Gulspurv
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-02-12 21:53:01
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon 10D
  • Canon 300mm f/4L IS + 1.4x MkII
  • Brennvidde420mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/400s
  • FilmtypeISO400 RAW
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger831
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_176724} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (26)
Nina S.
Kjempeflott, spurven er midt i fokus, nydelig lys, vakker bakgrunn.
Herlig situasjonsbilde.
Mvh Nina
Espen A. I.
Godt presentert gulspurv, men føler den har noe grønt i seg? Et stikk, kanskje det er skjermen min. Uansett, nydelig bilde med flott posisjon på fuglen som henger opp ned. Bakgrunnen representerer miljøet rundt på en flott måte. Bra fanget og et bilde med høy teknisk kvalitet.

mvh Espen
Torbjørn K.
Hei og takk for kommentarer.

Espen: Her har jeg gjort veldig lite med fargebalansen, så jeg tror v1 er mest korrekt. Har likevel lagt ut en v2 der jeg har brukt selective colors for å lage noe mer gulfarge i brystet. Den får også noe varmere, og kanskje mer behagelig preg i kvistene.

Torbjørn
Avsluttet .
Flott nærhet og fin positur.
Fuglebildene dine er både teknisk og komposisjonsmessige meget bra, og dette bildet er intet unntak. Konglene synes jeg er positivt for bildet. Den nederste kunne ideelt sett ikke vært med, men det finnes grenser for hva man kan forlange av en fuglefotigraf :-)

Meget bra igjen Torbjørn!

MvhJRH
Avsluttet .
fuglefotograf heter det :-)
Kurt S.
V2 fikk mere glød i fargene i fuglen og ble meget bra.
Artig og uvanlig positur på denne fine krabaten-:)
Fuglefoto av ypperste klasse.
Mvh Kurt
Steinulf L.
Her er det vel skjermen som avgjør, hos meg er v#1 mest 'riktig' i fargene. Teknisk meget bra dette.
Per Harald O.
På min skjerm ble v1 en morsom liten sak!
Tone A.
Eit flott fuglebilde med ein artig positur. Eg måtte flippa bildet vertikalt for å få med meg særpreget til gulspurven. Gultonane blei best i v2 og dei småe konglane fekk ein fin glød. Skarpe detaljar på fjørdrakta, som er farga av det gule lyset. Stjerten er meir uskarp. Greinene bak er også farga av det gylne lyset og dei er med og gir bildet eit miljø og litt dybde. Den lyse bakgrunnen framhevar gultonane i bildet. Konglane er eit fint tillegg til fuglen!
:) Tone
Inger Anne Maritsdotter V.
Eg blir sittende å nesten snu meg opp-ned i stolen, sjøl om posituren sikkert var slik på denne artige vesle krabaten.
Teknisk meget god skarphet og god detaljgjengivelse.
Lekre detaljar og fargar.

PS: det hjalp å flippe vertikalt:-)

Inger Anne
Torbjørn K.
Takk til dere siste også!

Fint at det er delte meninger om fargene, ofte slik kritikk jeg lærer mest av. Tone/Inger Anne: Er litt usikker på om dere synes at jeg bør flippe bildet, eller om dere bare gjør dette for å få et litt annet syn på fuglen? Synes nettop at fuglen er opp-ned gir bildet litt særpreg, og for meg blir bakgrunnen litt unaturlig dersom jeg flipper det.

Torbjørn
Morten W.
Det ville blitt helt feil å flippe bildet. Slik hang den, og slik ble den. Svært bra.
Tone A.
God morgen, Torbjørn. Eg meinte ikkje at du skulle flippa bildet. Men for meg som ikkje har greie på fuglar, var det lettare å studera fuglen sine detaljar på den måten. Og fuglen er her i ein naturleg posisjon oppteken av maten.
:) Tone
Svein B.
Flott fuglebilde- og grønnstikket i ver #1 er etter min mening på sin plass. Dette er en grønnsisik- ikke en gulspurv. Den har mye både grønt og gult i fjærdrakta. Dette er forøvrig en hunn- hannen er faktisk enda mer kontrastrikt farget. Her henger den på helt typisk vis for denne arten- og andre sisiker forøvrig- og plukker frø fra or. Ver #2 blir for gul. Et av de bedre bildene jeg har sett av denne arten.

Mvh
Svein B
Torbjørn K.
Hmm. Mulig jeg har sett feil i fugleboka mi da, og at dette er en grønnsisik? Jeg tok bilder av flere arter denne dagen, bl.a en annen fugl som jeg trodde var grønnsisk. Sannsynligvis vil også denne være feil da, eller kanske det var hannen jeg tok bilde av da? Den hadde ihvertfall vesentlig kraftigere nebb og mindre spraglete bryst.

Torbjørn
Johan K.
Ble litt usikker på arten etter at jeg leste SB sin kommentar. Men, kan være det er en grønnsisik ja.

Uansett, pent bilde av denne fuglen. Å flippe det synes jeg blir feil. Fungerer utmerket slik det er nå. Teknisk bra, men fin skarphet på fuglen. Kanskje ikke den mest spennende bakgrunn... men fungerer godt nok.

V1 for min del

Johan
Jan Frode A.
Flott bilde av fugl og miljø. Artig at den henger slik, sammen med konglene; det gir motivet en noe annerledes positur. Flott plassering i bildeflata, gode detaljer.

mvh Jan Frode
Gunnar H.
Flott bilde av grønnsisik, dette her. Nå er det vel ikke artsbestemmelsen som teller, men for gulspurv ville dette ha vært et temmelig uvanlig positur. Grønnsisiken er derimot mer akrobatisk, som dette bildet flott illustrerer. Gunnar
Audhild E.
Skarpt og fint bilde av fuglen.
Spesiellt artig positur å få tatt bilde av.

Mvh-Audhild
Carsten A.
Meget bra, versjon 1 for meg. Jeg hadde nok også bommet på arten her tror jeg!

Bilder skal jo vurderes uten hensyn til om opptaket er krevende, men jeg vet hvor direkte u-enkelt småfuglopptak er. Her er oppgaven veldig bra løst.

MVH CA
Odd Tore S.
Flott bilde av en akrobatisk gulgrønnsisikspurv!
Oppned er etter det jeg har sett typisk for mange av disse småtassene, og litt rot hører med, ellers hadde de jo ikke hatt noe å henge i. Så jeg synes at bildet ble bra, jeg.
v1 virker mest naturlig, men v2 kan kanskje fenge mer for noen.
Odd Tore
Inger-Lise S.
Hei! Enda et godt fugleportrett fra deg. Fin positur på krabaten. God teknisk utførelse. Jeg liker best v#1, da den ble mer naturlig.

Inger-Lise
Bjarne N.
det er nok en gulsissik:-). lurte på hvor langt ned på lista jeg måtte gå for å finne noen som så hvilken art det var. håpet i det lengste jeg skulle være den første med ''avsløringen''. men nei da...:-). dårlig med artskunnskap her...:-)
Bjarne N.
det er nok en gulsissik:-). lurte på hvor langt ned på lista jeg måtte gå for å finne noen som så hvilken art det var. håpet i det lengste jeg skulle være den første med ''avsløringen''. men nei da...:-). dårlig med artskunnskap her...:-)
Ketil K.
Du kom meg i forkjøpet Bjarne N. - Gulsisik er dette ja!
Sverre H.
Hei Torbjørn,

Gul eller grønn, spurv eller sisik. Bildet er meget bra det. Bra jobbet.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu