Sidensvans
Utstyr
  • Canon 10D
  • Canon 300mm f/4L IS + 1.4x MkII
  • Brennvidde420mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/200s
  • FilmtypeISO400 RAW
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger1135
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_166968} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Knut L.
Et noe spesielt og underfundig naturbilde for dette året.

Sidenssvansen til venstre, sannsynligvis stappfull, skjeløyd og urven (og lettere beruset av overmodne, frosne rognebær) i denne usedvanlig milde oktober/november-høsten og atskillige uker forsinket på sin ferd til syden, mens kvisten til høyre allerede er spretten våryr med ferske knopper !!! Noen ganger er det bare sånn.

Fint bilde, Torbjørn, teknisk utmerket med fint lys og gode farger i pelsen. Fint utsnitt !
Anderledes morsomt og spektakulært.

mvh
Knut
Steinulf L.
Enig. Dessuten, et herlig lys og meget god skarphet. Skal jeg pirke, så kunne jeg tenkt meg å se fuglen litt mr i profil.
ingebjørg fyrileiv g.
Ja, dette var fint!
-liker det spesielt godt etter å ha lest Knut sin tolkning!
Kjempefint lys, men noen skygger på hodet.

vh ingebjørg

Torbjørn K.
Hei og takk for kommentarer.

Knut: Denne tror jeg har spist seg mett på nyper fra en busk 10-20m unna dette treet.

Steinulf: Jeg fikk et par-tre bilder av sidensvans i profil som jeg også tenkte å legge ut etter hvert. Her likte jeg dog det veldig tette utsnittet av fuglen, og det at han ser veldig god og mett ut. Egentlig er det ganske utrolig at disse kan fly, denne her ser nesten ut som en flygende tønne!

Ingebjørg: Ja, jeg vet at det er noen skygger på hodet, og har prøvd å tone de ned. Men slikt er vanskelig å se når man tar bildet, og enda værre å fjerne etterpå.

Har vært ute å vandret litt med kameraet i det siste for å ta fugle-bilder. Som regel er fuglene svært lite samarbeidsvillige og flyr bort før man kommer på ''skudd-hold.'' I går landet det derimot en flokk på 30-50 svært så samarbeidsvillige sidensvans i et tre 5-6m fra der jeg stod. Som å få en gave sendt fra himmelen....

Torbjørn
Espen A. I.
Fint dette. Liker det enkle ved bildet, hvor man kun trenger å forholde seg til fuglen og pinnen med knoppene på. Vakre greier det her!

mvh Espen
Carsten A.
Meget bra gjort av fin fugl o meget pent lys!

MVH CA
Kurt S.
Et nydelig lys, god eksponering med fine detaljer i den vakre fuglen og flotte farger... og den ser mett ut-:)
Et flott bilde.
Mvh Kurt
Avsluttet .
Her har du virkelig vært nært!
Flotte farger og meget godt teknisk.

Jan Roar
Oddvar B.
God skarphet og svært tiltalende lys her. Som før nevnt litt synd med skyggene på hodet, ellers godt utført og et behagelig bilde å se på.
Stig Morten S.
Et morsomt fuglebilde. Fint lys. Artig vinkel. Tommelen opp!
Jonny E.
Hei hei

Eg kommenterer ikke ofte fuglebilder da eg ikke har nokka erfaring med slik fotografering og eg føler at eg ikke har mye fornuftig og bidra med,
men her lager lyset det til nokka mye mer enn en fugleportrett så eg må bare gi applaus for dette bildet ditt, meget bra.

Ha en god kveld

. JonnyE
Tone A.
Her kjem ein kommentar frå ein til som ikkje kan noko om fuglebilde.
Men det gylne lyset på dompappen gjer at gråtonane i fjærdrakta blir så fine. Denne lubne dompapen har fine skarpe detaljar det den sit på den opplyste greina og kosar seg i det gylne lyset. Artig detalj med dei bristeferdige knoppane til høgre. Bakgrunnen med sine lyse blåtonar framhevar former og fargar i bildet. Ein anna detalj er at bakgrunnen har gråtonar i venstresida ved dompappen. Eit flott fanga motiv om skuggen fell litt på hodet, bildet har ei fin stemning med ein flott dompapp.
:) Tone
Magnar B.
herleg fuglebilde! Den uskarpe kvisten forsterkar den skarpe sidensvansen… så kult at dei landa attmed deg i det fine lyset… gratulerer med den gåva! Syns lys og skarphet fungerer supert på denne tjukkasen.
Svein B.
Ah- sidensvansen ser jo så fløyelsmyk ut, og er vakker nesten som en liten porselensdukke- dette er ett av de bedre bildene jeg har sett av denne arten mht å beskrive nettopp dette. Og hvilket herlig lys du har fått den i, og samtidig komponert svært fint. Jeg kunne nok tenkt meg litt mer kontakt med fuglen- den ser svært blyg ut her.

Mvh
Svein B
Eli B.
Henger meg på alle positive kommentarer her, likte veldig godt lyset og at bildet er så skarpt og fint. Det ser ut som den nikker til deg og er helt klar for fotograferingen. Veldig bra!
mvh Eli
Jan O Ø.
Hei. Dette var nydelig. Skulle selvsagt ønske at fuglen så opp og kanskje litt til siden. Men det er det eneste jeg kan finne av småpirk ved dette bildet.
Mvh Jan O.
Torbjørn K.
Takk til dere siste også.

Jan Roar: Ja selv om jeg har brukt 420mm på et 1.6crop kamera, så har jeg ikke vært lengre unna enn 3-4 meter her. Den var sikkert for mett til å gidde å fly avgårde.

Tone: Dette er en sidensvans og ikke en dompap.

Jan og Svein: Jeg fikk et par andre bilder der jeg hadde blikkontakt med denne fuglen også, men siden de ble tatt med 1/200sek lukkertid, håndholdt og stående, så ble de desverre uskarpe. Fikk dog noen andre bilder i profil, men disse ble tatt på noe lengre hold.

Torbjørn
Inger Anne Maritsdotter V.
De er så spesielle og så vakre den fuglearten.

Meget bra teknisk med god skarphet og flott detaljgjengivelse.

Fint lys i bildet.

Inger Anne
Solfrid M.
utrolig fint lys og fine varme farger.. klart bilde.
Knut Andreas K.
Veldig populært det har blitt med overdreven støyfjerning:(

Syns det er litt for lite detaljer i fjærdrakta her...
Ellers er bildet bra komponert, og fuglen er fin:)

mvh.
Knut A. Kvåle
Torbjørn K.
Takk til dere også.

Knut Andreas: Fint med konstruktiv kritikk også, og ikke bare skryt. Jeg er dog ikke enig med deg i at støyfjerninga er overdreven her. Har riktignok brukt neatimage, men kun på himmelen. (Brukt history brush for å fjerne støyfjerning på fjærdrakta). Synes egentlig fjærdrakta er bra detaljert, tatt i betraktning at jeg har brukt relativt lang lukkertid, ca 50% utsnitt og 1.4x konverter. Nede til venstre på brystet er et område med relativt lite detaljer. Dette skyldes ikke støyfjerning, men heller det at rødtonene i bildet er utbrendt.

Torbjørn

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu