Gyldenbrun
Var en tur i Oslo i helga og hadde et ønske om å besøke Østensjøvannet for å teste ut mitt nye objektiv. Det var ikke noe problem å bli ''invitert'' med på tur og etter en hyggelig telefonsamtale med Morten Wolstad ble vi enig om at han skulle hente meg på Lørdags formiddag. Vi hadde en hyggelig tur i lag og brukte et par timer til å fotografere det vanvittige fuglelivet som dere har der nede, for ikke å snakke om hvor tamme fuglene er!!! Her oppe er det jo en prestasjon bare å få et nærbilde av en Stokkand, ved Østensjøvannet måtte jeg jo passe på at jeg ikke trakket på dem...

Jeg ble også invitert med på tur med Carsten Arnholm, men kunne dessverre ikke avse så mange timer som det trengtes til hans tur. Håper det byr seg en anledning senere Carsten, takker i alle fall for tilbudet. I tillegg til Carsten og Morten traff jeg 3 andre hyggelige fotografer ved vannet, dere må sende meg en mail som vi snakket om, hvis dere husker det!

Så over til mine bilder. Med så mye fugler samlet i et par små råker i isen, var det jo nesten vanskelig å isolere dem og få de bildene jeg ønsket. Jeg blir å legge ut noen bilder fra turen nå litt fremover, og det første bildet er et av de siste jeg tok. Solen var nå nesten gått ned og varmet en utrolig fin varm glød på fjærdrakten til fuglene. Jeg synes Stokkand-hunnen får en aldeles nydelig brunfarge når den treffer riktig, og her fikk jeg et nærbilde av en som lå og badet for seg selv i et pittelite hull (råke) i isen. Jeg synes kombinasjonen mellom fargene på fuglen, speilingen og blandingen mellom isen og den lille vannpytten vart riktig så pen. Ikke et veldig spesielt bilde kanskje, men jeg likte det i alle fall godt!

Takker for hygglige fotosamtaler der oppe folkens, håper vi sees igjen. En ekstra takk til Morten som tok seg bryderiet med å bringe meg fram og tilbake. Du må bare si i fra hvis du skal nordover så skal vi vel komme oss på fototurer i vår vakre natur (det gjelder andre også som skal nordover, ta kontakt!). Send meg en mail slik at jeg husker hvem dere var!

Med vennlig hilsen
TS foto

Torgeir Sørensen
http://www.tsfoto.no
Utstyr
  • Canon 1DS MKII
  • Canon EF 400mm f/4,0 DO IS
  • Brennvidde400mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/640s
  • FilmtypeDigital ISO 400, RAW
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger582
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_174569} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Carsten A.
OK, litt vel rød kanskje, denne stokkandhunnen.

Fuglelivet på Østensjøvannet er jo ganske labert nå midtvinters, vent til litt lenger ut på våren, da blir det andre saker! Synd du ikke kunne være med ut til sangsvanene, der var det supre forhold og mange sangsvaner, samt også en hegre på kvelden.

MVH CA
Christian E.
Meget skarp og fin detaljgjengivelse av fjærdrakten. Både skarphetsplanet og dybdeskarpheten ligger perfekt.

Fargene blir kan hende litt mye av det gode, rødt er utbrent en del steder på fuglekroppen. Et par litt skjemmende USM-konturer er det også.

Mvh CE
Jonas L.
Enig i at stokkanden kanskje fremstår litt vel rød, samt at oppskarpingen er litt i hardeste laget. Begge deler skulle være temmelig greit å rette på, og du har et nært og flott artsbilde i vakker vintersol.

Jonas
Torgeir S.
Takker her også folkens! Jeg begynner å lure litt om noen ser bildet annerledes enn meg på skjermen, kan ikke helt skjønne at dere ser at bildet er for mye rødt.

CA, når du har et ferdig laget bilde i Adobe RGB, hvilke prosedyrer går du gjennom for å klargjøre bildet slik at det blir seende likens ut på web (fargemetning, kontrastjustering og oppskarping)?

Da jeg noen gang har fått kommentarer på at bildet burde vært mer oppskarpet pga. tap under konvertering, prøvde jeg på dette bildet å ta ''litt'' ekstra i etter størrelsesjustering. Nå får jeg kommentar på at jeg har tatt for hardt i, jeg er selv ikke enig i dette!

Mvh. Torgeir
Arild K.
Enig med de over at bildet er veldig mettet i fargen og kansje en tanke for rødt.
Enig med deg at det bilder ofte forandrer karakter ved lagring til web fra Adobe RGB.
Jeg prøver meg ofte fram med å konvertere direkte til sRGB i raw konverteren når jeg lager bilder for web, synes da at det er lettere å få det slik jeg ønsker til web visning.
Oppskarping foretar jeg alltid til slutt etter at bildet er skalert ned til web størrelse.
Jeg oppskarper også ofte på et eget lag slik at jeg kan fin justere med opacity eller legge på en maske og pensle vekk litt hvis det trengs.

Mvh AK
Morten W.
Hei igjen, Torgeir. Det var bare hyggelig å guide deg til Østensjøvannet.
Kjempefin Stokkand, men mener vel også at det er litt mye rødtoner. Anda mi, du kommenterte, så jeg i etterkant var overmettet på den røde siden, og la ut en mer dempet verson.
Synes også du har vært litt hard med USM.

Jeg selv sliter med å få god rutine fra RAW til ferdig bilde. Drømmen for meg er å ta bilder ute sammen med noen med kompetanse, for så å dra sammen et sted og fullføre
opptaket/ne.
Kjell G.
Litt hard og kanskje litt vel gild. For å være litt streng. For bildet er bra det, flott portrett av en flott fugl i nydelig lys!

Jeg viser for øvrig til hyggelig møte ved broen helt i utløpet av bekken i sørenden av Østensjøvannet. (Vi diskuterte bl.a. ny og gammel versjon av 400 DO).

Jeg har allerede et bokmerke til deg som fotograf, så vi kan jo holde kontakten.

mvh kjellg
Knut O.
Imponert av bildet, de proffe komentarene synes jeg blir i drøyeste laget ha-ha(litt flisespikeri)
Carsten A.
TS. Jeg viser til korrespondanse via email om ferdigstilling av bilder for web.

MVH CA
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu