Pensjonerte veteraner på Glomma (serie)
2 pensjonerte stålbåter som i sin tid ble brukt som buksér- og slepebåter på Glomma, på oversiden av Sarpefossen til å samle tømmerflåter og slepe tømmeret som skulle brukes av bl.a. Borregård og ellers skipes ut. Her ved sitt "hvilested" på Varteig hvor det var brygge og slipp, på Glommas østside i Sarpsborg kommune. Allerede i på 1600-tallet ble hele Glomma-vassdraget brukt til tømmerfløting og disse båtene var i bruk helt frem til 1985.
Interessant artikkel i SA som forteller en del historie og viser oversikst-bilder av tømmerfløting, se fra side 4 og nedover: http://www.arbeidsarven.net/dp/tommerfloting_sa_2013_08_24.pdf
Om Varteig: http://no.wikipedia.org/wiki/Varteig
Slepebåten "OPSUND" ble bygget i 1909 i Fredrikstad, på Glommen Mekaniske (senere Ankerløkken verft) opprinnelig med dampmaskin. I 1953 fikk den en 3 sylindret Wichmann totakts Semidiesel. Hør og se Opsund på Glomma:
http://www.youtube.com/watch?v=ACu7tsYglyw&noredirect=1 og
http://www.youtube.com/watch?v=NuIXfYAWp2s&noredirect=1 og
http://www.youtube.com/watch?v=kO5oo7gywiI&noredirect=1
Hva jeg vil med mine bilder? Jeg vil "forskjønne" landskapet og naturen etter mine egne premisser og ikke vise den som den er, fordi den i virkelighet sjeldent er så vakkert som JEG SER DEN, når romantikeren i meg overtar.
Bildet inngår i albumet Svaberg og kyst i Østfold - Bilder fra mine turer langs kysten her på Kråkerøy, Hvaler og Østfold forøvrig.
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D5300
  • Nikon AF-S Nikkor 18-140mm f/3.5-5.6G ED VR
  • Brennvidde27mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/60s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_998887} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Ole Arne S.

Flott bildeserie fra vår vakre kyst dette Walter..
Fine slepebåter du har foreviget her, sikkert mange flotte historier om disse..

mvh Ole Arne
Jan G.

Jeg synes best om versjon #2 her, det gjør seg å skjære bort skinnene og den rustne holken. Så har du gått videre og beskåret hver av de to båtene. Synes likevel versjon #2 er den beste. De to båtene taler til hverandre, som har de kjent hverandre veldig lenge.
Mvh Jan
Petter Jan A.

Veldig flott fargemetning i bildene uten att det virker unaturlig,stille vann gir fin speiling.Vakkert.
Jostein S.

Hei
Du verden! Her var det mye Walter
Flott presentasjon over ulike veteraner som har fått hvile
God dokumentasjon
Jostein
John B.

En meget flott serie fra kystkulturen i Østfold! Fine alle bildene med klare og fine farger, men holder en ekstra knapp på originalen. Jeg syntes de gamle skinnene tilførte en ekstra dimensjon her!!
Johnb.
Solvår B.

En flott serie. Jeg klarer ikke å velge... så jeg nyter hele serien.
: ) Solvår
Kyrre S.

4 flotte bilder..Fargene ble også veldig bra synes jeg..Litt trekk på det første bilde - syns ikke om at en del av vognen på skinnen nede til høyre ble med på bilde, forstyrrer litt..og en halv mudderpram er jo heller ikke noe å ha med, men på samme tid fikk du jo med mere av det flotte lansskapet:) - og det er jo ikke alt som er enkelt å fjerne i et fotoprogram heller..Bra!!
Sissel Elisabeth H.

Vakker nostalgi med fine farger og mange detaljer.

Mvh,

Sissel Elisabeth
Harald N.

Flott serie dette, fint presentert.

Mvh Harald
Walter S.

Hjertelig takk for deltagelse og deres tanker i kommentar, Ole Arne, Jan, Petter Jan, Jostein, John, Solvår, Kyrre, Sissel Elisabeth og Harald!
:o)

@ Jan og Kyrre: I denne serien måtte hensyn til en ren foto-komposisjon vike for å få med mest mulig av miljøet rundt. Dokumentasjon var noe av poenget her. Derfor 2 oversiktsbilder og 2 detaljbilder av samme motiv.

Mvh,
Walter
Alf B.

Flott serie av veteran båtene med klare naturlige farger og godt eksponerte
Vanskelig å velge noen favoritt men holder en knapp originalen som har mest miljø rundt

Alf
Nils Christian S.

Interessant og informativ serie. Kvalitetsbilder alle sammen!
Lasse S.

Versjon 2 er kanskje det peneste fotografiet, men på bekostning av mye miljøskildring. Så jeg velger originalen. Din sedvanlige kvalitet på bildene :)
Walter S.

Takk for kommentaren, Alf, Nils Christian og Lasse. Setter pris på tilbakemeldinger.

@ Alf: Det var ikke mening at man skulle velge favoritt her, siden det er en dokumentasjons-serie der alle bildene hører med, og eventuelt skal dømmes samlet.

Mvh,
Walter
Stein Adler B.

Fin serie som "sitter" både teknisk og som massasje for øynene, Walter ! Er veldig begeistret for dine fine obsrvasjoner fra Østfoldskysten, som har sin helt egne signatur.
( Behøver ikke å lese hvem som er fotografen ).
Synes du bør utgi en billedbok, eller i det minste årlige kalendere med dine motiver. Tror det kan bli en salgsvare i Østfold !
Mvh
Stein
Walter S.

Takk for hyggelig kommentar, Stein Adler. Hyggelig at du fant veien innom her.
:o)

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu