Gulerle
Artsbilde . Test med 800mm brennvidde. Oppskarpet for LCD-skjerm. 2x converter
Bildet inngår i albumet Norske fuglearter - En serie med artsbilder av fugler som finnes i Norge, men hvor bildene ikke nødvendigvis er tatt i Norge. Får jeg miljøet rundt fuglen med i bildet tas det nok med, selv om det da ofte ikke blir rolig bakgrunn eller forgrunn for den saks skyld.
Utstyr
  • Nikon D70
  • 200-400mm VR G f4
  • Brennvidde800mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/500s
  • Nei
  • AnnetISO 200 EV -1,0
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger349
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_97984} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Pål K.

Flotte farger som matcher bakgrunnen bra. Samtidig viser fjærdrakten gode detaljer som kommer klart fram siden bakgrunnen er ute av fokus.
Geir Arne M.

Nydelig bilde Ketil. Er det mye utsnitt ?

mvh
geir
Ketil K.

Det er ca. 50% lineært, 1/4 areal. ( 1552*1164 mens original fullstørrelse er ca 3000*2000). Tilsvarer ca. 48 gangers forstørrelse. 800/50*1,5*2.
Bård Lauris H.

Fint portrett.... litt uskikker på kompen, kunne tenke meg litt mer luft foran...
Men du mangler litt på skarpheten(litt paysty look)... må jo stille krav ;-)
Venche J.

Ser ut som det blåste friskt i opptaksøyeblikket. :)

Jeg likte det litt lurvete utseende på fuglen. Det skapte liv i fjærdrakten, og får meg til å tro at det er vindens skyld. Nydelige farger.

800 mm, fy farao. :)

Wenche.
Erlend M.

Hvordan fikk du 800mm på et 200-400mm objektiv? Nuvel, bildet er glimrende. Deilig lys, og behagelig dybde(u)skarphet.
Roger V.

Fint artsbilde av Gulerle. Syntes skarpheten er god, ok komposisjon, fin bakgrunn.
Arne S.

Gulerle i sitt rette miljø. Interessant å se resultatet av 2x teleconverter. Litt utbrent på nebb og stjert, men fine valører i fjærdrakten.
Jan N.

Fint gulerlebilde!
Imponerende bra skarphet og detaljering, med tanke på utstyr og eksponering. (+utsnitt)
Går ut fra at det er fokusert manuelt også, eller beholder du autofokus på bl 8?

JanJ
Ketil K.

Takker for kommentarene. Bildet er tatt under nesten optimale forhold med dette utstyret, men det tidlige kveldslyset var ennå noe hardt. Så det er riktig at det er tendenser til utbrenning et par steder. Men det er jo også et D70/D100 problem - med dårlig dynamikk særlig i de aller lyseste og mørkeste områdene. Ved å måtte benytte EV -1,0 svekkes dessuten totaldynamikken sikkert betraktelig, men er nødvendig for ikke å miste de lyse partiene helt. Nikon D2H og spesielt Canon MkII brukere kommer vesentlig bedre ut i så måte.
Erlend: Det er benyttet 2x konverter - (står nevnt litt uryddig øverst). Jan: Det er brukt AF, stoler ikke spesielt på skarpheten jeg får manuelt. Personlig er jeg ganske fornøyd med dette bilde rent teknisk, men synes fortsatt at 2 x konverteren fungerer bedre med 300 AFS 2,8.
Svein B.

Spennende ''øvelser'' med lange brennvidder kombinert med konverter, og resultatet er jo imponerende bra. Imponerende er også at du får AF med 2x og f4! Det er faktisk nytt for meg, og jeg hører gjerne mer om dette.

Mvh
Svein B
Jan W.

Fint bilde av gulerla Ketil!

Kanskje litt gulstikk selv til kveldsol å være, men fine farger i bildet. Selv om 2xeren tar sitt er det et rimelig godt sluttresultat etter min mening.

Har mange bilder av gulerla selv fra de siste ukene, men har ikke fått noen skikkelige fine enda.

Jan
Ketil K.

Svein: Nikon TC 2.0 E som jeg bruker kan anvendes med AF på de fleste nyere Nikonteler. 300 f4 og linsen benyttet her 200-400 f4 er ikke unntak, men konverteren egner seg best for noenlunde stillestående motiver. Med 300 AFS 2,8 går det også an å ta fluktbilder med konverten, selv om det går noe tregt. Det er ikke blenderavhengig AF om jeg har forstått spørsmålet riktig? Men fatningen på for eksempel den ''gamle '' 300 2,8 IF ED passer ikke til konverteren. Jan W: Tror det er litt skjermavhengig, men godt mulig jeg har øket fargemetningen litt i overkant. Uansett: Noe av ''smellen'' og brilliansen i bildene blir fort borte med denne 2xkonverteren i forhold til bilder tatt uten konverter.
Kjetil N.

Fabelaktige farger og bra teknisk. Godt jobba :)
Stig B.

Virkelig bra resultat forholdene tatt i betraktning (brennvidde, utsnitt)

Flott skarphet og detaljering, om enn bittelitt mykt. Fine farger.

Bra positur med god øyekontakt.

Mvh Stig
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu