Kråke i snøvær
Et bilde jeg er veldig usikker på selv. Jeg prøver å gjøre noe litt ''uvanlig'' og eksperimenterer litt med teknikk. Fungerer det?
Bildet inngår i albumet Flatanger 2006 - 18-19. februar dro jeg på tur sammen med Biofoto Midt-Norge til Flatanger for å fotografere havørn fra Ole Martin Dahle sine skjul. Vi fikk sett 3-4 ørner, men de kom ikke så nært som vi hadde håpet på. Noen gode bildet ble det likevel, både av ørn, ravn, kråke og skjære.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-02-23 18:52:10
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-02-23 18:56:24
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2006-02-24 19:00:32
    Versjon #4
Utstyr
  • Canon 10D
  • Canon 300mm f/4L IS
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/60s
  • FilmtypeISO400 RAW
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger778
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_178452} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (37)
Geir Helge S.
Fin ide og bra komposisjon, men bildet faller gjennim fordi det presenteres for blast og muligens litt for lyst. Dra opp kontrastene litt, så får du et bedre bilde tror jeg. Litt synd at vi ikke ser hodet på kråka.
Mvh Geir
Geir Helge S.
Liten presisering...kontrastomfanget er vel ganske bra, men mellomtonene blir litt lyse, og det skapes en illusjon av lav kontrast slik som jeg opplever det.
Mvh Geir
Steinulf L.
Fremstår nok som litt lyst. Fine tegninger i kråkefjærdrakten,det er det verdt å jobbe videre med.
Torbjørn K.
Hei, og takk for god tilbakemelding.

Litt av konseptet her var egentlig at det skulle være veldig lyst og ''rent.'' Kan likevel være enig i at det ble litt vel kontrastløst. Har prøvd meg på to nye versjoner. V2 ble litt vel hard, så da kom det visst en v3 også.

Torbjørn
Tone A.
Versjon 2 blei det for mykje kontrast og mørkare mellomtonar, slik at forgrunnen med detaljane og greina dominerer bildet.
Versjon 3 likte eg best, pga at her er det kråka i det lyse snøværet som gjer bildet. Bildet har eit lyst uttrykk som gir kjensle av snø, kulde og litt vind pga vingeforma. Fin forgrunn med svake lillatonar i det visne graset. Greina som dannar ein diagonal, er gammal og utan liv. Her er det berre kråka som flaksar i snøveret, som er liv i bildet. Bak snøen skimtar ein landskapet. Eit kreativt bilde som gir ei spesiell vinterstemning.
:) Tone
Avsluttet .
Jeg liker versjon 1 best slev om den kanskje er litt diffus. Nydelig bilde og bra komposisjon.

::Are
Kjell Sigurd S.
Liker komposisjonen og de duse fargene. V1 ble litt blass, V2 for mye. Liker V3 best. Godt fanget!

Kjell S
Espen A. I.
Dette her likte jeg! Flott presentert, fint du tør å gå nye veier. Liker nedre del av bildet svært godt, kunne tenkt meg en litt mørkere versjon som du har i v3! Vakkert! Hvordan skal jeg forklare det? Dette blir på en måte en vakker nytelse. Helt klart noe å bygge videre på, men du har allerede et vellykket resultat så hvorfor slite mer;-) Telelinsen skaper en dybde som er lekker, særlig når du har noe uskarpt både bak og foran treet som også er et flott skue her. Fuglen som er uskarp og stikker av fra hele fotoseansen gjør det hele meget bra. Komposisjonen sitter knallbra, selv om den er midtstilt.

mvh Espen
Lars L.
Jeg synes V3 var best, selv om jeg også har sansen for V1. Nettopp det at det blir så lyst gjør seg på mange måter. Jeg får fornemmelsen av snøføyka. Og det blir et mer drømmeaktig uttrykk med langt større tolkningsrom.
Når jeg ser bildet så assosierer jeg litt til Sam Abells http://digitaljournalist.org/issue0209/sa14.htm . Det har liknende egenskaper, men er selvsagt i en annen tone og retning.
Odd Tore S.
Dette er ikke et bilde jeg kommenterer etter å ha sett på det en gang. I så fall hadde det ikke blitt så oppløftende, noe (villet) blekt over det hele, med utvaskede farger og tydelig fargestikk.
Likevel har bildet noe i seg som gjør at det bør sjekkes en gang til (minst). Komp er bra, kråka er vanlig, men dynamisk.
Jeg har eksperimentert litt med bildet, og fant at det for meg er det fargene som ødelegger helhetsinntrykket.
Tar jeg det over i gråtoner, blir inntrykket straks mye mer positivt og egentlig veldig bra. Vekk er fargestikket som jeg synes skjemmer fargeversjonen. Kontrasten kan trimmes til mer eller mindre grått, det forandrer opplevelsen av været.
Prøv selv! Lysheten kan du regulere, og jeg synes at s/h ble mye renere og med bedre struktur.
Odd Tore
Johan K.
Ser at OTS tenker det samme som meg. Ble med det første ikke helt fortrolig med bildet. Fargestikket falt ikke helt i smak. Men etter jeg trykte på gråskala ble det straks mye bedre. Eller, særdeles bra! Mer rent, og mer komfortabelt for øyet.
Kontrastene fra V2 i en sort\hvitt-versjon er helt knall synes jeg.

Komposisjonen er meget bra, og kråka flott plassert. Veldig fint med bevegelsen.

Veldig bra! (i sort\hvitt :)

Johan
Torbjørn K.
Hei, og takk for gode utfyllende kommentarer. Det setter jeg stor pris på!

Jeg har justert hvitbalansen litt for å få blå, kalde toner i bildet. Jeg har også skrudd ned fargemetninga en del, så jeg har prøvd på noe som ligger nært s/h uten at det blir helt s/h. Kan likevel være enig i at dette kan fungere enda bedre helt uten farge. Skal prøve meg på en ny versjon i kveld, med kontrast som er en mellomting mellom 2 og 3.

Torbjørn
Steinulf L.
I påvente av v#4, synes jeg v#3 fungerer svært så bra.
ingebjørg fyrileiv g.
Jeg synes at #2 har fine farger, men noe for sterk kontrast.
Fin flukt, noe grafisk preg. Jeg får en følelse av stillhet ved dette bildet..
Liker komposisjonen.

God helg, Torbjørn.

vh ingebjørg
Christian H.
v3 for min del. Syntes arbeidet med fargene er vellykket. Sitter med samme følelsen som Ingebjørg. Bra, men jeg skulle nok også likt å se noe mer av hodet.
Kurt S.
Det som virkelig gjorde seg godt, etter min mening, er bevegelsesuskarpheten på kråka der den flakser i snøværet.
Kråka mot den gamle trestubben synes jeg ble flotte hovedelementer i bildet.
Foretrekker V3. Det er mulig en s/h versjon blir bra men jeg synes absolutt det gjør seg med litt farger. At fargene ble litt ''anonyme'' likte jeg også.
Virkelig bra at du prøvde deg på noe ''litt uvanlig'' - Dette likte jeg.
Veldig bra faktisk.
Mvh Kurt



Arne S.
Poetisk og bra! 3'ern er klart best.
Torbjørn K.
Hei, og tusen takk til dere siste også.

Da har jeg kommet hjem fra jobb og fått lagt ut en v4. Ser i etterkant at det hvite kanskje kunne vært enda hvitere, men sånn er nå det.

Torbjørn
Carsten A.
Det meste er sagt, så jegh får bare henge meg på - og V3 ble veldig delikat, syns jeg. BRA!

MVH CA
Inger-Lise S.
Meget bra dette. Jeg syns også v#3 ble best her.Har sansen for v#4 også.
Ellers det meste sagt. Jeg henger meg på rosen :-)

Inger-Lise
Geir Helge S.
v4 begynner å bli noe synes jeg. Nesten ''opp-på-veggen-materiale'' nå!
Mvh Geir
Odd Tore S.
ER du helt sikker på at du har lagret dette som Mode =>Grayscale, og ikke bare har brukt Remove colors?
Riktig nok koser vi oss med litt rødvin, men jeg bør ikke se fargerester av den grunn. Bjørn Halfdansen hadde også en slik sak i fjor, da flere enn jeg så fargerester i det som skulle være s/h.
v4 forandrer seg når jeg tar det over i Grayscale her, og blir forskjellig fra de andre versjonene når jeg ser på de i Grayscale. Mystisk.
Er ikke helt med på hvorfor du softet v4? Jeg synes oftest at s/h gjør seg best som ganske røft.
Odd Tore
Torbjørn K.
Hei, og takk for nye kommentarer!

Odd Tore: Jeg har brukt Rawshooter Premium og skrudd fargemetninga til 0, så det burde vel egentlig fjernet fargene. Har ikke lagret som greyscale nei, så det kan hende at det er noe farger igjen? Jeg ser ikke det på min skjerm. Jeg har egentlig hele veien prøvd å lage et litt mystisk og drømmeaktig bilde, og sånn sett syntes jeg softing og lyse toner gjør seg bra.

Tror jeg kanskje har brukt opp kvoten med antall versjoner nå, så jeg tror det får være slik denne gang :-)

Torbjørn
Ole Martin D.
Hallo Torbjørn.
Det er kjempeflott at du tør å prøve noe ''nytt'',lange dager i fotoskjul uten ørn trenger ikke å være kjedelig hvis man er litt kreativ,det er så mye annet som skjer. Verson 3 er spennende så det er bare og jobbe litt videre så har vi snart en ny '' Hermansen'' på gang.
Kurt S.
Holder fremdeles på V3 og jeg vil faktisk gå så pass langt som å si at dette er et av dine bedre bilder.
Mvh Kurt
Torbjørn K.
Hei igjen.

Nok en gang takker jeg for kommentarer.

Ole Martin: Ja, jeg kom hjem med mye spennende på minnekortet, selv om ørna ikke kom så nært vi hadde håpet. Det var en kjempefin opplevelse som jeg gleder meg til å være med på flere ganger. Kan trygt anbefale deg og Flatanger til alle andre naturfotografer.

Kurt: Takker for anbefaling, og hyggelig at du likte bildet såpass bra.

Torbjørn


Line Kristin W.
Tre'ern er riktig delikat og flott, - også som gråtone! :-)

Litt grums nede, et kutt i overkant av det lyse feltet i venstre hjørne hadde bare virket positivt på den gode fjell & tyttebærlyng-frihetsfølelsen bildet gir meg.

En smule kitchy synes jeg, den lysegrønne s/h himmelen i v#4 ;-)

Kråker æ'kke så greie å ha med å gjøre, - denne taklet du bra! :-)

- Line :-)
Johan K.
Har sett bildet flere ganger nå... venner meg til fargene og synes de fungerer bra.. i v3.

Fungerer godt i sort\hvitt og. En smaksak akkurat det. Men, ser rester etter farger i v4 jeg og. Lyst grønt som nevnt, på himmelen. Merkelige saker

Johan

Odd Tore S.
Hei igjen!
Jeg mener ikke at du skal lage noen ny s/h versjon, ville bare påpeke fenomenet med restfarge som av og til kan observeres hvis man ikke bruker Grayscale og Dismiss Color Information.
Lysegrønn himmel er kitchy, særlig om man ikke har ønsket og planlagt det.
Odd Tore
Tormod I.
Føyer meg inn i rekken av de som holder tommelen høyt for v3 her. Kråke er ikke av de mest spennende fuglene, men dette er jo ikke et 'perfekt artsbilde' som en ser mye av. Annerledes og flott! Snøen i lufta setter en fin spiss på bildet.
Avsluttet .
Bildet og komposisjonen er særdeles flott Torbjørn!
Ingenting negativt å innvende på noe så bra som dette. V3 for meg.

MvhJRH
Hans Jacob H.
3-ern for meg også. Dette er lekent og fint, noe av det beste jeg har sett fra deg!
Nina S.
v3 på meg, så veldig severdig dette. Liker den uskarpe bakgrunnen som tangerer forgrunnen, flott komposisjon, spennende med den hvite bakgrunnen
og den forblåste greinen som er fint plassert.
Kråke i hardt vær.
Mvh Nina
Stig Morten S.
Jeg synes dette ble et spennende og severdig fuglebilde. v3 synes jeg utmerker seg.
Ketil K.
Meget bra - morsom kombinasjon. V#1 for meg.
Jan Frode A.
Dette er et bilde som fenger meg. Egentlig ganske så heftig med god spenst, et annerledes fuglebilde. Eller kanskje aller helst et annerledes utsnitt fra naturen.
Hvilken versjon som er å foretrekke, blir vel underordnet her, så lenge det er motivet og handlingen som engasjerer og fenger. Men skal en velge, så skal en velge ;-) Og da blir det nok originalen, altså versjon #1

mvh Jan Frode
Fred S.
Liker de bleike fargene, jeg, og går for versjon 1 uten å nøle. Noe mytisk og skjebnesvangert over bildet, med tørrkvisten som en klo av en hånd, og ''ulykkesfuglen'' på vei mot mer faenskap. Så om jeg liker det bleike bildet ditt, kan jeg ikke si det samme om den bleike tittelen din.

vh fred
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu