Kråke
Bildet inngår i albumet Flatanger 2006 - 18-19. februar dro jeg på tur sammen med Biofoto Midt-Norge til Flatanger for å fotografere havørn fra Ole Martin Dahle sine skjul. Vi fikk sett 3-4 ørner, men de kom ikke så nært som vi hadde håpet på. Noen gode bildet ble det likevel, både av ørn, ravn, kråke og skjære.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-03-16 20:16:55
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon 10D
  • Canon 300mm f/4L IS + 1.4x MkII
  • Brennvidde420mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/400s
  • FilmtypeISO200 RAW
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger830
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_181241} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Steinulf L.
Skarpt og fint hode og godt lys. Skulle gjerne sett bein og klør.
Tom A. T.
Flott kråkeportrett med fint uttrykk som hentyder litt mot den lure fuglen den egentlig er. Bra detaljering og skarphet i fjærdrakten og god eksponering som gir fin tegning i de svarte partiene.
Severdig bilde.
mvh Tom T
Inger-Lise S.
Jeg trodde ikke det var mulig å få et kråkebilde så vakkert... Her er godt lys, god skarphet, fin positur og fine farger i den delikate og diffuse bakgrunnen. Meget dekorativt bilde!

Inger-Lise
Morten W.
Et aldeles flott kråkebilde.
Til den prisen er vel objektivet du bruker det beste som finnes. Det forteller også mange av bildene dine.
Bent O.
Kjempebra Torbjørn!! Synes du har fått et veldig bra og detaljert bilde med den kombinasjonen av 300 og konverter som du har brukt. Fint lys og meget bra skarphet. Har sittet noen timer jeg også i det samme skjulet, men vi fikk kanskje litt mer ørn på fotohold. Synes allikevel det var artig med både kråke og ravn også, og du har jo allerede lagt ut noen bra bilder av artene.

Mvh Bent
Tormod I.
Enig i det som er sagt om kråka. Liker at hele fulglen er i fokus, planlagt eller ei, og ikke bare deler slik en ofte ser.Synest også du var meget heldig med bakgrunnen.
Kurt S.
Kråka går vel ikke akkurat for å være noen vakker fugl.
På et eller annet vis synes jeg du klarte å få denne vakker.
Tror det først og fremst kommer av det fine lyset og at du har klart å få frem så mye fine detaljer i fuglen.
Den ser på en måte litt troskyldig ut der den sitter. I virkeligheten er den jo ikke det.
Nydelig bakgrunn og et flott bilde.
Mvh Kurt
Kjell Sigurd S.
Dette synes jeg var utrolig flott! Fine detaljer i fuglen og en difus ramme med fine farger. Like it!

Kjell S
ingebjørg fyrileiv g.
Hei Torbjørn! Dette var svært bra! Tror det er det beste ravne (artsfoto) bilde ditt.
Fargene er varme og behagelige og ravna har en fin positur. Fine detaljer i fjærdrakten og god helhet i hele bildet. Man kunne sagt at det er litt forstyrrende gress i forgrunnen, men bildet er så godt, at det plager meg ikke stort:)

ha en fin dag! for været er nydelig.

ingebjørg
Torbjørn K.
Takk til alle sammen.

Steinulf: Har nok bilder med bein og klør også, men her liker jeg at den ''titter frem'' fra det uskarpe intet.

Inger Lise, Kurt, Kjell: Takk, det varmer.

Morten/Bent: Ja kombinasjonen 300mm f/4 IS og 1.4x er jeg svært godt fornøyd med. Jeg drar tilbake til Flatanger neste vinter, så da satser jeg på flere ørnebilder også.

Ingebjørg: Dette er nok ei kråke :-)

Torbjørn

Espen A. I.
Dette må jeg si var meget imponerende. Perfekt eksponert og et toneforløp som virkelig ikke faller sammen, men som bygger opp helheten på et nivå mange bare kan drømme etter å få til. Fantastisk detaljering i fjærdrakten. Ser virkelig ut som du fikk mange blinkskudd på denne turen. Lite minus for hardt lys, men du verden.

mvh Espen
ingebjørg fyrileiv g.
hehe, ja, det er vel det!
Bildet blir ikke dårlig av den grunn!;)
Reidar T.
Som nevnt så er nå ikke kråka den peneste å se på, men her synes jeg du har lykkes med å gjøre en kråke til en pen fugl. Bra detaljnivå og god eksponering. At bena ikke vises gjør ikke noe for min del.
Bakgrunnen er rolig og ryddig og kveldslyset bidrar til en flott stemning.

RT
Tone A.
Flott positur på kråka med skarpe detaljar i fjærdrakta. Den duse bakgrunnen har varme fargar som gjer at kråka med sine fargar blir ein flott kontrast. Hodet med nebb og auge er skarpt med fine detaljar på fjærlaget på bryst og nakke. Varmt lys som gjer mykje for bildet. Forgrunnen har same fargetonane som bakgrunnen, og litt stein som har same fargetone som kråka. Kvistane som stikk opp virkar som blåbærkvistar. Flott fanga motiv som er vakrare enn det eg trudde!
:) Tone
ingeborg w.
Her stemmer det meste, flott mykt lys, god positur der den sitter og skakker på hue med glimt i øyet, mye detaljer i fjæra som vanlig og dus bakgrunn som vanlig. Det er flotte bilder du tar.
Odd Tore S.
Dette var da en uvanlig stilig kråke. Den ser til og med ut som om den er i ferd med å tenke en tanke.
Hverdagskråkene jeg ser er grå og sorte, triste og passe rampete samtidig.
Positur er flott, teknikken din ser topp ut på denne skjermen, og jeg vet jo at kråker har føtter.
Jeg har på følelsen at jeg ville satt pris på et teleobjektiv som tegner like skarpt og klart som dette, min urmodell av IS zoom henger ikke helt med i svingene i disse digitale tider.
Odd Tore
Ketil K.
Flott nærportrett av kråke. På nært hold er den penere enn man får inntrykk av til vanlig. Her har du jo virkelig fått frem detaljene, slettes ikke lett. Noe forstyrrelse i forgrunnen er det eneste jeg kunne tenkt meg å gjøre noe med (mørknet det litt). Fint nysgjerrig blikk og fin positur med hodet på skakke. 300 f4 objektiv passer meget bra til slike næropptak, men optikken blir fort litt lett når avstanden øker.
Torbjørn K.
Hei, og takk til dere siste også.

Kan være enig i at enkelte områder i forgrunnen er for lyse, så jeg har prøvd meg med en V2 etter forslag fra Ketil Knudsen.

Torbjørn
Johan K.
Merkelig at kråka går for å være en mindre pen fugl. Synes den er flott jeg :) Og her presenterer du den på en ypperlig måte.
Teknisk storslagent. Nydelig detaljering i fjærdrakta. Og en flott dus bakgrunn, med fine varme fargetoner.

V2 er et lite hakk bedre

Johan
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu