SOVANDE PÅ VAKT
Ungar kosar seg med brus og musikk - turisten nyter livet og utsikten. Denne mannen sat for nokre timar sidan og tigga etter pengar. Her ein pust i bakken i tjukkaste turistmaskina Praha.
Utstyr
  • Canon EOS D-60
  • Canon Ultrasonic zoom 16-35 mm
  • Brennvidde35mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger355
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_94472} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Ragnar W.

Jeg finner det vanskelig å komme med konstruktiv kritikk til dette bildet.

En fyllikk/tigger som har bikket over ende. To guttunger som sitter og flirer (av ham?) og apatiske turister i bakgrunnen.

Jeg synes det er temmelig dårlig og skjønner ikke hva fotografen ønsker å formidle.

Care to explain?

/Ragnar
Dagrun S.

Du peikar faktisk på det sjølv. At fylliken ligg der og ingen andre ser ut til å bry seg med det. Eit vanleg syn, mange stader i dag. Eg ønskjer å visa kontrastane. Nokon må våga billedgjera det!
Avsluttet .

Helt enig med Dagrun, foto är inte bara om estetiskt vackra vyer och stilleben. Det som fotografiet är bra på är att ta en avbild av hur det faktiskt ser ut, vare sig man gillar det eller ej.
Photoshoppade bilder med autolevels och färgjusteringar för maximal smoothness är väl och bra, men inte så intressant i längden. Fram för mer ''ikke opstillt, ikke manipulert'' foto i hederlig reportagestil!
''The camera makes everyone a tourist in other people's reality, and eventually in one's own.'' Tänk på det!
Ragnar W.

Hei igjen Dagrun!

Jeg synes ikke dette er særlig vågalt. Det legges masse bilder av tiggere inn på Foto.no, fotografert rett på uten noe som helst fantasi og uten forsøk på å tilføre situasjonen noe som helst.

Det samme kan sies om dette bildet. Jeg ser ikke noe forsøk fra din side på å tilføre bildet noen fotografisk verdi utover en ren avbilding av situasjonen.

Du sier selv at han ligger der uten at noen bryr seg og at dette er et vanlig syn. Det burde gi et lite hint om at det IKKE nødvendigvis er særlig interessant med mindre du gjør noe ut av situasjonen.

Her er et strålende eksempel på det motsatte, hvor fotografen har evnet å se det unike i sitauasjonen bilde nr. 118980 og definitivt klart å tilføre noe ekstra. Ikke bare i innhold, men også i komposisjon og utsnitt.

Et eksempel til etterfølgelse, uten at man skal behøve å legge lista så høyt i første omgang. Men NOE, bør man iallfall forsøke å tilføre på egen hånd.

Hvis ikke blir det bare et turist-knips uten noen fotografisk verdi etter min oppfatning.

/Ragnar
Dagrun S.

Turistmotiv eller ikkje. Eg står faktisk for dette bildet, fordi det er eg som har knipsa i det spesielle sekundet og eg gjorde utsnittet før eg pressa ned utløysarknappen. Men er samd i at det slett ikkje kan samanliknast med bildet du viser til linken. Men takk likevel for at bidrar med gode råd - eg skal ta det skikkeleg til og meg og prøva verta betre også på dette!

:-)

Ragnar W.

Den er grei, Dagrun!

/Ragnar :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu