Alex Rosen
Utstyr
  • Canon 1D
  • Canon 28-80
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPresse
  • Lastet opp
  • Visninger932
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_74137} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Simen A.

Et greit bilde.

Synes bildet dog blir mye preget av at man vet hvem det/har kjennskap til personen og at det kan prege oppfattelsen av bildet.

Hvis man skal være nøytral til nettopp det synes jeg ikke bildet er spesielt spennende.


--Askjer
Hans Petter L.

Enig med Simen!
Bildet tar seg vel bra ut i utklippsboken til Alex.
Desverre...

mvh
HansP
Grethe B.

Hvis jeg skulle tolke bildet ut ifra hvem det er, ville jeg si han ikke var spesielt glad for din fotointeresse..;-)
Enig med Simen i at ellers, uten tittelen *Alex* ville bildet vært mer intetsigende...Så det er vel mer som dokumentar eller journalistisk kanskje..

mvh
gt
Inger Anne Maritsdotter V.

Lurer på om Alex Rosen liker at du legger ut bilde av han her............
Dette passer bedre til din private fotoalbum:)

Mvh Inger Anne
Jon-Leo Koch M.

Alex Rosen er herlig usaklig.
Alex Rosen er småkul.
Bildet vakke så værst d heller....
=)
Sigbjørn Andreas H.

Bildet er jo lagt ut i presse kategorien nettopp fordi det er tatt for noen aviser! Og når det gjelder bildet av Alex så er jo hele poenget at folk vet hvem og hvordan han er, dette bør vel kanskje gjenspeiles i bildet?

VIK, jeg fikk lov og ta bilde av ham, har ikke snakket med ham etter at jeg la ut bildet så jeg vet ikke hva han syns :-)

SAH
Ishi K.

synes dette bildet beskriver Alex Rosen bra da. Det er ikke så meget spennende bilde, men så er de fleste bilder man finner i se&hør og dets like mye mer kjedelige enn dette her. Helt greit som pressbilde.
Paal A.

Vel, er et bilde bra om det beskriver, men likevel ikke er meget spennende? Og er det bra om det matcher Se&Hørs bildekvalitet (som ikke er spesielt god eller spennende).
Jeg syns dette bildet verken er bra eller greit som pressebilde, fordi det viser Alex Rosen som han alltid poserer på bilder, har sett det mange ganger før og oftest bedre enn dette.

Poenget med å skrive dette er at Ishi K. mener at et middels bra bilde er helt greit som pressebilde. Som såkalt pressefotograf er jeg sterkt uenig i at et middels bilde er greit som pressebilde. Heldigvis har fotojournalister et høyt nivå i Norge og leverer stort sett bra arbeid. Og jeg håper den trenden fortsetter og ikke minst at folk legger merke til det.

Hva om dette bildet hadde vært et reklame, produkt (sorry Alex..) eller kongebilde (sikkert ikke Alex i mot..) Hadde det vært greit da?

Det var bare et like hjertesukk, takk for oppmerksomheten;)
Sigbjørn Andreas H.

Paal, planen var i grunnen å få tatt nettopp noen annerledes bilder av Rosen, men da jeg ikke fikk tak i ham for å avtale på forhånd, ble det ikke som planlagt!

Han var på farten hjem og jeg måtte ta bilder på parkeringsplassen! Hadde han hatt tid så ville jeg ha endt opp med et annet resultat!

Bildet er tatt for to små lokalaviser og er ganske annerledes enn de bildene som er på trykk til vanlig! Er selv ganske fornøyd ut fra forutsetningene!

SAH
Paal A.

Bra at du er fornøyd!
Hvordan forutsetninger du hadde er ikke mulig for andre å vite og heller ikke særlig interesante for å vurdere bildet. Det er kun bildet som teller for avisleseren eller Fotodotnosurferen. Så det må vel være greit å si at resultatet ikke er særlig spennende som portrett.
Foresten er det jo litt morsom at han dekker til kjeften, har liksom sett og hørt den noen ganger for mye..

Ishi K.

Paal:

>Som såkalt pressefotograf er jeg sterkt uenig i at et middels bilde er greit som pressebilde.

Jeg er i grunnen IKKE uenig med deg, snarere tvertimot. MEN, når det er sagt, så er det heller oftere at jeg ser ''middels og under middels'' bilder som er brukt i aviser og andre media (og merk at jeg nå ikke snakker om se&hør. Jeg har egentlig aldri lest se&hør... :)). Jeg tviler ikke på at det finnes ''dyktige'' fotojournalister, og bildene dine og Jeanette Landfald sine f eks, har alltid holdt et godt standard. Men det er fortsatt ikke hverdag jeg kan finne et bilde i aviser som jeg får lyst til å kikke nærmere på når det gjelder både det tekniske og det innholdsmessige. Så beklager om jeg sårer din yrkesstolthet. (Jeg synes fortsatt jeg lager litt bedre ''scenebilder'' enn mange som er brukt i media rundt omkring ;))

>Hva om dette bildet hadde vært et reklame, produkt (sorry Alex..) eller kongebilde (sikkert ikke Alex i mot..) Hadde det vært greit da?

reklame: Nei, produkt: Nei, kongebilde: ... øh... når var det sist gang det var noen ''flotte'' bilder av kongefamilien igjen?

>fordi det viser Alex Rosen som han alltid poserer på bilder...

vel, bedre enn dette kan det helt helt sikkert vært, men jeg følger forferdelig sjeldent med i ''kjendiser'' og ''kjendisbilder'' (bortsett fra U2, Mel Gibsen og Kevin Costner... ;)). Om Alex Rosen ut i fra det bittebittelille jeg har fått med meg om ''hvem han er'', så ser jeg at dette bildet ihvertfall er han. Og stortsett har jeg inntrykk av at pressebilder av ''kjendiser'' er ganske så preget av ''ok, her er et bilde av han/hun denne artikkelen handler om.
Sigbjørn Andreas H.

Kjeften!
Har bilder der han ikke dekker den og syns dette var det beste, la det derfor ut!
Liker konstruktiv kritikk, takker!

SAH
Paal A.

Hei Ishi

Det fins bedre fotojournalister enn meg og Jeanette. Men det er så klart mye og mange media og orientere seg i. Et lite tips for deg som bergenser er å se nøye på bildene i Bergens Tidende. Som etter min mening har de beste fotografene her i landet.

Uansett er det ingen vits i å si for mye om lite så jeg håper vi er enige om at et middels bilde ikke er bedre om det er tatt eller publisert i den såkalte pressen.

Og, yrkesstoltheten min dreier seg om egne prestasjoner, ikke andres som tilfeldigvis er i samme bransje;)

Peter K.

Dette bildet er drit kjedelig. Og hvilke forutsetninger det var for å ta bildet er irrelevant som sagt. Problemet er nettopp som Paal sier, vi har sett denne fyren her sånn tusen ganger før. Men å ta et annet bilde av Alex Rosen er nok ikke lett. Selv om jeg ikke kjenner han, tror jeg at han ikke har så lett for å legge vekk sin ''coolness'' foran kamera. Noen folk er sånn. Og de er vel igrunn litt i slekt med de som alltid lager grimaser eller putter ting oppå hodet når de ser et kamera... Vel. Bare noen løse tanker.

Når det gjelder kvaliteten på norske pressefotografer og andre, er den vel generellt temmelig høy. Det er mange om beinet her i landet. Men sjekk ut hva som skjer i Danmark! Der er det mange fotografer i verdensklasse!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu