3D-bilde
Du trenger 3D-briller (rødt/grønt) for å se at Torfinnstindene i Jotunheimen ''kryper ut av'' skjermen din...
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon AF-S Nikkor 18-70mm 1:3.5-4.5G ED
  • Brennvidde29mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/500s
  • FilmtypeISO 400
  • Nei
  • AnnetTest på 3D-teknikk med digitalkamera. To bilder tatt i ulik posisjon. Hvert av dem gjennomgått fargebalansejustering til hhv. rødt og grønt og til slutt lagt oppå hverandre i to lag v.h.a. PS. Prøv selv! :-)
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriManipulasjon
  • Lastet opp
  • Visninger461
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_99252} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Avsluttet .
hmmmmmmmmmmmmmmm
Knut Andreas K.
Sier som Sties: hmmmmmmm....

Det funker ikke med de 3d-brillene jeg klarte skaffe.. Kanskje de er for gamle (fargene var litt falmet)..

Jeg har selv tenkt på å om jeg ville fått til 3D-bilder...
Nå ble jeg inspirert!

Men, som sagt, funker det ikke på brillene mine...
Fungerer det med dine??

mvh.
Knut A. Kvåle

Pål E.
Ooh - ja visst! Rødt glass på venstre øye, grønt på høyre! Det er så en får lyst til hoppe inn i skjermen og klatre på direkten...
Jeg var på østtoppen for en del år siden (ganske mange, faktisk), og nå fikk jeg lyst til å utforske sva og raviner på avstand. Reiste med MB ''Bitihorn'' her om dagen og fikk ideen med 3D. Teknikken er gammel og velkjent, men det er først nå med digitalfoto at alle kan lage sine egne 3D-bilder.
Det er mulig mitt bilde ikke er optimalt tilpasset dine briller, men dette er ting man sannsynligvis kan/bør tilpasse under produksjonen. Det skal videre sies at bildet ovenfor har ''mistet noe'' i forhold til originalbildet av en eller annen grunn slik at 3D-effekten er noe redusert også for meg. Det funker for øvrig også utmerket ved utprint.

Pål
tommy a.
Hvordan lager du 3d bilder??
Pål E.
Tommy: Et kort spørsmål som det ikke er lett å svare kort på! Her et forsøk: Hvorfor oppfatter øynene våre omgivelsene i 3 dimensjoner? Jo, fordi venstre øye ser et litt annerledes bilde enn høyre. Denne lille forskjellen bearbeides i hjernen slik at vi oppfatter dybde og avstand opp til ca. 40-50 meter. Skal du lage 3D-fotografier må du altså ta ett bilde (a) fra venstre øyes posisjon og et annet bilde (b) fra høyre øyes posisjon, begge rettet mot det samme motivet. For i neste omgang å få dybdevirkning av fotografiene må du ordne det slik at venstre øye bare ser bilde a, mens høyre øye bare ser bilde b. Dette kan gjøres på flere måter. En måte er å betrakte dem gjennom et såkalt stereoskop, men da må bildene være så små at de kan legges ved siden av hverandre med samme innbyrdes avstand som avstanden mellom øynene dine. Fordelen er da at du kan beholde fargene i bildene.
En annen måte er, som vist ovenfor, er å gjøre om bildene til enfarge-bilder (gjøres enkelt v.h.a. digitale bildebehandlingsprogram). Gjør du f.eks. bilde a (venstre) om til et enfarge-bilde i grønt og bilde b (høyre) om til et enfarge-bilde i rødt kan du v.h.a. ”layers” i f.eks. Photoshop legge bildene oppå hverandre (bruk delvis gjennomsiktighet/opacity). Dette ”dobbeltbildet” betrakter du så gjennom et rødfilter foran venstre øye og et grønnfilter foran høyre. Filtrene gjør at venstre øye bare oppfatter det grønne bildet, altså bildet tatt i venstre posisjon, mens høyre øye bare ser det røde bildet (fra høyre posisjon). Dermed oppnås 3D-virkningen. Bruk ”Adjust color balance” i Photoshop og fjern alle fargekomponenter unntatt rødt, hhv. grønt, i hvert bilde.
Tips: skal du lage 3D-bilder av landskap (dvs. mye mer enn 50 meter unna) slik som fjelltoppene ovenfor, må du øke avstanden mellom bildeposisjonene til mange ganger øyeavstanden for å oppnå 3D-virkning. I bildet av fjelltoppene er bildene tatt med ca. 20-30 meters mellomrom!

Pål

Amund Blix A.
Har ingen 3D-briller, men et rødt og grønt filter jeg bruker til s/h virket utmerket! 3D er gøy!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu