Glass
Har lekt litt med kamera. Prøver å finne litt mer dybdeskarphet. Kan noen hjelpe meg med det, slik at jeg får hele glasset skarpt, men ikke bakgrunnen?
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-02-24 23:18:26
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2004-02-24 23:18:57
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2004-02-24 23:19:40
    Versjon #4
Utstyr
  • Canon EOS 10D
  • Sigma 70-300 m/macro
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/4.5
  • Lukker1/60s
  • FilmtypeDigital
  • ja
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger831
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_78164} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Inger Anne Maritsdotter V.

Hei.

Fint å se bilder fra deg igjenn:)
Liker godt ideen din her , det kunne på en måte fungere som et abstrakt uttrykk også.
Ser du har brukt blender 4,5 her sammen med en 70-300 mm linse , kanskje det ville fungert bedre med ei 28-80 mm linse og enda høyere blender ,...............trur eg :-)

Stå på !

Mvh Inger Anne
Inger Anne Maritsdotter V.

Eg likte best # 3 her , syns den blei stilig !
-IAV-
Mariann S.

Hei. Liker v4 best. Deilig den knallrøde fargen :-)
Inger-Lise S.

Hei! Her er det vanskelig å velge mellom v#3 og v#4 du...
Bakgrunnen er diffus med fine fargetoner.Jeg likte godt motivet og troor v#3 ligger et lite hakk foran v#4.

Inger-Lise:
Avsluttet .

Kreativt å få så mye ut av et glass! Likte både fargene og utsnittet. Dette hadde sikkert gjort seg forstørret i ramme på en kafé, sammen med andre passende motiver og lignende fine farger.
Kristin.
Carsten A.

Hei - takk for din henvendelse via meldingssystemet (Men bruk vanlig mail, ikke dette tungvinte meldingssystemet!) hvor du spør om jeg vil kommentere dette bildet (og bilde nr. 104564

Idéen med liten dybdeskaphet, også kalt selektiv fokus, er god. Men akkurat her er det vel et problem at det ikke er noen særlig god skarphet i noen del av bildet, men litt bedre med f/4.5 - i det andre glassbildet ga tydeligvis f/10 ikke noe godt resultat. Dette forsterkes ved at lyset trolig har vært ganske flatt uten bildebehandling som retter opp noe av dette. En viss teknisk forbedring er mulig med USM, forsøk parametrene A:50, R:50 og T:0.

Min hovedinnvending mot bildet (V1 eller V2) er likevel ikke det tekniske (som påpekt over). Jeg forstår ikke helt hvor du vil hen med dette utsnittet, som hverken gir noen god eller interessant flateutnyttelse eller noen særlig interessant komposisjon. Det er jo litt vanskelig å gi noe råd om motiv, utsnitt etc. for at man skal få frem et bilde som vekker interesse for andre. Det blir uansett ikke så lett med såpass dagligdagse saker som i dette bildet. Glass som motiv er uansett teknisk uhyre krevende.

Når det gjelder V3 og V4: Her er det samme billedmessige innhold med endel endringer av farger og toner. Min vurdering er at du står deg på å konsentrere deg om det billedmessige innhold, dvs. lage noe som vekker din egen (og forhåpentlig andres) interesse på grunn av form, innhold eller komposisjon. Velg kanskje et motiv som er mindre teknisk krevende enn gjort i V1. Effektbruk er ikke feil i seg selv, men det som er gjort med V3 og V4 blir etter min mening et uheldig sidespor - kun effekter for effektens skyld.

MVH CA
Ted Walter H.

tusen takk for gode og konstruktive kommentarer. Jeg vil prøve å lære noe fra dette, og setter utrolig pris på alle tilbakemeldingene.

Jeg ser at det er forskjell på hvordan folk oppfatter bildene, da noen mener de er fine, mens andre mener de er flate og lite interessante.

det er vel dette som er noe av det flotte med denne siden, at alle kan si det de mener, og at når det gjelder smak, så har vel alle rett. Derimot når det gjelder det tekniske, skjønner jeg at jeg har mye å lære, og er glad for alle de tilbakemeldingene og gode rådene som kommer.

Fortsett gjerne o kommentere bildene mine på denne måten, (Både utfordringer, kritikk, ris og ros), slik at jeg kan lære mest mulig.

Ted
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu