har ikke noen tittel til bilder
Det var mye som måtte klaffe på denne shooten. Riktig location i skogen med lyset fra solnedgangen og ikke vind som blåste bort røyken fra røykmaskin. Lyset i en solnedgang varer heller ikke lenge. Vi skulle ha en hvit hest som ikke ble redd for røykmaskin og modellen som ikke er vant til hest måtte ha en rolig hest.
Liker bildet
Utstyr
  • Canon 7D
  • -
  • Brennvidde41mm
  • Blenderf/5
  • Lukker1/80s
  • Nei
  • AnnetDet ble brukt 2 studioblitser som svak utfylling til naturlig lys. Hvor mye man skal justere farger og lys har vi diskutert mye.Dette bildet er nesten uten noen justeringer.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_993911} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Truls Bastian H.
Ut ifra de gitte forutsettninger som du nevner, så må jeg si du har fått et meget bra bilde. Komposisjon, lys, røyk, alt klaffer.
Ut ifra det du sier med modellens usikkerhet til hester så er det helt greit at hesten minner litt for mye om en bryggerihest. Det er mye viktigere å finne den rette modellen, og hun er på alle måter helt perfekt i rollen.
Meget bra, når du også forteller at dere nesten ikke justerte bildet i etterhånd.
Hilde J.
Dette er så kult og vakkert! Syns det fungerer veldig bra - hesten er noe tettbygd ja, og den kunne hatt begge ørene fremover. Allier det med en som har en brødpose neste gang - det fungerer alltid. Personlig kunne jeg tenkte med litt bedre lyssetting på modellens ansikt.At det hadde blitt litt lysere, men uten at skyggen i fra hesten ble større.God ide med røykmaskin - og veldig bra gjennomført. Det blir bare pirk og synsing.. kanskje om forgrunnen hadde vært en tad mørkere ville bildet fått mer dybde. Syns det er ett stort pluss å gjøre alt på location i stedet for å lage en composite :) Jeg likte det kjempegodt!
Geir B.
Hei Thom, Her må jeg bare si meg enig med de andre kommentarene. Skikkelig med forberedelser du har gjort for å få dette til. Nydelig eventyrbilde. Illustrasjon til neste utgave av Asbjørnsen & Moe? Dette er magisk uten å se unaturlig eller "fake" ut. Litt mer lys i ansiktet på modellen hadde kanskje gjort seg, men det er da også fint som det er.
Thom U.
Takker for kritikk. Små detaljer som kan justeres betyr ofte mye. Shooten var tenkt i nesten 2 år, og her i bygda finnes det virkelig flotte hvite hester, men jeg måtte ha en hest som ikke ble redd røykmaskin, lyd, strømaggregat, lukten og blitsene. Når vi fylte skogen med røyk første gangen greide nesten ikke eier og holde dyret, men etter 5 ?10 minutter var lyd, lukt og røyk ok. Da kunne modellen overta hesten uten risiko for helsa. Blitsene ble plassert og justert til kun utfyllingslys, og så vente på det rette lyset/solnedgangen som jo forsvinner etter noen minutter. Vente synes hesten var direkte kjedelig. Når shooten var gjort galopperte den 20 år gamle hoppa hjem til venninner som beitet et stykke unna. Hun er helt klart en klok gammel dame. Fortvilelsen var stor når vinden blåste røyken i alle rettninger, men akkurat på rett tid ble det vindstille.
Jan G.
Jeg blir alltid imponert når jeg leser om så grundige regier og forberedelser. Mine bilder er i praksis snapshots, bortsett fra orkidebildene.
Her er bildet blitt nær fullkomment. Jeg lurer på om det er et marked for slike bilder som forsvarer innsatsen, eller om du kun følger gleden ved å lykkes.
Mvh Jan
Veronika S.
Utrolig fint naturlig lys du har fått inn her! Bra timet! Jeg likte bildet utrolig godt, men skulle gjerne ønske at modellen var litt mer opplyst som nevnt tidligere. Da hadde hun komt mye bedre frem i bildet. Ellers nydelige farger, komposisjon og location.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu