Utstyr
  • EOS 1Ds
  • 200 mm 2,8 L 1,4x conv.
  • Brennvidde280mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/500s
  • Nei
  • Annet160 ASA
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger767
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_93994} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Rune V.

Ett meget flott fuglebilde i mine øyne. Kanskje ønskelig med litt med smell i kontrastene for å få litt mer sprut i fjærdrakten?

Rune
Jonas L.

Bra fanget, men ikke optimalt presentert her. Litt kontrastjustering, samt USM må til.
mvh JL
Thore A.

Et bilde med potensial, men som desverre ødelegges av mangel på etterbehandling. Et par minutter i photoshop så har du noe som likner et blinkskudd.
Tom Just O.

Dere bekrefter forsåvidt noe jeg vet fra før; et jeg ikke er noen kløpper på Photoshop. Mitt første problem er at bildet tar seg ut ulikt i (min) Photoshop enn den gjør i nettleseren (Explorer). Det fremstår adskillig lysere i Photoshop. Derfor må jeg 'lage det litt lysere' i Photoshop og flytte det over i Explorer for å sjekke hvordan det tar seg ut.

Noe ettebehandling ut over det har jeg ikke gitt bildet. Faktisk, så er det ikke helt skarpt. Det er nærmest et 'slengkyss' med kameraet jeg ga etter en fugl (heron?) som fly forbi en sen ettermiddag på Tioman Island, Malaysia i påsken. Skulle det ha vært bedre så skulle jeg ha brukt høyere ASA-innstilling og raskere eksponeringstid.

tar gjerne imot innspill på hva jeg 'burde ha gjort' i PS.
Avsluttet .

Mitt forslag til bildebehandling i PhotoShop:

1: Sett Levels til 20 - 1,62 - 213
2: Sett opp Saturation med +20
3: Last opp som Versjon 2

En lik versjon har jeg tillatt meg å legge ut på mine hjemmesider her: http://www.reklamefotograf.com/TomJustFugl.jpg
Merk at denne ikke er ''ferdig behandlet'' da en del støy som med hell burde fjernes oppsto under bildebehandlingen. Dette lar seg lett fjerne med f.eks. Neat Image

Ellers så synes jeg dette var et skikkelig bra bilde, som bare ikke kommer helt til sin rett uten en lett runde i PS :-)

Si fra om det ikke er greit at jeg har lagt ut ditt bilde på mine sider.

mvh Marius Langlo
Tom Just O.

Det er greit at du har lagt en modifisert versjon av bildet på din hjemmeside. Jeg trenger all den hjelp jeg kan få (tydeligvis) på å bruke PS. Tore Alnes har også laget en versjon som jeg tenkte at jeg skulle legge inn her på bildekritikken som 'versjon nr.2'.

Dere begge har gjort bildet mye lysere. Det belyser (sic) problemet jeg har ved at bildet ser ulikt ut i PS som på 'Exploreren' min. Det blir betydelig mørkere når jeg legger det ut i web-serveren. Da må jeg lage det mye lysere i PS og så løfte det inn i Exploreren for å sjekke virkningen.

Hvordan får jeg kalibrert PS slik at den blir lik Explorer?

Ellers vil jeg si at bildet ble tatt på sen ettermiddag i tropene (Malaysia) og at belysningen av originalen bærer preg av dette. Når dere har pigget det opp i PS ser det ut til å være tatt på formiddagen her i Norge....
Avsluttet .

Hvordan du kan få bildet helt likt i explorer og photoshop kan jeg dessverre ikke gi deg noe svar på da jeg ikke har fått det til selv, men det hjelper å bruker funksjonen ''Save for Web'' i PS.
Trond H.

Sier meg enig med kommentarene som er gitt ang etterbehandling, og legger også til at eg synest fuglen ble ganske så bra etter litt bearbeiding

Ang kalibrering kan denne linken kanskje være til hjelp http://www.foto.no/cgi-bin/diskusjon/lesTraadHier.cgi?id=106277

Dette gjelder forsåvidt uansett korleis bildet er (for mørkt/ for lyst), det bunner ofte i dette her...

MVH TH
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu