Aunetrean i solbrann
En variant til på et kjent tema. Pen vintersol som sto bak trean.
Bildet inngår i albumet Aunetrean - Trær som står beleilig til på en åker i Svarliaunet i Overhalla.
Utstyr
  • Canon Powershot A60
  • Innbygd zoom 5.4 - 16.2
  • Brennvidde16.2mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/1250s
  • FilmtypeISO 100
  • Nei
  • AnnetLyset målt på himmelen, dog ikke lyseste del.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger214
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_75813} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Lars Fredrik Rudsta A.

Et spennende bilde!
Inger Anne Maritsdotter V.

Et enkelt og stemningsfullt motiv.
Fint utsnitt og god komposisjon.
Flotte gyldne fargetoner her.
Mvh IAV¤
Avsluttet .

Fint avtonet i lys og farger. Lysmåling i mellomsjiktet på himmelen er smart og sørger for detaljer både på himmel og i landskap.

Tiitelen på bildet rettferdiggjør det intense lyset i treet og på himmelen rett over det.

Utsnittet er maksimalt synes jeg og ser ingen annen måte å kunne overprøve ditt valg på.

Konklusjonen blir for meg et flott bilde, som det ligger omtanke bak.

Superbt !!!!!

Vh Svenn

Kjartan T.

Hei Jóhann, må bare si meg enig i at dette var et pent bilde. (men jeg tar jo heller ikke sjansen på noe annet når du nå har kommet i en slik maktposisjon:) Jóhann har blitt leder i Namsos Fotoklubb).

Ellers blir bildet kanskje litt høyretungt, (den snøklumpen hjelper litt) og jeg kunne godt ha tenkt meg et annet ellement i nederste venstre del. Et menneske på vei inn i bildet her ville nok ha gjort mye. Uansett, vakkert var det!
Jóhann Á.

Takk til dere!
Jeg tok flere eksponeringer, med tanke på å prøve å føye en grei himmel til en rett eksponert snø av samme motiv. Prøvde uten å lykkes helt. Syns dette bildet ble best, selv om forgrunnen blir kanskje litt mørk.
De snøkledde gressballene ville jeg absolutt ha med. Og så likte jeg den lyslinja i snøen i nerkant. Tenkte på andre utsnitt men syns det ble stussli uten den delen. Problemet blir kanskje at begge bærende elementene blir litt for nært og midt i.
Hans Olav S.

Litt utbrent, men et klassisk vinterbilde. Litt mørkt i forgrunnen, men det duger. Pent.

MVH
Hans Olav
Tommy R.

Synes dette ballanserer akkurat. Å ta bilde rett mot sola og ikke få denne utbrend er i så fall godt gjordt - når en samtidig skal ha et minimum av eksponering i skyggepartiene. Menneskets øye klarer ikke det heller....
Likte bildet godt.
Fred S.

Tenker på deg hver gang jeg går forbi treet når jeg er ute og lufter både meg og hund. Har fremdeles motstått fristelsen til å forsøke meg fotografisk på treet, det er jo tross alt ''ditt''. Men: Dette er vel det minst vellykkete av variantene. Synes det hele koker ned til en liten busk, og sola som ''brenner opp'' deler av treet har jeg ikke helt sansen for. Dette fungerer ikke helt for meg. Derimot er jeg sikker på at du blir en demokratisk leder for Fotoklubben !
vh fred
Jóhann Á.

Takk igjen!
Det er jo litt som jeg selv tenkt, bildet er jo helt på kanten. Var ikke sikker selv, og er vel fortsatt noe usikker. Var mest skeptisk til den mørke forgrunnen og så de utbrente områdene. Eller som Fred er inne på, det som har spist av treet. Hadde vært bedre hvis grenene hadde vistes. Men treet står der. Og jeg er sikker på at du ville fått gjort noe fint ut av det, Fred. Og jeg har ikke noe i mot at du avbilder trærne hvis du føler for det! :o) Takk for varme ord om min kommende lederstil! ;o)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu