Hva der?
Hønsehaukens fantastiske blikk har tydeligvis oppdaget noe, men hva?. Lenge satt vi i kamoflasjen å studerte adferden til hauken. Den huket seg ned og brettet vingene over byttet, tydelg trollbundet av noe vi ikke så. Hva den så lurte vi også på. Var det ravn, kråke, måke eller muligens en annen hauk? Den fastholdt sin posisjon å stilling i nærmere 15 minutter uten engang å bevege blikket fra himmelen. Dette må da være naturen på sitt beste. Muligheten til å studere fuglens adferd på nært hold. Dette kan muligens virke kjedelig for noen, men om en ser bildene i sammenheng så ser en også historien. Hva den så kommer som avsluttning på hauke serien.
Bildet inngår i albumet Rovfugler -
Utstyr
  • Nikon D100
  • Nikkor 300mm AF-I, f/2,8
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/2.8
  • Nei
  • AnnetUtsnitt av hovedfila.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger715
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_81225} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Stig B.

Jeg er ordentlig misunnelig på deg angående disse bildene. Du løser dem selvsagt teknisk godt, forventer ikke annet av deg :-).

Jeg tror at den opplevelsen du sitter igjen med etter å ha observert og fotografert dette vakre rovdyret/fuglen må væer stor. Det i seg selv skaper sug etter mer.

Flott å lære mer, jeg synes det er en kjempeartig ting med dotten; lærer både om fotografering og om adferd som jeg ikke kjente til.

Mvh Stig
Jostein M.

Kan ikke annet enn å la seg imponere av denne serien. Bildet står bra alene men enda bedre sammen med de to andre.
Mvh
Jostein
Jeanette L.

Det er fugl. Teknisk helt ok, men liker ikke utsnittet. Det er sjelden det funker med et tilnærmet kvadratisk utsnitt, det gjelder også her. Ville heller laget et breddebilde av det. Kvadratiske bilder blir ofte statisk.
Men kul fugl.
Jeanette.
Rolf J.

Blir litt vanskelig å kommentere dette, det går ikke uten å skryte. Litt enig med JL ang utsnitt, men mener klart at dette sammen med tidligere i samme serie er fantastisk bra, er imponert, håper vi får se flere bilder.
Rolf
Steinulf L.

Med få ord:
National Geographic materiale!
Kay R.

Nok et fantastisk fuglebilde Nils... Serien imponerer fra første bilde.. Veldig fasinerende å hvordan hauken våker lufta.

Synes du har et veldig greit utsnitt på bildet. Når du kjører en blender på 2.8 vil du alikevel ikke få noe dybde i bilde, så æ synes det ville vært meningsløst å lage et brett utsnitt på slike fuglebilder. Mulig noen liker å se en masse bakgrunn ute av fokus, men æ e ikke av den typen....

Kjør på...mer av det hær...he,he...

MVH Kay:-)
Grethe B.

Syke ...for et uttrykk...hehe, måtte le. Det ser ut som den er tatt i å drite på seg...Skjønner at dette er seriøst, men for meg ble det bare artig...:-)
Utrolig bra tett fugleportrett, skarpt på hodet, kjempebra, men DE øya...haha... Konklusjon: kjempebra!!

mvh og god natt!

gt
Carsten A.

Meget bra dette Nils - og særdeles fin gjengivelse av fuglen!

Enig med JL - ihvertfall så langt gjelder at dette bildet vinner mye på en god del beskjæring ovenfra. Det lukker bildet på en bedre måte, og det meste av det som er over fuglen gir intet positivt bidrag - syns jeg.

MVH CA
Frank W. G.

Severdig denne her. Bra!!

Frank
Rune S.

Bra serie du får fram her. Imponert. Mvh Rune
Avsluttet .

Lenge har jeg hatt bokmerket bilde nr. 16147 som det beste fuglebildet jeg har sett på dotten. Din hukeserie har nå overtatt den plassen....

mvh
Terje
Avsluttet .

Terje da, det kan du ikke mene?!?

Nå ble jeg gretten....

Neida, jeg ba jo selv Nils om å sende det første i serien inn til Wildlife Photographer of the Year, så jeg er ikke helt uten sans.

Dette siste krever litt beskjæring, men bildet og den tilhørende teksten er uhyre interessant!
Avsluttet .

Må presisere det siste: Jeg ville kuttet ned, men beholdt mye luft oppe. Hauken forholder seg til en fare fra oven, derfor blir det riktig å ha mye luft over den, i mine øyne.
Frøydis A.

Jeg lar meg imponere,som jeg har gjort ved de andre bildene i denne serien! Men dette hadde også et litt humoristisk uttrykk, for uttrykket på fuglen kan man jo trekke på smilebåndet av.. Ser ut som den prøver å skjule seg selv og byttet sitt samtidig som den prøver å speide etter en eventuell rival ja, men for et herlig kroppsspråk! :)
Er fortsatt grønn av missunnelse over den opplevelsen dere må ha hatt! Dette er en spennende fugl!
Enig med Knut-Sverre at HVIS du skulle beskjært, så måtte det blitt i nedkant, men syns egentlig bildet fungerer godt sånn det er.
:¤ -Frøydis
Truls S.

Nr. 1 i serien er helt fantastisk, nr. 2 var veldig bra men kanskje ikke like spennende som nr. 1.

Nå drar du til med nr. 3 i serien og dette ble en ny ''høydare'' i samme liga som nr. 1 (= in a leauge of its own) :-)

Håper å få se flere blinkskudd i serien, for dette har du virkelig fått sving på!

truls
Siri Elisabeth J.

'Ligg unna!!'' sier dette blikket meg.

Toppers fanget, av dere begge:-)!

Mvh Siri
Caroline L.

Super kult bilde dette. Fin hångst ;)

Mvh
Caroline
Knut M.

Enig med Steinulf Listerud, makalause bilder du tar. Tør jeg spørre om avstand fra ''bytte'' her?
Du har vel meste parten av skylden for at jeg har begynt å ta bilder av fugler. Derfor er jeg veldig nysgjerrig på alt hva du har gjort for å få til så fine bilder. Takk for inspirasjon.

:o)
Knut
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu