- det fineste jeg vet er noen friske blomster i ny og ne
- i steden for å bare haste forbi liksom.....




..... bare sånn helt til slutt.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger598
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_80234} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (29)
Hans Petter G.

Fint motiv og fine farger, men litt for mye himmel her etter min smak. Jeg tror jeg vile kuttet hele himmelen, og latt komp'en balansere melom paret som da blir øverst til venstre og gravene med røde blomster som har tyngdepunktet nederst til høyre.
Tore U.

Fargene er fine, men her synes jeg softingen trekker ned. Her tror jeg også jeg ville hatt med mere himmel. Hvor er det forresten? Det skulle vel ikke tilfeldigvis være Værøy?

mvh
Tore
Odd Eirik S.

Dette var vakkert.
Flott motiv, flotte farger på marken, sjøen og himmelen. Får den rette velvia følelsen av dette.
Likte hele bildet og komposisjonen.

Skjønner ikke hvilken teknikk som er benyttet, men måtte kikke på det en stund før det klarnet. For meg fungerte det best å betrakte dette på litt avstand. Ganske interessant å se hvordan bildet klarner etter å ha kikket på det en stund.
Er det øynene mine eller bildet som det er noe spesielt med?

Du har lagt det under kategorien mennesker og regner med at du mener de som ligger i jorda selv om det befinner seg et par stykker i bildet. Er underteksten en oppfordring til å stelle på gravplassen til sine avdøde nærmeste kanskje?

mvh
Odd Eirik

Kristian S.

Så kult... Hvordan lager man slike kanter? Funket jo veldig bra her...
Anneli T.

Synes dette bildet er merkelig og vakkert. Litt nostalgi, litt glansbilde. Tror jeg liker at det er delt sånn omtrent akkurat på midten.

Anneli
Inger-Lise S.

Fint motiv og fine farger.Likte den softe effekten.Ville kanskje kuttet rett over de hvite skyene her,da jeg ikke syns himmelen tilfører bildet så mye..På den annen side: Gravplass og himmel...Tror jeg foretrekker det som det er..

Inger-Lise:)
Bjørn H.

Helt enig Nils....

Blomster er viktig, stoppe opp å ikke haste forbi, som du sier det......flotte tanker du formidler ..

Bildet er virkelig anerledes. Her tar du i bruk en teknikk som jeg syns fungerer for dette motivet, og til det du også ønsker å formidle...

En litt ''sakral'' stemning over det hele...

God helg-

Bjørn ;¤
Kay R.

Ville hatt bilde akkurat som det e...
Soft/blur effekten må jo være hær... Det e jo den som gjør hele bilde spør du mæ.. Menneskene i bilde ser gjennomsiktig ut... Mulig dæm e det.. Synes i allefall det var meget passende til et gravsted.. Pene kanter også...

MVH Kay:-)
Eirik H.

Einig med HPG. Utan himmel blir det bra.
Jostein M.

Mye bra her. Litt usikker på om jeg liker softingen. Tror ihvertfall ikke at jeg ville gått så hardt til verks som du har gjort her. Blir jo en smakssak så jeg sier ikke at du gjør feil :-)
Mvh
Jostein
Avsluttet .

Ja her var det mye softing og kraftige farger. Det fenger meg på et vis. Får et litt ambivalent inntrykk gjennom å se på det; på den ene siden det softe, myke, stemningsfulle lyset og toningen kombinert med hvite stakittgjerder og kraftige farger. På den annen side kontrastene dette gir til selve motivet som du her avbilder; en kirkegård. Kirkegårder er noe jeg selv forbinder med en viss grad av tristhet, mens du her har fått frem en litt både-og-stemning; både litt trist og litt godt, litt positivt og litt negativt, litt mykt og litt skarpt. Du har fremstillt motivet med krafgtige lyse og duse farger, istedet for svart, hvit og grå - som kirkegårder ofte fremstår. Det er denne ambivalensen som gjør at jeg synes dette bildet er veldig bra. Synes også tittel med undertekst beskriver denne tvetydigheten på en bra måte - ikek minst gjennom den siste delen av underteksten. Virkelig bra dette.
Odd Karsten H.

Flott bruk av fargevalg og motion blur, om eg ikkje tar feil. Eg har leika meg litt med effekten det gir. Den gjer det mulig å få fram denne sørgande, halvt drøymande effekta som så godt understrekar situasjonen her. Eg likte snittet og. Kanskje kunne det vore eit par centiometer meir himmel, eller kanskje kunne det kuttast i horisonten eller rett over hustaket, men eg synest dette fungerer godt som det er.
Avsluttet .

Fint motiv og farger. Passende utsnitt, men likte ikke effektbruken.

Svein Ove
Nils L.

Takker så mye for alle kommentarer og synspunkter.
- Dere som bare titter på bildet uten å kommentere skal også vite at jeg setter pris på at dere ser innom. :-)
Effektbruken er for å forsøke og visualisere dette slik det kan fortone seg når vi passerer i full fart...
Himmelen har etter mitt skjønn (uten at det gjør meg kristen av den grunn) en klar ''forbindelse'' til resten av motivet.
Og ja, det er Velvia 50.
Har tenkt å prøve å vie min oppmerksomhet til andre ting en foto.no i langt større grad og følte da at dette motivet var sånn passe, i alle fall for min egen del.
Nils :-)
Bergliot E.

Dette bildet likte jeg. Vakkert og med en tankevekkende tekst. Synes den effekten du har benyttet ble bra.

Bergliot:)
Brita Helen E.

Et vakkert bilde med en flott effekt som passet bra til undertittelen.. Bra! :)

Mvh Brita...
Nils G.

Et vakkert og fortellende bilde. Tittelen setter meg i rett stemning for hvordan bildet skal betraktes.
Effekten du har brukt liker jeg for det gir en litt flytende definisjon av gravene.
Jeg ville ha klippet av himmelen rett over de hvite skyene.

Nils
Kristine G.

Hei Nils!

Softinga ''gjør'' dette bildet, og teksten er flott! Forøvrig syns jeg at det er trist å høre at du vil trappe ned på foto.no, håper ikke at dette betyr at du vil slutte å legge ut bilder, jeg har lært mye av å se på dine bilder, og du skriver alltid gode, lærerike og velbegrunnede kommentarer som jeg iallefall setter stor pris på :-)
Wigdis W.

Veldig spesielt bilde som jeg finner svært interessant, himmelen må være som den er og forøvrig slutter jeg meg til Tommy Næss sine kommentarer. Tilsutt: Du skal da vel ikke slutte helt på dotten håper jeg?
Bjarne N.

hei igjen, nils!!

ser ut som du har brukt motion blur på dette. noen spesiell grunn til det..?? tror kanskje jeg heller ville ha brukt ''vanlig'' blur. utsnittet fungerer fint. den høye himmelen må være der; ''nærmere deg, min gud'' :-))
Hilde J.

Nope, her ville vanlig blur gitt en kjedelig og lite konstruktiv effekt. Det er ikke blur, men bevegelse det handler om!
Motion blur er helt super effekt, og ved å legge bevegelsen langs veien vi ikke ser i bildet, synes jeg du har understreket ditt poeng på en snedig måte.

<font color=''red''>Veldig bra Nils!</font>
Sidsel A.

Tror jeg ville foretrukket dette bildet skarpt. VIlle passet bedre til de skarpe fargene og følelsen man ofte får av lys og klarhet ved havet. LIker godt motiveg og komposisjonen og grønnfargen.
mvh Sidsel
Caroline M. S.

Nei, dette bildet fikser ikke jeg. Fargene for skarpe og resten for uskarpt (soft) for meg. Håper du ombestemmer deg mht hva du skal bruke tid på da og gjenoppstår rundt Påske omtrent som aktiv billedutlegger, billedkritiker og debattant (he, he - der har du visst allerede hevet deg friskt utpå igjen). ;-)
Arne S.

Hehe, hva er det du har funnet på her da, Nils? Dette var gyselig, for å si det like ut. Den sukkersøte teknikken virker ''ekkel'' i forhold til det spesielle motivområde. Sammen med underteksten aner jeg at du utfordrer opinionen. De friske blomstene er ikke spesielt framtredende ...
Nils L.

Beklager så mye Arne. Da har ikke min mening med bildet nådd fram til deg.
Kan forklare senere kanskje? :-)
Nils :-)
Arne S.

Ok, Nils! Ser fram til å diskutere dette bildet med deg :)
KG S.

De där dimmiga spökfigurerna var det döingar som var så pigga så de fick var uppe den där dan? Sitter o väntar på nästa avsnitt av ''six feet under'' o så ser jag den här bilden... tar det som ett tecken. Men vet inte riktigt på vad. Stå på!
Lars-Anders M.

Meget bra stemmning. Dobbeleksponering?
Nils L.

Nei. Dette er en eksponering som er fiksa litt på i Photoshop.
Mvh Nils :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu