Unstad..
En impulstur til Lofoten, og kjørte i over tre timer der den minste forsinkelse kunne ført til at turen nesten var bortkastet..;)! Men rakk, såvidt det var, solnedgangen ved Unstad. Når jeg kom var det et titalls fotografer der, har en mistanke om at jeg var en av ytterst få norske. Mens jeg konsentrerte meg om å fotografere, oppdaget jeg ikke at jeg etterhvert var helt alene på stranden.. Det var blitt mørkt, men fremdeles lys i horisonten, slik særlig de to siste bildene i denne serien viser. De to bildene er svært like, og jeg er i tvil om hvilket jeg liker best; det med litt "fart" rundt steinen i forgrunnen, eller det med vannet som ligger rolig rundt steinen men "fart" i havet ellers.. Å fotografere på Unstad er en spesiell opplevelse, man setter ned stativet på "trygg" grunn med havet laaaangt unna, men så kommer det enorme dønninger, ikke store nok til å rive over kameraet (selv om man må være forberedt på det også..!), og idet vannet trekker seg tilbake er det som om man mister fotfestet og svever utover mot horisonten selv. Denne kvelden var det ekstra spesielt, hundrevis for ikke å si tusenvis, av fugler som svevde i horisonten, senere leste jeg på nettet at det skyldtes at de enorme bølgene hadde skylt store mengder fisk på land..;)!!
Bildet inngår i albumet Lofoten -
Utstyr
  • Nikon D600
  • Nikon 24mm f1.4
  • Brennvidde24mm
  • Blenderf/9
  • Lukker2,5seks
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_997794} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Roar K.

Vakkert.
Jo. takk. Je tæger hele serien. men holder en knapp på originalen.

Roar
Vidar A.

Fine landskapsmotiv! Ser ut som de er feilredigert i photoshop, men det blir vel kanskje så fargerikt når solnedgang farger lanskapet?

Mvh Vidar Aas :)
Kjartan N.

Flott serie. Fikk virkelelig lyst til å reise til Unstad etter at Utkantprogrammet ble sendt på NRK. Flotte bilder, der jeg holder en knapp på v2. Skikkelig fint driv i vannet med flott dybdevirkning. Tror du fikk betalt for den lange turen! :)

Mvh,
Kjartan
Fred Åge H.

Takk for fine kommentarer;)! Unstad er fantastisk flott, Kjartan! Anbefales på det varmeste!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu