Nysnø på Hvaler I
Kirkøy på Hvaler og Storesanden badestrand var mål for en kort fototur forleden. I sekken hadde jeg min Nikon D5300 og et nytt objektiv som skulle testes. Originalen med "vanlig" etterbehandling, DVS HDR - mens versjon 2 har fått litt større fargemetning.
Egentlig helt feil motiv for dette objektivet som med sin store blenderåpning på f/1.8 er bedre egnet til situasjoner med et nærmere motiv og / eller under dårlige lysforhold.
Bildet inngår i albumet Utstyrstest: - Tester ut kamera / objektiv
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D5300
  • Sigma Art 18-35mm f/1.8 DC HSM
  • Brennvidde18mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/20s
  • Nei
  • AnnetISO 100 og stativ
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_993903} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Trygve B.

Et vakkert og fint landskapsbilde. Komposisjon og lys sitter alltid godt hos deg, så også her. Mvh Trygve
Avsluttet .

Jeg er enig med Trygve :)
Begge versjoner er vakre. Jeg er også glad i farger og v2 er favoritt :)
Mvh Liv
Harald G.

Flott. KLart og fint og god komp. V1 for meg. Den virker mest naturlig. V2 er hakket overskarpet og er en smule irritert.
Mvh
Harald G.
Svein V.

Originalen er naturleg og vakker, som vanleg frå deg! (Sigma har begynt å lage nokre svært gode objektiv no, har sjølv kjøpt Sigma Art 35mm!)
Eirik B.

Et vakkert presentert vinterlandskap, der jeg antar at horisontens midtstilling er et bevisst valg med tanke på treet i forgrunnen. Jeg liker, som alltid, din edruelige HDR etterbehandling.

V1 er kjempeflott med gode farger. V2 har litt sterkere farger, og jeg synes dette så bra ut i størsteparten av bildet- men fargemetningen så for meg litt unaturlig ut på trærne i forgrunnen i V2.

Mvh
Eirik
Øyvind L.

Likte det grønne mot det hvite,men synes mulig at siste del på venstresiden gjorde lite av seg.
( mye bedre enn tur med hunden......!)
V2 var ganske så gloret.
Jostein S.

Hei
Vakkert motiv Walter
Jostein
Kirsten H.

Et landskap med store fargekontraster. Jeg liker best originalen, jeg synes du har dradd for hardt i spakene i v2. Fint motiv!
mvh Kirsten
Sissel Kleivdal H.

Flott formidlet vinterlandskap,i fint lys og med gode kontraster.
#1 for meg.

Mvh
Sissel
Geir K.

Et nydelig landskap du har her. Flott komponert med god skarphet og naturlige farger. Versjon 2 har du nok dradd for hardt i spakene etter min smak. :-)

Geir
Walter S.

Takk til Trygve, Liv, Harald, Svein, Eirik, Øyvind, Jostein, Kirsten, Sissel og Geir - for hyggelige og oppmuntrende kommentarer.

@ Alle her: jeg var fullt klar over at versjon var "over the top" som det heter på nynorsk, og det var jo derfor jeg valgte en mildere bearbeiding (både metning og skjerping) på originalen - som da også er mitt dedikerte valg.

@ Svein: Ja, selv er jeg meget fornøyd med min 18-35mm, men man må være meget påpasselig med å sette autofokus - og sjekke skarpheten / nøyaktighet av autofokus etter hvert skudd! Bortsett fra det, så er dette en drøm å jobbe med. Har nå også fått oppdatert til siste FirmWare (med SIGMA USB DOCK - http://www.sigma-global.com/en/lenses/cas/product/usb.html ) og fått tilbake autofokus på LiveView på min D5300, som jeg ikke hadde til å begynne med.

@ Øyvind: Jeg blir litt matt av din kommentarer ("..venstre siden gjør lite av seg...") - ja vel, skal jeg bygge om landskapet ute på Hvaler slik at det skjer mere der ute på odden? Landskapet er nå slik den er.
Jeg synes faktisk at den rolige venstre siden må være der for å balansere den "travle" høyre siden med svart rullestenstrand, flytte-stener og tett vegetasjon.
Du må gjerne komme med kommentarer, men da vil jeg ha en noe bedre definert (konstruktiv kritikk?) innsigelse enn det.

Beklager sent svar her inne. Har vært indisponert noen dager.

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu