Fjellurskog
Utstyr
  • Canon Eos 1DS
  • TS 24 mm
  • Brennvidde24mm
  • Blenderf/9.5
  • Lukker1s
  • FilmtypeRaw, 100 iso
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger1069
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_86157} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Jarle W.

Skikkelig eventyrskog, god komp. med riktig plassering av elementene i bildet. Meget spesiell kvalitet over lyset. Har du gjort noe inngrep i bildebehandlingen? På min skjerm virker det nesten som det er litt mye gult i grønnfargene, men det er vel himmellyset som farger hele bildet. Flott stemning.

mvh Jarle
Tor Erik F.

Godt bilde ! Fint lys og farger. Bra !
Steinulf L.

Henger meg på; Dette var flott.
Bård L.

Hei, og takk for hyggelige meldinger!
Jarle: Jeg har jobbet mye med bildet, både under råfilkonverteringen i Capture1 og i PS. Har bl. annet fjernet noe magenta fra gult og grønt i selektiv fargekorrigering, noe jeg synes gjør ''frisk'' skog enda friskere. Bildet er tatt midt på natta i nord. Reflektert lys (sollys nedenifra reflektert i skydekket) etter regnvær ga fantastisk lys denne natta.
Hilsen fra Bård.
Erlend J.

Jeg synes bildet har flotte farger. spennende motiv, men jeg kunne tenkt meg et høyere kamerastandpunkt slik at forgrunnen, storsteinen ble litt mindre dominerende selv om den er et av bildets hovedelement.
Espen S.

Jeg synes bildet er helt rått! Liker hvordan du har fanget opp alle detaljene i skogen, uten at det føles som om himmelen er overeksponert! Lyset er definitivt prikken over i-en!

Skal jeg lete etter noe å pirke på, må det være følelsen av kraftig fortegning som venstresiden gir meg (ved hjelp av linjene i steinen og trærne). Men jeg antar at det er tilfeldig og ikke skyldes 24 mm?

Espen
Odd Tore S.

Jeg kunne godt tenkt meg at det var jeg som var fotografen her, da ville jeg følt meg vel.
Jeg skal ikke si mer om bildet, det taler for seg selv, men dette er på en måte en virkeliggjøring av et syn jeg som barn hadde da det endelig lettet opp til kvelds under en regnvåt moltetur til Liaset i Rukkedalen.
MVH
Odd Tore
Kjetil S.

Hei Bård.

Dette er vel noe av det nærmeste en kan komme uten å være der.


Ha en fin dag.

K:-)
Mariann S.

Dette var vakkert.
En litt trollsk skog med vakkert lys.
Liker spesielt fargen på himmelen :-)

Mvh -Mariann-
Kai-Wilhelm N.

'Nattlys'' er godt, morsomt, utfordrende og kompakt.
Gleder meg å se at du har fått med det kompakte lyset.
Det ser ut til at muligens har oppgitt litt gale verdier i forbindelse med blender/lukkertid, men bildet er så bra at du er tilgitt...
Det eneste jeg savner er et lite snev av usm.

Men ellers; bildet er en god pådriver til å komme seg til fjells igjen snart, godt å se på.

Ha en god kveld

-kai





Avsluttet .

Fin stemning, men jeg synes steinen dominerer for mye. Den er dessuten besynderlig mørk i forhold til forgrunnen. Avtonet gråfilter?

Det burde vært hakket skarpere, dessuten.
Jan R O.

Ahhh, fantastisk fint! Virkelig et nydelig lys i skogen på dette bildet. Komposisjonen er jo glimrende. Eneste jeg stusset på var trærne til venstre som jeg synes heller litt til venstre. Men de var kanskje sånn? Også enig i at det kanskje mangler litt usm.
Jan
Rune T.

Vet ikke helt om jeg er enig med alle de andre her. Synes faktisk motivet var noe kjedelig.
Komposisjonsmessig er det som vanlig godt løst fra din side, har også sans for tonaliet og fargebruk - men som sagt ingen høydare for min del, ihvertfall ikke som enkeltstående bilde,

Mvh
Rune
Jonny E.

Hei hei

Et meget severdig, litt malerisk bilde,
lærerikt og se ka spesielle lysforhold kan resultere i.

. JonnyE
kai j.

Hei Bård

Likte godt tonene i bildet, det blir nesten som et maleri, veldig bra.

Mvh Kai
Jan-Eilert P.

Hei Bård! Et flott bilde av fjellfuruskogen (tidlig høst?). Syns motivet er gromt og slettes ikke kjedelig. Jeg skal forsøke meg på disse ''varmtone'' endringene du har gjort selv (Spennende!). Er bildet fra Nordland eller Troms? (Og hvilket område?) Reisa? Tror ikke det er fra Anarjokha, Pasvik eller Stabbursdalen, så Finnmark er utelukket.

mvh Jan-Eilert
Bård L.

Takk for fine og konstruktive tilbakemeldinger!
Jeg hadde problemer med å komme under 250k, og brukte mindre USM enn vanlig (kombinert med lavere jpg-kvalitet) for å komme under grensa.
Trærne til venstre er nok så skeive som de ser ut på bildet. Har brukt et objektiv med perspektivkontroll under opptaket for å holde orden på akkurat slikt.

Knut-Sverre: Jeg har ikke brukt gradert gråfilter.

Kai-Wilhelm: Jeg har kanskje oppgitt feil lukkertid/blender. Har to råfiler av motivet, en er som den jeg har oppgitt, en annen er tatt på 2,5 sek og blender 20 (uten polafilter). Er usikker på hvilket av råfilene jeg bearbeidet

Jan-Eilert: Bildet er tatt i slutten av juni på ''feil side av svenskegrensa'', øst for Hellemobotn i Tysfjord.

Hilsen fra Bård.
Tom R.

Hei Bård.

Fint skogsbilde med masse fine detaljer.
Lyset her er jo bare fantastisk, ser nesten
ut som det er tatt rett ut fra en eventyrfilm.
Steinen tar litt mye oppmerksomhet, ellers
et topp bilde.

Tom:)
Kurt S.

Fantastisk flott lys. Et spennende bilde som man kan sitte lenge å betrakte.
mvh Kurt
Rolf S.

Hei Bård.
Veldig bra igjen. Fra nå av er dette lagt inn som fast åpningskommentar på dine bilder.
Farvene og lyset er det beste ved bildet. Den store steinen blir kanskje litt dominerende midt i flata og ødelegger litt av dybden i bildet, men det var vel ikke mulig å komme høyere med kameraet.
Utrolig at ikke himmelen brenner ut når du har så fine toner under steiner og trær. Men, er man tryllekunstner så er man tryllekunstner.
M.v.h. Rolf
Øistein T.

flott lys og flotte farger! synes dog steinen i forgrunnen blir dramatisk dominerende. Regner med at det var intensjonen din dog. Ja det er mye detaljer her, så usm vil naturligvis øke filstørrelsen en del. Men dette motivet ville i mine øyne vunnet vanvittig på ekstrem skarphet, nettopp pga alle detaljene. Sikker på at du ikke fikser å lage en versjon med høyere USM (og samtidig kjøre litt mer kompresjon)? Eller er det en viss uskarphet i bildet forårsaket av en ørliten vibrasjon i stativet?

synes ellers at etterarbeidet ditt er meget bra - regner med at RAW fila så rimelig slapp ut i forhold! ;-) flott harmoni mellom det sterke lyset i himmelen og det ''åpne'' lyset i skogen - litt feil redigering her og dette bildet blir rimelig kjedelig. Var det stor kontrast i den faktiske situasjonen? Ville du f.eks. brukt et gradert gråfilter dersom du skulle tatt dette bildet med dias (pga mindre latitude.. 1Ds er vel rimelig bra på dette området, vesentlig bedre enn f.eks. 10D (?)).

god helg!

-øistein
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu