Gammel og værslitt
På øya Hille utenfor Mandal sto den, gammel og slitt av vær og vind...
Hille er forøvrig en aldeles nyedlig og idyllisk øy. En pærle i skjærgården her. Verd et besøk. Har en ikke båt er en avhengige av skyssbåten som går to ganger om dagen (tror jeg?)
Bildet inngår i albumet Mandal - den hvite byen ved havet - Mandal - mer enn hvite hus og Sjøsanden, men det også.....
Utstyr
  • Canon EOS 500
  • Tamron AF28 - 200mm
  • Blender-
  • FilmtypeSensia 100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger399
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_91172} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Jan-Wilford A.

De sterke fargene gir dette motivet noe ekstra. Et velkomponert fint bilde.
Inger-Lise S.

Et flott bilde med varme,fine farger og et nydelig motiv.

mvh Inger-Lise
Venche J.

Motivet er kjempeflott, men jeg syntes det er litt trangt oppe. Et litt lavere standpunkt, mer himmel og litt mer sjø tror jeg hadde løftet det flere hakk.

Fargene er bare herlige. :)

Wenche.
Steinulf L.

Flotte farger og svært idyllisk. Enig i at det er litt trangt i toppen, men nå vet ikke jeg hva som skuler seg bak. Likte dette.
Liv Anette T.

Hei og takk for kommentarer. Landskapet bak bua kunne ikke tilført bilde noe av betydning. Kunne kanskje gått litt nærmere sjøbua og hevt kameraet litt, men hadde ikke lyst til å få med meg en grå himmel. Det hadde regnet rett før og mer regn var på vei. Har en erfaring med at bildene mine blir tamme og overeksponerte i overskyet vær om jeg tar med meg noe av himmelen.

Anette
Odd Tore S.

Jeg synes at du har funnet et idyllisk motiv her, og truffet bra med eskponeringen. På min skjerm passer også fargene veldig godt til motivet, rødfargen på huset ser akkurat passe slitt ut.
Jeg synes også at det er litt trangt i toppen, og linjer og speilbilder tyder på at det ikke akkurat er noe som ville ødelegge bildet om du hadde lagt til en smule mer uten å samtidig kutte i bunnen. Jeg er helt enig med deg i at du burde unngå himmel på bildet.
MVH
Odd Tore
Ann F.

Nydelige farger, fin eksponering og etterbehandling av fager og kontrast!
Motivet er sjarmerende og tiltalende.
Men en litt mindre blender kunne gjort også venstre del skarpt.
Jeg føler også at det er en tanke trangt i toppen, men jeg var ikke der og så hva som var bakenfor/ovenfor. Det gjorde du og valgte sikkert deretter. Er helt enig i å sløyfe himmel, den kan ofte med fordel utelates i mange naturmotiver.
Derimot kunne jeg ønsket meg mer luft og vann t.h. og kanskje mindre av buskveksten og utbygget i venstre del.
Mvh Ann
Liv Anette T.

Takker for kommentarene. Når det gjelder dette med skarphehet i venstre halvdel kunne jeg kanskje ha fått litt bedre skarphet her. Men med vind i bladene på et ospetre tror jeg ikke mitt objektiv kunne oppnådd maksimal skarphet. Når det gjelder luft over bildet er jeg vel enig, men jeg valgte nå å gjøre det slik. Bilde ble tatt på fototur i fjor vår, og jeg husker ikke eksagt hva som befant seg bak bua, bare at det var noe der jeg ikke ville ha med på bildet.( Når en ikke har klisterhjerne så detter det litt ut under veis:-)) Får ta meg en ny tur å se om jeg kan løse dette på en annen måte :-)

Mvh Anette
Fred S.

Har sans for røde naust . ( Har et selv i dot-portfolioen min).
Ser uskarpheten uten at den distraherer meg fra hovedmotivet. Det er absolutt pent, om enn litt trangt oppe (mellom tak og billedkant). Fargemessig svært tiltalende.

vh fred
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu