stille havn
aftensvise fra naturens eget reportoar.


Bud havn.
Bildet inngår i albumet Hav - Mektig, fasinerende, voldsomt, rikt, givende og krevende.
Utstyr
  • canon
  • sigma
  • Blender-
  • Filmtypevelvia 50
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriKonsertbilder
  • Lastet opp
  • Visninger567
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_78833} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (26)
Inger-Lise S.

Rolig og vakkert.Nydelig naturbilde,som ble noe mer enn det ved at du tok med kaia.Lyset faller fint på kaia og jeg forstår godt at du tok den med.Men den ble en voldsom kontrast til den vakre utsikten .Jeg ville kuttet noe i bunnen.Her har du egentlig 2 bilder i ett:)

Inger-Lise:)
Steinulf L.

Flott 'spotlys' på¨nærmeste bryggekant, og vidvinkelobjektivet gir dybden til fjellene bak. Litt fortegning på lysmastene som kanskje kan rettes opp.

Fint konsertbilde dette.
Carsten S.

Jeg er kanskje litt rar og det blir et helt annet bilde men jeg ville har kuttet ut hele landskape oppe.

mvh, Carsten S.
Odd Tore S.

Her har du utnyttet vidvinkelen bra. Massevis av dybde og typisk lysvariasjon. Jeg likte bildet veldig godt, og ser frem til den dagen Canon kommer med en vidvinkelszoom i EF-S serien som ligger innenfor hobbybudsjettet.
MVH
Odd Tore
Eskil O.

Faktisk nesten enig med CS, men jeg ville hatt med litt av skydekket, likte dette meget godt.

Eskil.
Sidsel A.

Dette er av de bildene som faktisk kunne utgjort tre forskjellige bilder ved 1) å bruke det som det er, eller 2) og 3) å dele det omtrent på midten, hvor hver av delene utgjør et eget bilde. Likte det godt som utgangspunkt for alle tre varianter.
mvh Sidsel
Brita Helen E.

Et nydelig bilde med bra dybdeskarphet.. Likte spesielt godt at kaia er med... :) Et bilde med mye stemning... Bra!

Mvh Brita...
Odd Eirik S.

Må nok si meg uenig med CS og EO angående kutting av landskapet. Synes bildet er veldig bra slik det er nå.

Nå løftes blikket opp i bildet og man får skikkelig dybdefølelse. Med kutting i toppen så mister jeg denne. Mulig det kunne fungert bedre på et panaoramabilde.

Lurte litt på lyktestolpene og speilingen fra skyene, men skjønner nå at det er vidvinkelen som gjør det. Synes det var med på forsterke dybden og ga meg en hvis panoramafølelse selv i dette smale formatet. Horisonten buer seg nesten og man føler å se uendelig langt ut.

mvh
Odd Eirik


Svein A. N.

Likte bildet ditt veldig godt med fin dybde. Fint med sollyset som treffer kaikanten / leideren.

Mvh Svein ;o)
Caroline M. S.

Jeg liker bildet akkurat som det er - ville ikke kuttet noe som helst noe sted. :-) Synes det ble kjempefint med kontrasten mellom den rustne bryggekanten og det mørke vannet, og den reine, uberørte naturen øverst (ser reint/uberørt ut fordi skyene er så hvite) og lysblått vann og himmel. Fint også med hvordan fjellene ligger i bue/halvsirkel - fortegningen i stolpene la jeg ikke merke til før jeg leste Steinulfs kommentar. Synes ikke det gjør noe.
Arne S.

Et bilde med flere kvaliteter. Fargebruken gul/blå er fin. Likeså forgrunnens plassering i det mørke feltet. Men elementene fungerer ikke hundre prosent i forhold til hverandre .... jeg savner den visuelle nytelsen som ligger potent i motivet.

:)
Marina R.

Dette var flott!
Liker perspektivet og at forgrunnen er mørk og dominerende, som kontrast til den lysere bakgrunnen.
Jeg liker bilde som det er, og ville ikke kuttet noe...

Marina
Stig B.

Likte bildet veldig godt. Tror jeg ville beskjært himmel ned til skyene. Det gir for meg et mer kraftfullt inntrykk. Er lyset på kaia noe du har ordnet selv??

Mvh Stig
Bjørn H.

Hei Nils -

Flott bilde, men faller ikke heeeeetl pladask ...

Ingen tvil om at komposisjonen gir fin dybde, men alikevel er det et eller annet som ikke helt stemmer, (men veit neimen ikke helt hva )....

Uansett blir brygga for mørk på min skjerm, SYNS JEG ..

Utover det får jeg en feeling av flere motiver her, med en kapping uti vannet, forbi det mørkeste partiet et sted....

Landskapet i bakgrunnen kunne fint stått alene, og brygga med litt bevegelser i vannet kunne blitt et minimalistisk og enkelt bilde, i all sin enkelhet ...

Eller.... ???

Bjørn ;¤
Jostein M.

Flott natur. Må ellers si meg enig med BH her. Får også en følelse av at bilde heller litt mot venstre.
Fin fargemetning.
Mvh
Jostein
Avsluttet .

Hei Nils

Får litt den samme hellningsfølelsen som Jostein.

Det ble en enorm avstand mellom bryggen i forkant og landskapet. Spesiellt i så måte og det ble på en måte to bilder av det, ''limt'' sammen av vannflaten.

På en merkelig måte føler jeg likevell en sammenheng mellom bryggen og landskapet. Mulig at grunnen er at bryggen fyller opp et ellers stort tomrom i forkant.

Ikke hundre prosent etter min smak, men det skal vel mye til før man treffer alle i så måte.

Vh Svenn
Jarle L.

Et flott bilde som blir bedre ved flere betrakninger. Åpner det nå i fullskjerm og ser en stund, og plutselig er som å stå inne i bildet :)....merkelig
Bergliot E.

Fantastisk flott bilde.
Enig at det kunne blitt til flere motiver, men flott som det er. Fin stemning og ro over motivet. Kanskje ville jeg ha kuttet bittelitt i nedre del for å få vekk hellingen på kaien. Det tok litt mye av oppmerksomheten, spesielt siden det var ganske mørkt rundt.

Bergliot:)
Karl Anders S.

velidg bra. har vel ikke noe serlig med nytt tileggs stoff så jeg holder munnen min igjen. hilsen karl
Odd Eirik S.

Hei Nils

Blir ikke ferdig med dette bildet.
Sånn rent teknisk så skjønner jeg ikke hvordan du får det til å bli så mørkt inne ved kaia og allikevel så lyst utover. Etter skyggene på kaia å bedømme så kommer sola inn litt ovenfra fra høyre i bildet.
Gjerne henvise til noe litteratur om emnet hvis du kan.

mvh
Odd Eirik

Nils L.

Takker så mye for alle kommentarer, synspunkter og visninger.
Bildet er tatt med 17-35mm (sigma ex) på 17mm.
Det som ikke befinner seg i nærheten av horisontalt og/eller vertikalt senter av bildeflaten vil få en dramatisk perspektivforvrengning ved bruk av vidvinkel. Dette gjelder ikke bare sigma :-) men vidvinkel generelt - uansett linsekvalitet og merke - videre vinkel = mer perspektivforvrengning. Filmplanet her er sikkert i mellom 30 og 45 graders vinkel nedover....
Når det gjelder lys/mørke/farger så er vel det først og fremst naturen selv som ordner med det, samt filmens egenskaper.
Sola står ganske lavt til høyre. En del av lyset på vannet i forgrunnen kommer som resultat av at himmelen blir reflektert i det. Den delen av himmelen som er rett over meg i opptaksøyeblikket er mye mørkere enn den som er lenger framme til høyre.Kommer vel også litt an på eksponeringen. Himmelen her er nok overeksponert med inntil 2 blendere, det er i alle fall ikke uvanlig. Hvor jeg målte eksponeringen fra her husker jeg ikke, men jeg bruker å måle flere steder slik at jeg blir mer sikker på at de delene jeg vil ha innenfor filmens toleranser faktisk blir det..... Vet ikke om det var videre oppklarende, men det er det jeg kommer på i farta.
Når det gjelder litteratur må jeg tilstå at jeg ikke er så sinnsykt belest ( selv om jeg leser det jeg kommer over) Jeg vil foretrekke å kjøpe 3-4 diasfilemer fremfor ei tjukk bok om fotografering :-) Dessuten kan jeg finne den på biblioteket i steden kanskje....
Når det gjelder beskjæringer osv så er ikke dette beskjært i det hele tatt. Tror ikke det er så skeivt heller, det er en del ting på venstre side som får det til å se litt tybgre ut der....
Når det gjelder visuell nytelse av landskapsbilder som dette blir det for meg uansett litt værre i høydeformat, spesielt når det blir så lite. Om andre opplever det samme finner jeg ikke det minste merkelig. Dessuten er det jo vel et forholdsvis ordinært bilde.... :-)

Mvh Nils :-)
Hilde J.

Høydeformatet står godt til motivet her. Skulle du kuttet noe, måtte det blitt den blå himmelen ned dit hvor skyene begynner, men da måtte du også ha kutte bryggen opp til det gule, og da hadde det jo ikke vært mye høydeformat igjen... Nei, la det være som det er du. Synes dette var ganske stilig jeg. Bryggen blir ikke for mørk, og lysskiftningene tilfører bildet mer spenning. Det hadde blitt mye kjedeligere uten bryggen... den må være med, synes jeg.

~~Hilde~~
Knut M.

Knalt bilde, en ypperlig måte å bruke en vidvinkel på.

Men hvorfor ligger det som kategori ''Konserter''?

Skulle jeg ønske meg noe så måtte det kanskje være at det var noe mere gyllen solnedgang. Men det blir jo et annet bilde, med et helt annet skymotiv og heller ikke det samme farge spekteret.
:o)
Knut
Nils L.

:-)
Konserter....:
Det finnes av og til ikke noe bedre musikk enn naturens egen.
Stillhet, vind og bølgesus, terne og måseskrik, klukkende vann, osv....

Nils :-)
Kristine G.

Dette var vakkert, Nils :-) Elsket kontrasten mellom kaien og utsikten :-)
Inger Anne Maritsdotter V.

Likte umiddelbart dette maritime motivet , fin dybde og meget god komposisjon.
Rene klare fargetoner og med fin stemning.
-IAV-
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu