Tiuren. + ny versjon
Dette er det siste bildet fra denne episoden.
Her har jeg klatret over midtkonsollen og gått ut av bilen på passasjersiden mens den gikk på tomgang. Den ble mer skeptisk og bruset med fjæra før den tok vingene fatt. Bildet er tatt i november -13
Bildet inngår i albumet Naturen jeg ferdes i. - Småturer i de dype skoger i østre Elverum.
Utstyr
  • Canon EOS 7D
  • Sigma 150-500 F5/6,3 APO DG OS HSM
  • Brennvidde500mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/100s
  • Nei
  • Annetiso 800 håndholdt
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_992674} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
Dag Tore ..

Et godt resultat du være stolt over! Miljøet,lyset og kameravinklen stemme bra! Godt jobbet! / DAG
Nandor T.

Hei, dette var ikke så bra dessverre, ser ut som du har lagt fokuspunkt på høyre vinge, mens hodet (øye/nebb) er uskarpt. Uskarpe bilder kaster jeg konsekvent. Men du har kanskje ikke oppdaget dette?
Hadde fokus sittet, ville det vært en ålreit bilde, synes jeg. Komposisjon er bra, dybdeuskarpheten er fin, fargene er klare. Mulig en smule overeksponert.
Stå på!
Mvh Nandor
Roar K.

Ser litt sur og iritert ut, ja.
Men det fotografiske er det jo ingenting å utsette på.

Roar
Svein R J.

Hei ser også att fokus sitter i bakkant av fuglen,men synes alikevel att dette er ett flott bilde og garantert en fin opplevelse

Mvh Svein
Dag Tore ..

Hei! Har studert tiurbilde på nytt! Det stemmer at skarpheten sitter mere bak på fuglen! Men her gotar jeg bilde som det er! Godt levert; Frode! / DAG
jarl kjetil j.

Hei Frode!

Ikke helt skarpt nei, tror kanskje det skyldes bevegelsesuskarphet når jeg ser lukkertiden og at opptaket er håndholdt. Typisk adferd å bruse med halsfjøra når de aner ugler (eller fotografer) i mosen. Greit dokumentert dette Frode, men de to foregående var nok bedre både med tanke på teknikk og komp.

jkj
Jostein S.

Hei
En vakker type du har fanget her Frode
De kan å spille disse her!
Jostein
Trond W.

Pent av tiuren fra skogen. Ikke ditt beste teknisk. Men en flott opplevelse du deler med oss.

Trond
Frode L.

Tusen takk for kommentarene.

Når det gjelder uskarpheten så har jkj riktig, har sjekket fokuspunkt på RAW-fila i DPP, og fokuspunktet ligger på hodet, v2 er tatt fra samme ståsted, men ingen cropp på den.

Setter utrolig stor pris på deres ærlige og saklige tilbakemeldinger, så igjen tusen takk!

Frode.
Ingrid Milly L.

Jeg velger v2 som flott gjengivelse av tiuren og håper at denne dukker opp på min brikke i sommer.
mvh. Ingrid Milly
Nandor T.

Hei
Hvis fokuspunkt faktisk ligger på hodet, må du få justert objkektivet ditt, for det er ute av fokus.
Et veldig bra verktøy til det finner du her:
http://regex.info/blog/photo-tech/focus-chart
Med dette verktøyet kan du fort fastslå om objektivet ditt synder eller om syndingen ligger hos deg :-)

Utfra dette bildet vi kommenterer på, vil jeg tro du vil havne på -5 -6 hvertfall, da må du motkorrigere i kameraet, evt. sende inn på verksted så de får kalibrert objektivet for deg.

Nikon sier konsekvent at hvis et objektiv må justeres i kameraet, er det noe galt med fokustolkningen til objektivet og det trenger service. Men man prøver jo selvfølgelig med justering i kamera først. Kameraet vil huske objektivet og dets justeringsinnstilling, selv om du har hatt på andre i mellomtiden.

Kjør en test på fokus hvis du har tid og vilje, ville vært artig å sett resultatet, du kunne lagt det ut her som en ekstra versjon.
:-)
Mvh
Nandor
Frode L.

Takker for tipset Nandor, når jeg bruker det midterste fokuspunktet så sitter det, men har sett at det kan bli litt bom med de andre punktene.

Frode.
Bjørn Åge O.

Flott bilde av tiuren med ed sikkert en artig opplevelse, Jeg tar en liten sjanse på en meining om dette med fokuspunkt, der du nevner prikk på hodet. Det har seg ikke slik att tiuren har en raskere bevegelse på hode hals parti kontra en treg lukkertid 1/100s. at der skoen trykker, det er bare en liten synsing fra min side en kalibrering.
Bjørn Åge O.

Klart og få mye ut av bilde tross uhellet
Tor Inge O.

Likte vers.2 best Hodet i vers. 1 ble virkende unaturlig stort i forhold til kroppen fordi den bruser med halsfjærene , men et artig bilde.
Bjørn Åge O.

Se der ja her kom en v2 som er klart bedre en org, der det går ikke og få den skarpere for da blir det stykt så v2 er topp som den er selvfølgelig.
Dag Tore ..

Hei! Meget raskt levert! Dette resultatet er helt topp! Villmarkstevning med "kronen" på verket!Her stemmer alt - Godt jobbet / DAG
Oddmund K.

Hei,
artig situasjon og ditto bilder, med 1/100 sek er det vel ikke så usannsynlig med bevegelsesuskarphet på hodet, som Bjørn Åge nevner :)
mvh Oddmund
Avsluttet .

Jaja, kvalitet og kvantitet, det er nok kvalitet vi setter i høysetet, men her har du en fugl som jeg har lysst på. Nei, jeg vil bare fotografere den altså.
Synes dette ble to flotte bilder av denne fuglen så stolt den står på sin tue.
Nydelig, og ja, jeg ser at v2 er skarpere..

mvh arild
Avsluttet .

Støtter meg til Dag Tore her. Fin stemning fra sjumilskogene i Østerdalen. Noen ganger er det å ta vare på de gode minnene som teller. Bildet er bra eksponert - noe som ikke er en selvfølgelighet i mørk barskog.

SES
Truls Bastian H.

Likte bildet, bildet kler dette eksemplaret av arten. Fuglen er ikke direkte modellvakker, og derfor passer denne litt røffe skogsnaturen med kvister perfekt inn.
Synes fokuset er greit nok, for er litt redd halestjerten hadde blitt en tanke for uskarp om fokuset hadde blitt satt på hodet. Derfor kan fokus på høyre vinge være like så greit som hodet - "noen liker mora, og andre liker dattera"

Truls
elin a.

Oi så flott.
Absolutt v1 for meg.
elin
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu