Skolten - Bergen
Bilde over Skoltegrunnskaien i Bergen, en rolig dag før skips-sesongen. Himmelen var bare helt rå her. Måtte bare ta den med. Dramatisk...
Bildet inngår i albumet Bergens-bilder -
Utstyr
  • Canon EOS 3000N
  • Tokina 20-35 f/2.8
  • Brennvidde20mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger321
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_89247} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Inger-Lise S.

Flott og stemningsfullt bilde.Fint lys,dramatiske skyer.

mvh Inger-Lise
Karianne H.

Wow - dette var flott! Så på det i full skjerm, og den sola er helt nydelig. Hvordan får du den til å se ut som en stor stjerne?
Bildet hadde sikkert vært fint med bare himmel og hav også, uten de greiene (kaia?) i forgrunnen. Men da blir bildet straks et helt annet og med en annen tittel.
Dette likte jeg!

Karianne :-)
Ulf R.

synes ikke motlyset funker så bra her, det du egentlig skal ha som motiv, blir altfor mørkt til å gjengis på noen interessant måte for de som ikke vet hvordan kaien ser ut fra før.

/ulf
Hans Petter L.

Takk for kommentarer så langt.

Ulf: Du skriver: ''...det du egentlig skal ha som motiv, blir alt for mørkt til å gjengis på noen interessant måte for de som vet hvordan kaien ser ut fra før.'' Da har jeg et lite spørsmål til deg: Hva er det som egentlig er motivet? Ser du noe jeg ikke så? Hva ser du som et naturlig motiv her?
Det jeg har som motiv, er himmelen. Kontrastene mellom sol, himmel, lyse og mørke skyer. En dramatisk tolkning av det vi har over oss her på vestlandet. Jeg er personlig ganske fornøyd slik det kom fram, at jeg klarte å få skyene så klare samtidig som solstrålene ble så klare som de ble. Kaien og alt du ser der, er kun med for å skape dybde i bilde. Jeg liker ikke at himmelen ''bare henger der''. Jeg ønsker å ha noe fast konsistens i bildene mine. Det er et tema som går igjen på alle naturbildene mine, nærhet, dybde og himmel. At det er skoltegrunnskaien som er i forgrunnen er bare tilfeldig. Det var himmelen som gjorde at jeg valgte å ta nettopp dette bilde. Bildet er forøvrig ikke tilført noe form for farge mettning fra PS, eller justering what so ever. Jeg har kun manipulert bort ''unødvendige'' elementer som jeg følte forstyrret. Bildet hadde opprindelig mer av kaien med. Jeg kuttet dette av da dette ikke hadde noe med motivet å gjøre. Jeg kunne ikke ta bildet høyere opp heller. Da hadde jeg ikke fått den effekten jeg ønsket. Hadde det vært kaien jeg skulle tatt bilde av, ville jeg valgt en tid da det var mer liv der. Tatt et stemningsbilde om du vil. Jeg hadde da ikke valgt å ta med solen i bildet, da det forstyrrer lysmålerne på feil måte i et slikt bilde. Jeg hadde også tatt på solblender på linsen for å unngå lens-flare. Men i det bilde jeg tok der, valgte jeg å ta den av. Lens-flare ble ganske effektfult etter min mening. Men slik er bare det... Bra racing-bilder forresten...

mvh
HansP
Siren L.

HEI!
Har lest kommentarene her- og tilbakespillet ditt HP.. jeg skjønner hva du mener, men jeg har en liten anbefaling:
når du vil at fokus i bildet skal ligge på himmel og sol og skyer, så ville jeg gitt det en annen tittel enn skolten- slik at alle skjønner hvor fokuset ligger:)

Jeg så med en gang en flott sol men stråler og en fin dybde i skyene. Skolten i seg selv er liksom bare der, men gir meg hverken det ene eller der andre. Du kunne kanskje kuttet bort litt av bunnen?
Liker bildet!

Mvh
Siren
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu