au noen spiser på meg
Utstyr
  • Canon Eos 10D
  • Canon 50 mm Makro + 2x converter
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger270
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_86544} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Espen G.

dette var flott.. fine farger, og flott bakgrunn. ingen forstyrrende elementer egentlig, men det manglet litt på skarpheten synes jeg. mauren er ganske skarp, men ikke ''helt''....

-espen-
Steinulf L.

Det er noe med fargetonene slik de fremstår på min skjerm som gjør at jeg ikke er så entusiastisk her.
Bergliot E.

Heisann,
Sitter på en dårlig skjerm ikveld så skarpheten skal jeg ikke uttale meg om her. Motivet og tekst var kjempebra. Flott komp og en artig detalj med maurene i blomsten. Flott bakgrunn. Synes dette var bra!!

Bergliot:)
Odd Eirik S.

Artig bilde og tekst.
Synes også det er for mye rødt i det gule. Gulfargen er også litt lite mettet.
Tror jeg ville brukt Selective Color, valgt først gult og redusert sort og øket gult. Deretter valgt rødt og redusert sort med minst 50%. Hadde gitt det en omgang USM etterpå for å gjøre det enda skarpere.

Ser du en maur som klamrer seg fast i toppen av et strå så er den sansynligvis vert for iktere. Dette er en form for parasitt som lever inne i et virveldyr. Feks en ku. Men den kan ikke formere seg der så eggene kommer ut med kuas avføring. Så spises noe av avføringen av en snegle. Inne i sneglen klekkes eggene og iktene samler seg i små slimdekte kuler som skilles ut gjennom sneglens pustehull.
Disse kulene er uimotståelige for maur. Den spiser disse ikte kulene. Så sprer iktene seg i vertens (maurens) kropp og omprogramerer hjernen slik at den klatrer opp i toppen av et strå. Om den faller ned så klatrerer den opp igjen. Dette gjør den i stedenfor å gjemme seg som andre maur gjør når mørket faller på. Så kommer kua ut for å beite. Den spiser gresset og mauren med iktene. Så er de tilbake i kua og kan legge nye egg.

Ja det var et lite sidesprang, men kunne nesten tro denne mauren var infisert. Men kanskje den hadde andre ærend på blomsten.

mvh
Odd Eirik
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu