Gode kompiser
Vet ikke hva jeg skal tro. Frøknene lå for seg selv et stykke bortafor. Så regner med det var noe erfaringsutveksling på gang.

Disse fant jeg i parken kl. 07:00 på morgenen. Det var ganske overskyet, flatt lys og grått.

Disse endene i parken er så forspist og tam at de reagerer nesten ikke før man er på 6-7m avstand. Sånn sett er det jo ikke den store utfordringen å ta bilder av disse Men morro er det lell.

Gjorde dette for å teste ut objektivet under dårlige lysforhold. Og for å se hva som kom ut av kameraet med standard innstillinger.
Syntes sjøl det ble såpass bra at jeg fikk lyst til å legge det ut på nettet.

Mest spent på om fargene holder mål mot det de burde være.
Bildet inngår i albumet Natur - Er ofte ute i naturen og tar bilder. Mange fra Numedal og omegn. Noen av disse vil du etterhvert finne her. Kan også ses på <a target=''_blank'' href=''http://numedal.scenery-photos.com''>Numedal Scenery Photos</a>
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-04-20 00:44:00
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon AF-S VR24-120/F3.5-5.6G
  • Brennvidde180mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/40s
  • FilmtypeCCD ISO-200 RAW
  • Nei
  • AnnetHåndholdt med VR innkoblet.
    Konvertert fra RAW til JPG med Nikon Edit der det ble foretatt justering av WB. Bildet er i etterbehandlingen kun tilført litt USM. Utsnitt ca. 50% av bildeflaten.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger328
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_84979} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (24)
Petur E.

Hei Odd Fint billde og gode kompiser. Bra billde.

Petur
Inger Anne Maritsdotter V.

Et skarpt og veldig fint bilde , likte dette artige motivet:)
-IAV-
Inger-Lise S.

Klart og fint bilde med nydelige farger.
Du skal se de diskuterer de andre:)

Mvh Inger-Lise
Torbjørn S.

Ser nesten ut som de er oppstilte og klar for bilde tatt forfra. Skulle likt og sett en versjon tatt fra den vinkelen. Men det er ikke noe dårlig resultat du har kommet frem til her heller.

Du sier selv det var flatt lys, og tatt i betringning er det bra, men hadde sikkert vært bedre på et mindre overskyet tidspunkt.

Uansett, fint motiv og passende tittel.

TS
Knut L.

Ja, moro er det lell, og så koselig da !

Skikkelig stemning i et andebilde.
Skarpt og fint lys, og jeg synes i alle fall at det er så fine farger.

Skikkelig bra bilde.

mvh
Knut
Turid G.

Fint og klart bilde. Det er en fin tid en har imøte nå. Om ikke lenge kan en fotografere barna deres. De er så yndige og små. Her hvor jeg bor er det utallige av dem ved Østensjøvannet.

mvh
Turid
Odd Tore S.

Disse ser jo svært så avslappet ut, kanskje er de ferdige med våraggresjonen, kanskje kommer den fortsatt. Vi så for en stund siden et par hanner som i samarbeide gjorde sitt ytterste for å drukne en hun som begge gjorde kur til. De gjorde felles sak, og kranglet ikke med hverandre.
Flatt lys er bra fotolys! Bakparten på den forreste er i grenseland når det gjelder skarphet, sjekk også hvordan gresset glir ut av fokus mot dette området.
MVH
Odd Tore
Jonny E.

Hei Odd Eirik

De her toan så jo riktig trivelig ut,
etter det eg ser e det den bakerste som forteller noen røvarhistoria om damer til den fremste som smile storøyd.

Eg har ikke mye erfaring med fugelfotografering og e ikke kommet lenger en til blitsfotografering av kjøttmeis.

For meg virke fargan naturlige,
fint med duggfriske dråpa i gresset,
et trivelig fugelbilde.

. JonnyE
Bjørn H.

Moro er det lell, ......og det er helt riktig det Odd Eirik...

Et koselig fuglebilde som ooooser av harmoni -

Her er det virkelig fred og fordragelighet :)

Fine farger, med savner muligens den siste biten på skarphet i ansiktene....

Men mulig det er jeg som er trøtt...

God Kveld ..

Bjørn :¤
Terje L.

Hei!

Synes så absolutt fargene holder mål, de fremstår som naturlige og fine!

Du har også fått frem mye detaljer i fjærdrakta (Bortsett fra de svarte områdene bak, her ser det gjenngrodd ut hos meg, men det kan godt skyldes skjermen min).

Ellers et harmonisk og severdig bilde! :)

-Terje
Odd Eirik S.

Tusen takk for kommentarer!

Torbjørn
Det finnes ikke noen forfra bilder. Fikk noen fra siden, men de ble ganske så ordinære. Gressflaten de oppholder seg på er et platå i en skråning bygd opp fra stien med en steinkant rundt. Så de passer på at så lenge man er på stien så er det greit. Kommer man inn på gresset så flyr de. Og de passer hele tiden på at det er klar bane for takeoff. Så forfra bilder kan jo bli en utfordring.

Odd Tore
Takk for tipset.
Det fløy en liten tanke om at blender 5.6 var i meste laget. gjennom hodet da jeg tok bildet. Men så sjasen til å få et brukbart bilde og ønsket ikke å forkludre det ved å velge lavere blender. Hadde antageligvis kommet ned på lukketider jeg ikke hadde mestret. Men glemte jo at jeg kunne ha kjørt opp ISO uten at det hadde skadet noe vesentlig. Tar nok litt tid før en venner seg til alle de nye instillingene og ikke minst hvordan de påvirker bildet.
Tenkte bare på lukke hastighet og at det var håndholdt da jeg valgte blender.

Bjørn
Angående skarpheten så ser jeg ikke bort fra at det ikke er helt i hunder. Tror jeg har laget seks eller sju varianter av dette bildet. Endte til slutt opp med det som var minst manipulert og det er ikke sikkert at det ble det beste.
Men kan jo for morro skyld legge ut et som er skarpet opp på en helt annen måte. Har prøvd Nikon Edit sin oppskarping og den er ikke helt borte selv om man ikke har samme kontroll som med USM.

Jonny
Det stemmer nok det du antar vedrørdende historie fortellingen. For på et annet bilde så ler den fremste med åpen munn, men da stikker plutselig den bakerste så den ble bare ''graut'' i bildet.
Angående kjøttmeis bildet så var jo det ganske enestående og ikke noe å kimse av. Men mistenker deg for å være litt beskjeden når det gjelder den erfaringen. Du ga meg jo litt hjelp med fargene på et annet ande bilde om jeg ikke husker helt feil.

Terje
Fint du påpeker det med ''gjenngrodd'' stjert. Tror ikke det er skjermen din.
Når det gjelder det svarte på den nærmeste ande stjerten så er den vel akkurat ute av fokusområdet. Så der har vil vel forklaringen tror jeg på den ene. På den andre så er jeg ikke sikker på hva jeg skulle ha sett. Har jo ikke studert disse fuglene før så må vel finne frem en eller annen illustrasjon som viser hvordan dette skal se ut. Finnes vel helt sikkert masse bilder på dotten jeg kan studere.

:-)
Wigdis W.

He,he, kjempemorsomt..og bra fanget situasjon. Legger ikke så godt merke til tekniske ujevnheter i bilder som får meg til å le :-)
Avsluttet .

>Flott fanget!
farge spekteret på hodene er bra, skulle jeg trekke frem noe negativt, må det være at begge hodene skulle vist, ellers et supert bilde!!
Kay R.

Hei Odd Eirik...

Som du allerede vet e jo ikke æ noen ekspert på fuglebilder, men æ kan jo iallefall si ka æ synes om bildet ditt...

Det e jo ikke noe krav til at fuglebilder skal taes når fuglan e i flukt med en 500mm telelinse. Kan godt sitte i ro på en 6-7 meters hold så lenge motivet blir bra... Og bra blir det jo så absolut hær.

Veldig detaljrikt og fint med flotte farger på nakke og fjærpryd. Synes du får en fin harmoni i bildet ditt tatt fra en ganske anneldes vinkel. Du har jo også fått til et pent utsnitt selv om æ gjerne skulle sett mer av omgivelsene får å fått et mer helhetlig inntrykk. Sikkert dumt av mæ og tenke slikt ettersom dette faktisk e et veldig riktig fugleportrett, men æ e jo som du vet veldig opptatt av omstendigheter i og rundt hovedmotivet... Glad i natur vet du... he,he....

Kan være ute å kjøre nu, men æ synes det ser ut som du har fått en ganske hard USM kant rundt hodepartiet og ryggen på den borterste fugelen... Nu kan jo det være øyan mine som svikter igjen, men nu kan æ jo nødvendigvis bare kommentere bilde slik æ ser det... Blir uansett bare småpirk. Ikke bry dæ om alt æ sier ettersom klokka e 01:00 og æ e veldig trøtt...ho,ho...

Må jo avrunde med å si at æ synes det vare et veldig flott fuglebilde Odd Eirik. Har ikke noe i denne klassen sjøl...

MVH Kay:-D
Anniken S.

Dette er et skikkelig symøte i foreningen ''Uten en tråd''
Liker kompen og fargene. Syntes det mangler litt på skarpheten. Hodene blir litt uklare, ellers syntes jeg kroppene har blitt klare og fine.
Syntes allikevel at bildet fungerer veldig bra fordi motivet er nært og koselig. Morsomt fanget.
Ann F.

Fred og ro, detaljene i fjærdrakt er stort sett godt gjengitt bortsett fra det aller mørkeste i stjertene.
Klart man kunne ønsket seg å se mer av hodet på den bakerste, men det er godkjent slik også.
Hvordan klarer du å bruke et Nikonobjektiv på Minolta Dimage 2300?
:-)
Mvh Ann
Bergliot E.

Skarpt og flott bilde til å være tatt håndholdt. Du må da være stø på handa du...hehe..
Syns fargene var fine her, tross lysforholdene du beskriver. En særdeles avslappet stemning i motivet ditt. Fine omgivelser.

Bergliot:)
Grethe B.

Fint andebilde, dette er to hanner vel (jeg er ikke ornitolog..), rart de ikke sloss i disse parringstider...
Rolig og fint, fine klare farger, godt tatt!!

mvh
gt
Kristian S.

V2 ble pen. Syns det kunne kommet litt mer fokus på halen til den bakerste. Det heter vel kanskje ikke hale.
Kristian S.

V2 ble pen. Syns det kunne kommet litt mer fokus på halen til den bakerste. Det heter vel kanskje ikke hale.
Per R. G.

v2 er flott bilde
Nils L.

Koselig bilde. Harmonisk.
Mvh Nils :-)
Jonny E.

Hei igjen

V2 ble merkbart bedre,
det gjelder på fjærdrakten til den bakerste fuglen
og hodene på begge to.

Usm-kanten Kay nevne e jo der uten at den sjenere så veldig mye, eg synes det som i tillfelle sjenere e rundt nebbene, eg synes en svak kloning fra området like utenom mange gang e en enkel metode for og redusere slikt, kjappt e det jo også.

. JonnyE
Odd Eirik S.

Tusen takk for alle kommentarer.
Artig at så mange likte bildet.

Kay
Skarpt blikk. Ser at det har blitt en USM kant og den så jeg ikke før du påpekte det. Var veldig snill med USM men fant ut at kamerainstillingene var helt feil. Hadde benyttet Auto Sharpening under Custom profilen. Det skulle en vistnok ikke gjøre. Er jo bare kommet halvveis i manualen og får stadig aha opplevelser angående innstillingene.

Jonny
Det med fjærdrakten var egentlig litt spesielt. For når jeg har brukt dette verktøyet (Intellisharpen) på store ensfarvede flater så kan det se ut som om de har blitt tilført støy i bildet. Men på fjærdrakten funket det jo helt perfekt.
Men nå var det også første gangen jeg prøvde med Opacity Tweak og det kan ha gjordt susen.

Grethe
Jo du har helt rett. Det er to hanner.

:-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu