Lunde
Bildet inngår i albumet Norske fuglearter - En serie med artsbilder av fugler som finnes i Norge, men hvor bildene ikke nødvendigvis er tatt i Norge. Får jeg miljøet rundt fuglen med i bildet tas det nok med, selv om det da ofte ikke blir rolig bakgrunn eller forgrunn for den saks skyld.
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikkor 200-400 VR f4
  • Brennvidde220mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/250s
  • Nei
  • AnnetISO 200 EV-0,67
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger564
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_92157} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (25)
Marcelo V.

Meget vellykket lundebilde. Bevelgesen og lyset gir det lille ekstra.
MV
Avsluttet .

fantastiskt!
bokmerka

toby_
Stig B.

Flott bilde av en vakker og spesiell fugl.

Fin skarphet på hode, bra detaljering. Fin og rolig bakgrunn, bra eksponering. Bra med bevegelse i vingene, testslag før avfart :-). Fin behandling av lyset.

Tatt i Lundeura på Runde???

Mvh Stig
Børge J.

Henger meg på de andre,kjempe fint, men, bare et lite men, det hadde gjort seg med litt mere luft i blikkretning..
Kanon bra exponert.
BJ
Venche J.

Knallbra.

Du har vært fraværende en stund nå, godt du er tilbake. :)

Wenche.
Jonas L.

Skikkelig lekkert!
Nærmest perfekt lys, og dyktig eksponering.
mvh JL
Avsluttet .

Hei og velkommen tilbake!

Flott lunde-bilde. Liker den spennende komposisjonen og at vingene er såpass i fart. Den grå bakgrunnen framhever fargene på nebbet og det hvite brystet! Veldig bra skarphet er det også og lyset på vingene og oppe på hodet er supert!

Ha en god kveld!

MvH Stian Hustad Håpnes

Ketil K.

Takker for ''velkomsthilsnene'' - dette bildet er helt korrekt tatt i Lundeura. Vi var 4 personer, Carsten Arnholm, Kjell Germeten, Gro Kongsten og undertegnede som hadde noen dagers ''workshop'' der oppe i forrige uke. En tur som absolutt kan anbefales, og ekstra spennede når man kan dra sammen med andre og utveksle erfaringer underveis.
Brita Helen E.

Wow..fantastisk bra!! Vingenes bevegelse og det flotte lyset på dem gjorde dette til et spesielt og spennende bilde... Meget bra! :)

Mvh Brita...
Jan N.

Ja, velkommen tilbake!

Bildet er knallbra det, meget bra! Har ikke noe å tillegge som ikke allerede er sagt.

JanJ
Kristian S.

Genialt.

KES
Arild K.

Fantastisk lunde bilde dette !
Nydelig lys, vingenes bevegelser og det skarpe hodet med det fargerike nebbet.
Meget bra eksponert.
Alt i alt et knallbilde.

mvh AK
Bjørn H.

Helt topp jo ....

Ikke mye å tilføre i det hele tatt Ketil ...

Dette er bare helt spesielt :)

Bjørn :¤
Svein B.

Henger meg på med velkomsthilsen, og rsende omtale av et særdeles vellykket lundebilde. Skyhøyt nivå på alle punkter.

mvh
Svein B
Inger-Lise S.

Knallbilde.Virkelig stilig.Fin bevegelsesuskarphet.


Jo,artig å være flere sammen på fototur,-i hyggelig selskap...
Har nettopp vært opplevd nytten av å være 4 fotografer på tur sammen,-venner på fototur.....
mvh Inger-Lise

Toini B.

Flott lys.
Bevegelsen i bildet gjør det mer spennende enn tilsvarende bilder i samme kategori.
Bra!

:)
Geir Arne M.

Knallbra Ketil.

Nydelig lys , meget god skrphet.
Dere manglet en mann på turen ! hehe.

Ja Runde blir det også neste år , så bare sett av tid.

mvh
geir
Ketil K.

Takker for kommentarene - det var hyggelig. Geir: Det var du som var initiativtageren, jeg hadde opprinnelig bare halvvagt tenkt å dra til Runde i år. Dessverre fikk jeg ikke vært med på turen du arrangerte, og du var så absolutt savnet på tur nr. to. Men neste år burde det kunne klaffe, enig!
Hans-Gunnar H.

Kjetil slår til igjen;)
Praktfullt, syntes plasseringen av fuglen ble veldig effektfullt, i og med at den er plassert til venstre i bilderuta, som fort kunne ha ødelagt et bilde, men her forsterker det bare landingen på en elegant måte!!
Fornøyd med 200-400 linsa? Ser ihverfall ut til og levere varene sammen med D70'en!
MVH Hans-Gunnar
Ketil K.

Nikkor 200-400mm VR f4 er en kjempelinse. For å gjenta Bjørn Rørslett ord: ''It already is slated to become a legend in its own time'' - se http://www.naturfotograf.com/lens_zoom.html - tror ikke det er å ta munnen alt for full. Vår konklusjon på turen var at denne linsen klart overgår Canons 400DO f4 linse som Carsten og Kjell benyttet på turen og som man ellers ikke skal kimse av. Med et 2GB Sandisk Ultra II compact flash kort kan man ta 400 bilder på ett CF-kort på godt under 7 minutter med D70. Stort sett kan man skyte serier med 4 RAW-bilder av gangen nesten kontinuerlig. Med Capture 1 pro 3,5 blir fargemetningen fenomenal med D70 og moire og losslessfunksjonen virker usedvanlig bra. Både tonedynamikk og fargedynamikk skviser pro 3,5 ordentlig ut av D70 RAW-filene. Egentlig eneste problem er at linsen er tung, men det kompenseres av at D70 er så lett og nett, og at D70 i enkelte situasjoner trenger litt mer ''motor'' for å styre autofokusen på denne såpass kraftige linsen. Men i de fleste tilfeller går det helt greit. I tillegg må man normalt sette ned EV - eksponeringsverdien et hakk eller tre på D70-en for å unngå utbrenthet.
Carsten A.

Knallbra - men så var det jo knallbra lys også, og knallbra forhold i det hele tatt, og så med knallbra optikk må det jo nesten bli akkurat så bra. Men her har jo også fotografen gjort en førsteklasses jobb. Selv med gode forhold er det mye som det skal passes på og som må klaffe. Her blir det TK 6++!

At din Nikkor 200-400/4 er skikkelig god kan det ikke være tvil om, jeg har sett mange av dine resultater med dette objektivet, og det er rett og slett imponerende. Å sammenligne objektiver fra ulike system (Nikon/Canon) er ikke lett, men at dette Nikkor-objektivet har bedre egenskaper mht. oppløsning enn Canons 400/4 DO vil jeg anta du har rett i - det gjelder trolig først og fremst om begge brukes på full åpning.

MVH CA
Ketil K.

Takker så mye for hyggelige dommer over bildet. Vi hadde formidable lysforhold, med et fløyelslys som ikke ga mørke områder i skyggene, enda vi hadde motlys samtidig.

Carsten: Jeg glemte å skrive at det vi snakket om vedrørende linsene gjaldt ved full blenderåpning. Enig også at en direkte sammenligning er svært vanskelig å gjøre, og at det selvfølgelig her ikke dreier seg om noe annet en antydende førsteinntrykk, så jeg moderer min ordbruk over på dette punkt.
Ann F.

Det meste er sagt allerede, jg vil bare slenge meg på med å si at dette hever seg over de fleste lundefuglbilder ved vingebevegelsene og lyset. Fuglen er jo så spesiell og vakker at et hvert skarpt og godt eksponert bilde av den nesten er ''dømt'' til å bli fint, men her er det enda mer å glede seg over.
:-)
Mvh Ann
Carsten A.

Jeg ser nå at HGH omtaler dette som ''landingen''. Dette tror jeg må være en misforståelse, iallfall oppfatter jeg dette som en stasjonær fugl som ''lufter'' vingene, slik lunden gjør fra tid til annen der den sitter i ura.

MVH CA
Ketil K.

Det er riktig, dette er en fugl som står på en sten, og vifter med vingene. Hele kroppsholdningen viser en stasjonær fugl. I flukt har lunden hodet fremstrakt. Så bildet kan for noen derfor ha gitt en illusjon av at dette var et vanskeligere opptak å få til enn det faktisk var.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu