HDR - Photoshop CS2's fantastiske nyvinning!!!
Har lagt ut dette bilde tidligere på bildegalleriet men ønsker å prøve det her og, spesielt for å få kommentarer på det tekniske!

Dette bildet er tatt i dag og er en sammensetting av 7 eksponeringer gjort i motlys. Jeg har brukt Photoshops CS2's fantastiske nye funksjon HDR (High Defenition Range) som gir muligheter til dette. Et slikt bilde som dette er ''nesten'' umulig å ta hvor man faktisk kan få et dynamikkomfang på hele 12 - 15 blendertrinn, det knuser mulighetene som tradisjonell film gir. Det er dessuten utrolig vanskelig å gjøre et slikt bilde, selv med filter spesielt hvis det er mellomrom (daler, trær osv.) som kommer i eller utenom filterovergangen. HDR - funksjonen lager en 32 bits fil som igjen konverteres til en 16 bits hvor du der igjen kan fortsette i PS å jobbe med bildet. Dette gleder jeg meg virkelig å jobbe videre med i tiden fremover, samt CS2's mange andre nye funksjoner!!!
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-05-05 08:17:07
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2005-05-05 08:17:49
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2005-05-05 08:18:37
    Versjon #4
Utstyr
  • Canon EOS 1D Mark II
  • Sigma Sigma 14mm f/2,8 EX
  • Brennvidde14mm
  • Blenderf/22
  • Lukker7 eksp.s
  • FilmtypeDigital ISO 50, RAW
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger2444
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_137604} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Kristian F.
Hmm - jeg får bare beskjed om at mine bilder ikke inneholder nok ''dynamic range''... Men det har de jo....
Hva gjør jeg feil da? Har jo lest hjelp-fila, men får ikke no bra svar der heller...
Please enlighten me :)

Mvh

Kristian
Erlend B.
Et vakkert bilde. Jeg likte godt bølgene i både himmel og sand. Syns kanskje fuglen ble litt mørk og ville kuttet noe til venstre for å forsterke inntrykket av at fuglen ser mot lyset innover i bildet.
Hans Henrik F.
Fint bilde, men hadde det vært mulig å få sett et av originalbildene ved siden av som sammenligning? Det er jo interessant å se i praksis hva teknikken har gjort når den skal kommenteres ...
Torgeir S.
Nå har jeg lagt til 3 av esponeringene fra mørkeste på 1/160 sek. på blender 22 via et i midten og lyseste på 1/05 sek. på blender 22. I tillegg har jeg 4 bilder til, bl.a. bildet hvor Tjelden kom og satte seg på tangen foran i et par sekunder. Håper dette gir litt bedre ''inntrykk'' av kraften til den nye HDR - funksjonen!

PS! Som dere ser har jeg selvfølgelig klonet vekk noe ''flares''!

Mvh. Torgeir
Henrik Eidem K.
Heftig! Tror jeg må gå til anskaffelse av CS2 omgåede. Synd det er såpass dyrt.

Flott bilde også!

|-| e |\| r | K
Chr. G.
Det ser flott ut dette her ja. Men tjelden synes jeg ser noe utstoppet ut. Kanskje fordi den kun var på ett av syv eksponeringer og ikke fikk delta i blendingsprosessen. Jeg kjenner ikke prosessen i detalj, men jeg ville tro at å tilføre nye elementer som klart skiller seg ut i en av eksponeringene kan by på utfordringer. Men bevares, resutatet ellers er jo imponerende! Regner med dette stiller store krav til minne og prosessorhastighet for å oppnå en akseptabel respons.
André M.
Sikkert en ålreit funksjon. Men et dynamikkomfang på mer enn 5 blendertrinn er vel neppe påkrevd?. Og min opplevelse er at det er ca. 4-5 blendertrinn jeg greier å få ut av RAW-fil konverteren fra en og samme eksponering. Faktisk en funksjon jeg bruker mye. Mye mer praktisk enn å bruke tonede gråfiltre på kameraet. Har prøvd begge deler.

Hvorvidt den nye funksjonen, som du viser til, har fordeler i forhold til å bruke fire-fem ulike konverteringer i layers, vet jeg ikke. Kan du fortelle litt mer om prosessen (hvordan gikk du fram, - trinn for trinn)?.
Arild K.
En beskrivelse av fremgangsmetoden kan du lese på: http://www.luminous-landscape.com/tutorials/hdr.shtml

Mvh AK
André M.
Takker, svært interessant. Ser ut til at dette er en enklere måte å gjøre det på enn det jeg gjør (legger bildene i layers, og skraper vekk utbrenthet og gjengroddhet møysommelig med viskelærverktøyet).

Og, som ved alle sterke verktøy, var vel avarselen på sin plass (hentet fra dokumentet under linken til Arild: ''Not every image needs to have 10-15 stops of dynamic range. In fact, most photographs look quite nice, thank you very much, with the 5-7 stops of dynamic range that we're used to. I fully expect to see some really silly if not downright ugly images in the months ahead, as photographers get their copies of Photoshop CS2 and start discovering what the HDR function is capable of.''.

Kunne ikke sagt det bedre selv ;-))
Hans Jacob H.
Dette så virkelig interessant ut. Ved enkelte motiver er dette en unik funksjon.
Bildet var også bra, med mange flotte detaljer i både fjæra og himmelen.

Hans Jacob
Oddvar B.
Takk for godt visualisert og svært interessant informasjon.
Bildet ble dessuten svært så severdig med flott lys og fine detaljer der tjelden setter prikken over i'en.
ob
Hans Henrik F.
Takker også for teknisk innføring fra både den ene og den andre :-)
Erlend K.
Dette var en meget interessant diskusjon + link til relevant informasjon. Det mest matnyttige på doten i dag.

Når det gjelder bildet ditt, så fremstår desverre himmelen litt kunstig. Her har du nok tatt HDR litt for langt...
Torgeir S.
Himmelen er rett og slett utrolig autentisk det jeg opplevde den. Slik ser det ut når sola står over skyene som på dette bildet, sola er bak skyene helt oppe til høyre, så det var en litt merkelig observasjon!

Mvh. Torgeir
Gaute B.
Dette likte jeg meget godt. Skyene er spesielt flotte, men mønsteret i sanden skaper flott helhet i bildet.

Fantastisk dybde.....
Stian S.
Damn!! Dette prinsippet har jeg tenkt på mange ganger! Æresord! Jeg har en notatlapp hvor jeg skriver opp gode ideer.... Men jeg visste ikke at det allerede eksisterte! Gleder meg til å prøve...
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu