M/S Trollfjord
Bildet inngår i albumet Hurtigruteskip -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBil/motor/Kjøretøy
  • Lastet opp
  • Visninger536
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_99736} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Are S.

ja ikke verst dette!
men du sier du mangler elementer, du kunne jo ha lekt deg litt i ''ps'' og sett hva du kunne få til? ha fikset litt på fargene?
men bildet er også litt uklart!

mvh Are
Carina H.

=) Jeg er ikke så flink med og få kvaliteten på bilder så bra!
Roger K.

Hei Carina!

Bilde er tatt i Stamsund ser jeg. Enig med Are at det virker noe uklart. Har ikke gjort noen endringer av bildet ellers. Her er ingen forstyrrende elementer. Fin natur (fjell) som bakgrunn. Pent bilde dette.

Mvh RK

Avsluttet .

Bært bært ;)
Som du selv sier så er dette et helt greit og fint bilde. Jeg synes komposisjonen din er veldig flott på nesten alle bildene dine og dette er ikke noe unntak der. Skipet virker mektig og flott. Det er vel også det du vil formidle med disse bildene dine :) Noe av det tekniske er nevnt her. Jeg skal ikke si så mye om det siden slik jeg forstår så har du ikke Photoshop? Det er ikke så masse man kan gjøre i andre små programmer. Det ser ut som du har fått en aldri så liten kjip lensflare foran båten din. Den er nok litt sjenerende.

Men jeg synes ikke dette var så verst jeg. Et fint bilde :)

Hilsen
Sindre :)
Inge-Martin F.

Hei Carina.
Ein god del er sagt men det er nydele flott stemning og miljø,det å ta bilde i skygge når solen skiner som mest,er svært lurt og gir ein flott mjukt lys med farger som er prega av lyset frå blå himmel kvit/gule skyer.
Mvh. I.M.F
Carina H.

Jeg liker også bakgrunnen som Roger skriver.
Jeg har ikke photoshops så det er ikke så veldig mye jeg får gjort med det! men men..
Takk for hyggelige kommentarer fra dere!

Carina =)
Roger V.

Hei igjen.......

Du sier at det kan se ut som om du ikke hører på kritikken du får når du legger ut dette bilde, ok det, men bildet har godt potensial.

Når man fotograferer må man ta hensyn til lyset. Jeg ser MS Trollfjord, som har et hardt lys fremme på vinduene på venstre side. Ødelegger litt. Solys ser man og i fjelltoppen. Hva om du utnyttet dette lyset på en helt annen måte. Fått sollyset til å opplyse hele skipet.
Etter min mening er skipet litt for mørkt.
Du skal fortsatt ha ros for at du er flink med å få dybde i bildene, dette ingen unntak, nordnorsk eller lofotsk natur er her og.

Du sier du ikke har photoshop og ikke er så flink til å få kvaliteten så bra. Et lite tips i all beskjedenhet. Kjøp et bad som heter Digital foto. Hvert nummer har ei cd plate som bla. inneholder et program som heter photoshop elements 2, det er en miniutgave av photoshop. Der kan du enkelt gjøre forandringer på bilde, og sitter du fast er det bare å spørre.
Rune L.

Veldig bra komposisjon. Flott utgangspunkt. Men synes det er for mye støy. Litt mye hvitt på himmelen og litt utbrent helt fremst på båten.

Rune
Karianne H.

Hei Carina.
Jeg liker dette bildet ditt, og det er ikke noe dårligere enn de andre i serien din. Heller bedre enn mange av dem.
Ser at du ikke har photoshop, og da beundrer jeg deg forat du får bildene så bra som du gjør.
Veldig mange (sikkert de fleste) har en eller annen form for bildebehandling, og har gjort et eller annet med bildene sine før de legger dem ut her. Noe du IKKE har gjort. Derfor er det ekstra gøy å se hvor bra du har fått dem, når vi vet at de kommer rett fra kameraet ditt. Har du forresten dig. kamera eller scanner du dem? Ved scanning taper jo bildene seg endel - hvertfall gjør de bildene jeg scanner det. Jeg trodde jeg hadde en dårlig scanner, men den skal ikke være det heller... Hva har du scanneren på når du scanner - hvis du gjør det?
Roger kommer med et godt tips vedr. bildebehandling, så løp og kjøp!!!
Bra serie disse bildene av hurtigrutene. Stå på!

Hilsen Karianne :-)
Mike T.

Hei Carina,
jeg tror nok at en som er rutinert i bruk av Photoshop ville ha løftet dette bilde et godt hakk opp og fått mer skryt enn du har fått.
Digitale bilder bør omtrent alltid få en etterbehandling. Påpirbilder fra analoge kamera blir også mye bedre når de blir fagmessig behandlet i fotolabor. Derfor er jeg helt enig i hva Karianne skriver. Roger ha gitt deg et tips om hvordan du kan få tak i Photoshop Elements - dette programmet er mer enn godt nok for oss amatører.
Jeg og noen kolleger har gjennom jobben vært på et grunnleggende kurs i Photoshop Elements. Jeg har skrevet et (forhåpentlig) lett forståelig referat etter dette kurset hvor jeg beskriver i detalj hva vi har gjort i PS, hvorfor og hvordan. Men som sagt: Helt grunnleggende. Du kan gjerne få dette referat per e-mail.

Bildet ditt er velkomponert. Hvis det er slik at bildet heller ikke har fått noe som helst beskjæring, så har du flotte evner å se gjennom søkeren hvordan et bilde bør komponeres. Noe slikt får jeg omtrent aldri til!
Videre er det bra hvordan du har integrert bakgrunnen i bildet, slik at den ikke forstyrrer, men støtter opp om motivet. Også lyset er absolutt akseptabelt, synes jeg.
Dette med utbrenthet er en pest og en plage når hvite flater belyses kraftig - spesielt når bildet inneholder ellers mye mørkt. Deler er utbrent her, men ikke slik at det sjenerer meg. Men det er greit å få beskjed om dette.
Særdeles bra potensial ligger i den grønne marken på toppen som speiler seg foran baugen.
Det virker som om du er en bra fotograf - og det er flott at så mange her kommer med gode råd og tilbud om hjelp.
Hilsen Mike
Bjørn J.

Jeg også synes dette bilde var bra. Selvfølgelig kunne det vært bedre hvis du kunne photoshop. Det er bare noen småjusteringer som skal til. Sender deg et forslag.
Carina H.

Takk alle sammen for masse bra kritikk og tips!!!
Jeg har digitalkamera, men det blir ikke så bra kvalitet på bildene som er tatt med det. Dette er tatt med digitalkameraet og er vel ikke av de verste jeg har lagt ut akkurat, men oftest bruker jeg mitt andre kamera, og da scanner jeg. De taper seg en god del ja!
Bildet er ikke beskjært noen plasser. Det var hyggelig og lese det du skrev Mike, tusen takk! Hvis du kan sende meg det referatet ville det ha vært kjempeflott!! Setter veldig stor pris på hjelp fra dere, og synes det er flott at dere tar dere tid til det!!


Carina!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu