Vøringsfossen
Utstyr
  • Canon EOS 50e
  • Canon EF 24-85/3,5-4,5
  • Blender-
  • FilmtypeFuji Sensia 100 iso
  • Nei
  • AnnetForserte div. rekkverk, ålte meg så langt ut jeg torde.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger179
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_76060} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Odd Tore S.

Her var det store kontraster! Mye regnbue, og lite foss.
Vøringsfossen er ikke spesielt grei fra der hvor du har stått, anbefaler en tur på stien langs elva en gang sola står riktig for både foss og regnbue.
MVH
Odd Tore
Torbjørn S.

Been there, done that.

Dvs. pga. ekstrem høydeskrekk har jeg aldri fått tatt noen bilder av denne fossen, noe som irriterer meg grenseløst tatt i betraktning av at dette er en av landets fremste turistattraksjoner og at jeg har vært der mange ganger etterhvert.


Likte fargene i venstre del av bildet, men er litt enig med OTS i at kontrastene ble for sterke, slik at høyre del av bildet blir alt for mørkt.

Stå på videre!!!


Med Vennlig Hilsen
Torbjørn. ---> http://www.tslfoto.no



Inger Anne Maritsdotter V.

Huffa meg , eg som er oppvokst med Vøringsfossen som næraste nabo ville nok ha sett den i eit litt bedre lys enn dette.
Utsnittet er ok men over halve bildet er dekt av skygger og gøymer heile fossen*sukk* regnbogen var fin då men det hjelper ikkje når alt ser så mørkt ut.
Men eg veit kor høgt det er ned og kor vanskeleg det kan være å få tatt eit godt bilde av denne flotte severdigheten.
Eit godt forsøk:)
God helg.
Mvh IAV
Amund O.

Hei,
synes det var tøft at fossen ikke synes på riktig, bare osen fra den som står opp i mørket. For meg blir det litt for mye informasjon i bildet. Skjønner at du ville ha med regnbuen og de flotte fargene og spillet i fjellet i bakgrunnen. Jeg tror et enda tettere utsnitt hadde fungert godt.

Du bør sette hvordan tilbakemelding du vil ha på bildene. Det gjør du her:
http://foto.no/cgi-bin/bruker/rediger_tilpasninger_step1.cgi

mvh
Amund
Gunnar B.

Takk for tilbakemeldinger!
Pga de store kontrastene i bildet valgte jeg å legge vekt på å få eksponeringen av regnbuen tilnærmet riktig.
Kontrasten i bildet er stor. Ønsker tilbakemelding på hvordan jeg kunne ha løst dette på en bedre måte uten å forandre på utsnitt og min egen plassering i forhold til fossen. Utsagn om hvor jeg evt skulle ha stått eller når på dagen jeg evt skulle ha vært der er sikkert velmente, men hjelper ikke meg til å få dreis på dette bildet.
mvh
Gunnar.

Øyvind A.

Dette er vel i utgangspunktet nesten umulig reint eksponeringsmessig. En kunne jo alltids forsøke med avtonet gråfilter og/eller selektiv oppløfting av mørke partier. Men det sikreste her ville vært å ta to eksponeringer og sette sammen etterpå.
mvh Øyvind
Odd Tore S.

Jeg forstår at du ønsker råd om teknikk:
Photoshop e.l. har mange muligheter. Hvis du ikke har vært innom der allerede, kunne du prøve med Levels og se hvor langt du kommer. Det er utrolig hva man kan få ut av bildefilen til et digitalt fotografi.
Du har imidlertid scannet et lysbilde, og på min skjerm kan jeg ikke se detaljer i den mørke delen av bildet. Da blir denne delen bare bli mer eller mindre mørk uansett hva du gjør.
Jeg synes at både regnbuedelen og den mørke delen med hovedfoss og sidefoss har muligheter, men det blir to bilder, som hvert krever annet lys i fossen.
MVH
Odd Tore
Inger-Lise S.

Uanset hva de dyktige sier om det tekniske her,så likte jeg dette bildet meget,meget godt.Det er vanskelig å beskrive hvorfor,for bildet er rett og slett en drøm av farger og topp komposisjon:)

Innger-Lise:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu