Bare mtt
Og studere hønsehauken og dens adferd på nært hold er både spennende og ikke minst så får den blodet til å fryse i årene på meg. (som om jeg ikke fryser nok der jeg sitter i sjul)
Jeg tror dette er ei dame. Dette baserer jeg på oppleveser iløpet av dagen. En mye mye mindre hauk som også var voksen kom raskt inn på området. Men som seg hør og bør så tok dama (om det er det da) fort lurven fra den mye smalere og lettere hannen.
Bildet inngår i albumet Rovfugler -
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikor 300mm f/2,8
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetFrys lenge og vell.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger598
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_234854} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Bent O.
Hei Nils, dette var knalltøft! Annerledes og spennende utsnitt. Har ventet på hønsehaukene dine, så nå ser det ut som det er noe på vei. Blir moro å se fortsettelsen.

mvh Bent
Knut Børge S.
Hei Nils!
Ja skarpere en dette går det vel ikke an å få det, utrolig bra!
Ellers et flott bilde av Hønsehauken som er i ferd med å ta for seg av kråka, flott komposisjon! Som Bent sier her, gleder meg til fortsettelsen!
mvh KBS
Svein B.
Dette er det mye bra i Nils- teknisk og komposisjonsmessig helt supert. Men det er ting jeg ikke finner helt harmonerende i enkelte av hønsehaukbildene fra foringsplassene ved Orrevatnet- og det er bakgrunnen/ miljøet. Jeg får snart inntrykk av at hønsehauken er en vader eller en våtmarksfugl- og selvfølgelig finner den store deler av vinterføden sin i tilknytning til vann. Likevel synes jeg det mangler mye på stemningen jeg forbinder med hønsehauk som utpreget skogsbeboer. Jeg sier dermed ikke at bildet lyver- for situasjonen er reell nok, men jeg undrer meg likevel over at åtene og kamuflasjene plasseres så det blir vannflater i bakgrunnen. Jeg synes bildet er flott- men likevel savner jeg stemning fra ett miljø som jeg naturlig knytter hønsehauk opp mot. Trolig kan dette skyldes at vi bor på ulike kanter av landet- og kjenner hønsehauken fra totalt forskjellige settinger. Uansett ville jeg si det slik jeg ser det- ikke ta det ille opp for det er kun ment som ett lite innspill til forbedring fra min side- bildet er tross alt knakende bra.

Mvh
Svein B
Aleksander M.
Hei!
Spennende bilde med fin positur og utsnitt. Veldig bra teknisk.

Mvh Aleksander
Nils B.
SB: Ille opp, hvorfor det, det er kjempehyggelig med innspill fra de dype skoger.

Du har rett i det du skriver, men tettheten av rovfugl rundt det ovennevnte vannet er relativt stor i vinterhalvåret. Ellers iløpet av vår sommer og høst ser en hauken lavt flyvende over sandhauger, jorder og åpent lende på jakt etter bytte, (og det finnes det mye av i området) så den jakter ikke bare i skogen. Om en holder øye med hauken etter etegildet så kan en registrere at den fort trekker seg mot de små skogholta som finnes, og jeg regner med at den nyter og fordøyer maten i nettopp skogen.

Skogsområdene i nærområdet er relativt begrenset, noe som skyldes all den dyrka marka, og det blir mindre og mindre skog. Når det gjelder bakgrunn og mer typisk haukebiotop så jobbes det med det.

Anne-Lise S.
Et av de bedre fuglebildene jeg har sett her inne på en stund. Dette er så i fokus og det virker som om den er så nær meg at jeg nesten kan høre fjærene bruse..... Utrolig flott bilde!

Anne-Lise
Odd E. k.
Hei Nils!

Et flott bilde av hønsehauken der den ribbeer en kråke. Flotte skarpe farger med fine detaljer i fjærdrakten der den sitter i en fin positur. De oppblåste fjærene er flotte og livner opp bildet meget bra sammen med vingefjærene. Som Svein sier så savner jeg også noe mer miljø bak fuglen, skog, farger etc. Komposisjonen samt det stramtme utsnittet passer fint til dette motivet Nils!

Mvh
Odd E.
Avsluttet .
Hei Nils,

Sier bare enkelt og greit Rått!! For noen øyne.

mvh
Tommy
Avsluttet .
Helt utrolig hvor skarpt du har klart å få det. Liker fargene. Flott bilde.
Avsluttet .
Hei et utrolig flott bilde. dette var skarpt og velkomponert og med flotte farger og kontrast.

Rune
Venche J.
Henger meg på de positive kommentarene, og sukker i beundring.

Sukk...

Wenche.
Geir Arne M.

Hei Nils. Et anderledes og flott haukebilde. Teknisk helt i toppen , og utsnittet var denne gangen flott.

mvh
geir
Geir N.
Dette var helt rått !!
mvh
Geir
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu