Duell ? Eller er det bare Kongen på Haugen.
Gi fantasien spillerom.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-02-22 08:42:08
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2004-02-22 09:27:48
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2004-02-22 09:59:07
    Versjon #4
Utstyr
  • FujiFilm Finepix S7000
  • -
  • Blenderf/8
  • Lukker1/2000s
  • Filmtypeiso200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger262
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_77816} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Avsluttet .

Hej Rune

Jeg har svært ved at få teksten til at passe på billedet...

Hvis træet i midten skulle have været kongen, ville resultatet være bedre hvis træet stod i højre side af billedet og man tydeligt kunne se bakken der gik ned i venstre side... På denne måde ville det hæve sig højre end noget andet..

Blot min mening.

Hilsen Karina
Mike T.

Hei Rune,
når det gjelder vers#1 så var thumbnailen på ''din side'' lovende, jeg ble litt skuffet når det store bilde kom fram. Fikk heller ikke noe forhold til teksten.
For ditt tema egner seg vers#3 mye bedre. Her kan jeg følge dine tanker. Men originalen var ikke planlagt for dette utsnitt.
Med kameraet nærmere mot bakken hadde rekken med småtrær gjort seg bedre. Kanskje hadde dette gjort susen.
Hilsen Mike
Rune S.

Takk for kommentarer. Så nok også selv den litt for svake formuleringen av tittel og ledetekst. Har lagt ut en siste variant som kanskje harmonerer med originaltittelen.
Inger-Lise S.

Hei! V#1 var ok,men v# 4 hadde best komposisjon,syns jeg.
Fine siluetter og fargetoner.
Hva tittelen angår,passer den godt til flere diskusjoner som har vært på dotten i det siste,under bilder.I så henseende er v#1 mest passende.

Inger-Lise:)
Odd Eirik S.

V4 passer best til undertittelen ''Konge på haugen'' men v1 har jo dette med ''duell''.

Synes at v1 er mer dekorativ enn v4. Veldig flott mønster på skyen midt i bildet. Kunne nesten ha vært et bilde for seg selv. V4 blir litt dyster for meg. Kongen og sine undertrykte undersåtter hadde passet bedre.

Da liker jeg v3 bedre. Her har jo kongen også noen undersåtter og med lyset i høyre kanten så indikerer det lysere tider.

Så det må heller bli at v2 liker jeg minst. V3 best selv om den kanskje ikke er helt i tråd med dine tanker angående undertittel.

Rent teknisk synes jeg ikke dette var på topp. Mulig fokuspunktet har vært lagt på feil sted. Synes det er litt ''grøtete''. Kan være at dette er et lite utsnitt av et større bilde der du har benyttet AF kalkulert over hele bildet.
Da har jeg en tendens til å få samme effekten.

Bildet er også tatt i sterkt motlys. f/8 og 1/2000s vitner om det. Det er en utfordring å ta motlysbilder. Har eksperimentert selv og er ikke helt fornøyd med det jeg presterer.

Har på mine motlysbilder benyttet AF og lysmåling i spot modus. Noe som jeg synes gir bedre resultat. Det kan være verd et forsøk neste gang du prøver. Men da bør du ha det ganske klart på forhånd om hva du ønsker å sette fokus på.

Det er begrenset hvor mye dybdeskarphet f/8 gir. På et Sony 717 med F/8, brennvidde 100mm og 70m avstand til objektet så vil alt mellom 48 og 126m være i fokus. Dept of field er da ca. 78m. Den Hyperfocale distansen er 156m. Det vil si at om du peker på noe som er 156m unna så vil alt være i fokus fra 78m (156/2) til uendelig.
Og husk, jo større brennvidde, mindre dybdeskarphet. Ved 200mm kun 15m depth of field. 70m +/- 7,5m. HyperFocal distance på 625m.

Mye tekniksk men viktig å huske på.
Så får du bære over med meg hvis jeg virker belærende eller gjentar ting du vet fra før.

mvh
Odd Eirik
Rune S.

Takk for fine tilbakemeldinger.

Inger-Lise.- Har forstått at det har vært noen diskusjoner her de siste dagen. Tittelen kan vel tolkes i mange retninger, men jeg har ingen skjulte meninger med den. :-)

Odd Erik. - Takk for en utfyllende kommentar. Er nok litt ''rusten'' når det gjelder manuelle instillinger og kompensasjoner. Har i fire år brukt ett lite Olympus digitalkamera uten altfor mye instillinger. Derfor er det overgang å gå til ett mer avansert kamera. Bildet er tatt med automatiske instillinger. Det er flere utsnitt fra en større fil. Untatt er #3 som er samme motiv, men med fokus på det enslige treet.

Er takknemlig for alle tips som jeg kan få. Kan hende #3 dukker opp som egen serie.
Nils L.

Må innrømme jeg ikke helt får taket på dette bildet.
Mvh Nils :-)
Petur E.

Dette var fint vinterbilde. Fin komposisjon dette. Liker v3

Petur
Mariann S.

Oisann.. har helt glemt å kommentere bildet ditt..
Jeg liker v3 best.. kanskje fordi jeg er av den romantiske typen.. og trærne står liksom og holder om hverandre ;-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu