Gammelstua I
Likte teksturen, rutene og refleksjonen.
Bildet inngår i albumet Jøa - Bilder fra den vesle øya.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-08-11 17:45:27
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2004-08-11 17:49:51
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon T-90
  • 24 mm f.2.8
  • Brennvidde24mm
  • Blenderf/16
  • Lukker1/60s
  • FilmtypeFuji Provia 400F
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger360
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_99799} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Steinulf L.

Fint bilde, originalen, som helt klart står på egne ben. Jeg har sans for slik lek du bedriver i ver # 3. Som du forsåvidt er inne på, må utgangspunktet være bra utsnittsmessig, og det er det jo her.
Likte dette.
Avsluttet .

Versjon 3 ble litt for sprelsk for meg. Foretrekker V 1, versjon 2 ble litt spøkelsesaktig - kommer an på hva du vil formidle. Fint bilde uansett.
Jóhann Á.

Hei og takk!
Det er morsomt å prøve litt forskjellige varianter, men det som er nermest det jeg så og vil formidle er nok v1.
Avsluttet .

Dette bildet likte jeg, det får meg til å drømme meg bort. Liker V1 best, men V2 er også veldig bra.

Mvh. Hilde
Kurt S.

Liker V1 best. V2 ble også ok, mens V3 ble litt for ''heavy'' for meg -:)
Det er alltid noe vemodig over slike gamle forfalne hus synes jeg. Tenker på hvem som bodde der. En gang i tida var der liv og røre. Kanskje unger som lekte rundt huset etc. De hadde sikkert et strevsomt liv, men et rikt liv på mange måter likevel. Nå er alt dette borte. Slik er det. Men, slike hus/steder gjør seg veldig godt som fotoobjekt.
Forfallet her har du fått fint frem. Utsnittet ble ok. Fin struktur i det gamle treverket. Plantene som vokser langt oppover veggen forsterker inntrykket og speilingene i vinduet gjorde mye positivt for bildet.
Skulle vært artig å se huset/stedet i ''helfigur''. Kommer kanskje senere i serien din.
mvh Kurt
Odd Tore S.

v1 for meg, det får fram det værbitte og det begynnende forfallet på en overbevisende måte. Jeg liker også utsnittet du har valgt. Likevel hadde det vært interessant med huset i sine fulle omgivelser, slikt kan være sjarmerende og karakterfylt. Jeg tror jeg ville prøvd litt mer oppskarping for å få strukturen i treverket enda tydeligere fram, men det må ikke overdrives.
v2 funker ikke for meg, et godt s/h bilde (fra s/h tiden) ville vært mye skarpere, og med en kontrast som virkelig fikk fram strukturen i det slitne treverket.
v3 har en artig effekt, men bildet ditt trenger den ikke.
MVH
Odd Tore
Inger Anne Maritsdotter V.

Likte dette her , ville imidlertid sett hele vinduene i ''annen etasje'' , likte best #1 , fint med sommerblomstene/plantene i forgrunnen.
Har sans for sånne motivvalg.
mvh IAV
Jóhann Á.

Heisann!
Hilde: Takk for det!
Kurt: Det er riktig det du sier. Vi var inne i huset og det hele var som enslags tidsreise. Forskjellige ting i skuffer og skaper, gamle redskaper osv. Og det kommer en slags helfigur, som egentlig er tenkt sv/hv. Vi får se!
Når det gjelder speilingen i vinduet, er det jo nesten den som gjør bildet for meg.
Odd Tore: Når det gjelder oppskarping, gikk jeg så langt som jeg torde. Prøvde litt ekstra, men syns det ble vel mye.
Ellers er jo dette bildet pålagt Diffuse Glow som også gjør at det ser noe softere ut (v2).
Inger Anne: Er faktisk litt enig med deg i det med vinduene. Når jeg ser bildet nå, syns jeg det blir litt ingen-mans-land det her. Har vurdert om det var faktisk bedre å kutte ned til taket, og kun konsentrer seg om nederste delen?
willy m.

Hei..dette var veldig bra da..liker den vemodige stemningen her og er således helt på bølgelengde med kurt sedeniussen her...dette får en til å tenke ja...likte og v2..men som AGB sier så kommer det litt an på hva du vil formidle..tror også dette kunne gjort seg i sepia...ha en fin kveld..mvh willy
Fred S.

Gamle hus med skjermplanter foran er stilige, Johann, og pent nok dette. Synes nok likevel at slike motiver gjør seg enda bedre i svart/hvitt. Når det er sagt, må jeg jo bare tilføye at Namdalen har en del gamle, fotogene hus; mye upløyd mark der. Hadde vært litt av et tema for Namsos Fotoklubb å kaste seg over til høsten....

vh fred
Jóhann Á.

- Willy: Ja, kanskje det hadde vært bedre med et ''plain'' sv/hv bilde uten duppditter. Og da kanskje i sepia. Sjekker det!
- Fred: Egentlig enig. Og det går på det samme som til Willy. Ja, en tur i ''fortiden''. Hvorfor ikke?
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu