Enslig tre
Fant dette motivet et sted på Kvaløya forleden dag. Likte formen på treet, men følte ikke at jeg fikk det helt store ut av bildene. Dette var det eneste jeg ble noenlunde fornøyd med, men jeg er ikke sikker på om det funker helt likevel...tilbakemeldinger ønskes.
Flere bilder på http://www.snfoto.no/
Bildet inngår i albumet Landskap - Landskap med mine øyne.
Utstyr
  • Canon 10D
  • EF 17-40
  • Brennviddeca 20mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger557
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_85180} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Stig B.

Likte godt formene i bildet, men den gjennomgående gråtonen gjør at jeg syntes det ble kjedelig. Som siluett mot en himmel med annen farge tror jeg denne formen på treet hadde kommet mer til sin rett.

Mvh Stig
Geir Helge S.

Ser hva du mener Stig. Da jeg tok bildet var himmelen (lys) blå, noe som ikke kledde motivet i mine øyne. Jeg forsøkte å øke metningen med et polafilter, men det ble ikke særlig vellykket.
Geir
Avsluttet .

likte bildet godt jeg. du kunne jo ha prøvd et tettere utsnitt for å skape litt mer spenning.. vet ikke om det fungerer bedre, men du kan jo prøve
mvh Stian
Ulf R.

hm, så kjedelig er det nok ikke. rolig stemningsfullt er det, men det fortjener en ganske kraftig kutting i topp synes jeg.

/ulf
Stian G.

Litt kjedelig men veldig pent ;)
Tom B.

Jeg synes ikke det er kjedelig, men jeg vill ha skyntet meg å klone vekk trærne i bakgrunnen. Da vil du sitte igjen med et bilde som er en klasse over. Gråtonen er vel også det letteste å rette på dersom du ønsker det....
TomB.
Caroline R.

Veldig vakre vintertoner. For å forsøke med en mer spennende vinkel kunne du gått mye nærmere treet og forsøke deg frem med en person på bildet. Bind fast personen til stammen, finn på noe originalt. Mange muligheter. Bare kreativiteten sier stopp;)
Kormakur Mani H.

Dritbra... knall tøft syns eg... eg hadde kanskje tatt vekk mønstret etter bilen heilt til venstre..

Kormakur Mani
Geir Helge S.

Takk for tilbakemeldinger fra dere siste også.
Ser nå at bildet er for grått.
Tom B: klone bort trær - tja, nja...mulig at jeg burde det, men er ikke helt for å klone bort objekter (det plager meg ikke så mye at de er der).
Caroline R: forsøkte med med ulike avstander fra treet, men fikk ikke så mye ut av det. Hadde ingen person å tjore fast til treet heller. Men takk for tips likevel :-)
Geir
Geir Helge S.

KMH: ikke bilspor men fotspor. Vanskelig å kjøre bil i 1 meter dyp snø...;-)
Geir
Einar Y.

Fint utgangspunkt,men hva med:
5 meter til venstre,ned på knær? Resultat: Trærne i bakgrunn blir borte,spor til venstre i bildet blir borte.I tillegg: Sleng inn ei knalle rød topplue ute i snøen til høyre/i forkant av treet(uten å lage fotspor...),overeksponer ca.1 helt trinn?
Tja...
Inger-Lise S.

Jeg syns absolutt ikke bildet er kjedelig.Jeg syns det er rolig og fint,og flott med trærne i siluett.Gråfargen på himmelen,grånyansene,syns jeg er veldig fine:Lysner mot høyre,mørkner mot øvre venstre hjørne.
Jeg er usikker på om jeg ville klonet bort trærne i bakgrunnen.Disse er så lave,og bilder av et enslig tre er jo ganske vanlig.Men jeg faller ned på at jeg ville evnt. ha klonet vekk trærne bak i midten,men absolutt ikke til høyre.
Jeg liker skyggen i sneen og de ørsmå sporene til venstre(fordi det bare er ørlite av dem.)
Jeg liker dette bildet veldig godt.Nyansene på himmelen syns jeg er en viktig bærebjelke her.

Mvh Inger-Lise
Lars Kristian A.

Jeg ville prøvd å bøye meg litt ned slik at bare det ene treet stod over horisonten.

Geir Helge S.

Takk for gode tips alle sammen. DERE hjelper meg å bli en bedre fotograf. Ha en super dag!
Geir
Tom B.

'Er ikke helt for å klone bort objekter''??? Hva er det som er gærnt med de da ?
Jeg trodde vitsen var å lage gode bilder jeg..... (forvirret).
TomB.
Tove G.

Ikke kjedelig men fredelig.
Geir Helge S.

TB: hver mann har sine preferanser...slik er det bare. Jeg for min del føler at bildene mine (inkludert de fremtidige) blir mer troverdige når jeg ikke tar bort elementer som i virkligheten finnes. Gode bilder forsøker jeg å få til uansett.
Mvh Geir
Inger-Lise S.

Hei igjen! Du skriver ''mer troverdig''...Jeg syns det er et vanskelig tema,men vil minne om at malere ofte forandrer på ''virkeligheten'' for å få bl.a riktig balanse i bildet.Og denne ''kunstneriske frihet'' er det viktig at de utfører!

Men som sagt:Et vanskelig tema.Og jeg forstår tankegangen din.For kort tid siden klonet jeg bort over halve bildet i et svanebilde,båtmaster,molo etc., (Ikke som v#2,så ''lurte'' ingen).Der følte jeg meg ikke helt vel,for det ble mildt sagt mye kloning.
Som ''kunstner'' ville jeg ike hatt noen innvendinger,men som ''fotograf'',befant jeg meg i et dillemma....
Det er spørsmål om hvor grensene bør gå...Fotografer har jo alltid forandret på bilder,i mørkerommene sine,når de tegnet med lys,altså fotograferte..Gjort skarpere,endret/frisket opp farger etc..

Men når man er i en læreprosess,tror jeg det er viktig å redigere mest mulig i søkeren...

Bare noen tanker:)

Mvh Inger-Lise
Tom B.

Jeg tar aldri bilder sjøl, jeg henter råmateriale.
MEN, som du sier ''hver mann haar sine preferanser''. Det var til og med en her på dotten som insisterte på at alt han så i søkeren skulle med.... Hva med å alltid å ha på linsedekselet - da blir det vanskelig å få til bra bilder da ! Jeg skjønner ikke sånt, men jeg har innsett etterhvert at det faktisk er noen som tenker annerledes enn meg.
Hold ut !!
TomB.
Geir Helge S.

:-))
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu