Hasselvår
23. februar 2003: Kuldegrader om natta, på plussida om dagen. En tur i veiløst terreng i dag. Oppdaget noen hasselkratt oppe i ei sørøstvendt li blant rotvelt fra orkanen i 1992. Så i motlyset at raklene var gjennomskinnelige og lyste gult. Da måtte også hasselblomstene finnes. Ganske riktig! Der var de! Umulig å sette opp stativet i den bratte skråningen, så bildet har ikke særlig god kvalitet. (Kunne selvsagt knekt av kvisten og satt den i mosen på et bedre egnet sted, men slikt gjør jeg ikke). Ingen insekter i lufta som kan bestøve disse blomstene, men det trengs ikke. Hassel praktiserer vindbestøvning.
Bildet inngår i albumet Busker og trær -
Utstyr
  • Fujifilm Finepix F601 Zoom
  • -
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/170s
  • Nei
  • AnnetTelemakro, håndholdt (dessverre)
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger177
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_44091} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
monica p.

Så fint med litt skikkelige farver da.
Hadde dette vært mitt bilde ville beskjært det myyyye, faktisk til helt opp mot de to øverste skuddene, og litt i nerkant.
Men det er jo ikke mitt, og dette var også pent, men de er der det er mest klart, så da hadde det kanskje ikke gjort så mye at du holdt kameraet i hånden.
Mvh Monica:o)
Rune N.

Artig å se disse blomstene, og å lære av dine flotte leksjoner! Ingen fotografisk perle, men likevel et fint bilde. Du hadde sikkert en fin naturopplevelse da du holdt på!

mvh
Rune
Reidun G.

Helt lekkert, synes bildet skal være akkurat slik det er.
Reidun
Povl Kjeld H.

Det er det bedste Hassel blomster billede jeg har set Tom, sidste år så jeg ved en tilfældighed efter jeg havde fotograferet nogle ranker på mit Hasseltræ at der var kommet noget lyserødt med, hvad det var vidste jeg ikke, men fandt ud af det ved hjælp af min havebog. En meget lille blomst man skal se godt efter for at finde.
Jeg synes du har fået et rigtig fint billede, man kan rigtig se blomsterne her.
Flot set.
mvh - povl
Torgeir S.

Flott bilde, fine farger og kontraster. Det var også nydelig hvordan solen skinner opp ''hårene'' i stilken. Jeg synes derimot ikke bildet er så skarpt som jeg kunne tenkt det!

Mvh. Torgeir
Fred S.

Veldig stilig i all sin enkelhet. Skarpt nok for meg, men med mine ideer om skarphet sier kanskje ikke det så mye. Og at det fantes hasselblomster var nytt for meg. Fint bilde, nyttig lærdom.
vh freds
Stig S.

Enkelt og rett frem kan ofte være det som trenges, og med en nyttig leksjon for oss som ikke fulgte så godt med i naturfagtimene i tillegg, blir det bra ;-)

--stig--
Tom E. F.

Takk for kommentarer!
Skylder kanskje å si at de røde blomsterdelene bare er et par millimeter lange, så du finner dem ikke hvis du ikke leter!
mvh Tom
Tom A. T.

Et bilde fullt av optimisme. Noe som trengs i disse dager. Flott formidlet.
mvh Tom T
Hans-Einar O.

Virkelig flotte disse, Tom! Har vært nedi skråninga foran huset og fant en del der. Ja, de var virkelig små, så du har fanget de fint her ;-) Pluss for fin historie og lærerik kommentar i tillegg.
mvh Hans
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu