Pristine
Bildet inngår i albumet The Natural Truman Show - Need I say more?
Utstyr
  • kamera
  • objektiv
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger638
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_74061} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Rune N.
Du verden, her var det mye symbolikk. Kan ikke annet enn å la tankene gå til hendelsene ved Bergen det siste døgnet.

Et sterkt bilde!

mvh
Rune
Truls S.
Ser ikke at tittel + bilde kan linkes mot tragedien utenfor Bergen, går ut fra at det er forliset RGN tenker på.

Meningen her kan kanskje være å sette de små grå i gang, hva vet jeg...

Har ikke hørt ordet ''pristine'' før, så jeg sjekket hvilken sammenhenger det benyttes i.

Vannet er sikkert rent, er i alle fall blått nok.

Hyggelig å bli engasjert utpå kvelden, takk Bjørn:-)

truls
Birna R.
selv om jeg forstår hvorfor Rune har fått assosiasjonen så var det definitivt ikke det jeg hadde i tankene selv da jeg plukket frem bildet. kanskje et eksempel på bad timing, hva vet jeg. jeg ønsket bare å legge ut et bilde som var ''enklere'' enn noen av de seneste bidragene mine, og som derfor ikke forårsaket så mye ''støy'' på fotodotnos bildekritikk.

ambivalensen mellom bildetittel og -innhold er tilsiktet. det samme er serieinnplasseringen. det du ser er ikke alltid det du tror, og at vann et i overflod og er uberørt (''pristine'') bare det ser ''rent'' ut, er en farlig økologisk illusjon. menneskets innflytelse - våre økologiske fingeravtrykk - preger biosfæren i større grad enn vi tror og virkelig uberørt natur finnes knapt
Marcelo V.
Tatt under samme forhold som bilde nr. 20928?
eller bilde nr. 22643?
:-)
MV
Birna R.
hvid du med ''forhold'' mener ''i eller nær vann'', ja, ellers nei. flaskepostbildet er tatt på sørlandet, føttene i fossen i jotunheimen, og ''Pristine'' er tatt i Rondane nasjonalpark, Døråldalen.
Marcelo V.
ok, med andre ord en ''bevegelig fotograf''
;-)
MV
Birna R.
jeg har da bil , sogar en rød en :)-
Marcelo V.
og du går til og med ut av bilen for å ta bilder.
ikke alle som gjør det.
Har sett en del ''sidespeilbilder'' her på dotten.
:-)
MV
Thomas R.
Dette kan jo også henspille på ønsket om å gå tilbake til naturen. Pristine kan også bety utgangspunkt eller første tilstand. Hendene strekker seg liksom inn i vannet, åpne som for å komme tilbake til denne opprinnelige tilstanden hvor menneskene (antakeligvis) levde i vann.

Nå har det seg jo sånn at slike ting ikke er så lett å endre på så selv om vi kanskje har ett sterkt ønske om å komme tilbake til utgangspunktet, har vi svært dårlig odds for å faktisk reversere den utviklingen vi har startet. Et dommedagsbilde med andre ord :-)
Erlend K.
Du gav og jeg tok imot. Gøy å se dette bildet igjen :-)

Jeg liker ditt valg av tittel på bildet. Selv om det kan gi noen negative assosiasjoner er likevel bildet vinklet positivt. Nå skal vel et bilde kunne stå for seg selv, noe som det gjør. Likevel kan man kommuniserer på mange måter, og bildets tittel representerer så absolutt bildets omgivelser.

Erlend
Birna R.
takk for det, erlend. i all beskjedenhet nevner ikke erlend at han er modellen på bildet .... kaldt var det for oss begge, å ta undervannsbilder i ''bare messingen'' oppe i rondane i slutten av september er ingen fornøyelse, men hva gjør man ikke for å få det planlagte bildet?
Lars-Anders M.
Fine hender, men litt overeksponert for min smak.
Caroline M. S.
Med fare for å fornærme Erlend fikk bildet meg til å tenke på et foster. Noe med de korte, butte fingrene, fargene og at de er i vann. Samtidig ikke så enkelt fordi linjene i høyre hånd er tydelige, mens linjene i venstre hånd ikke viser (i følge disse som spår i hender står linjene i venstre hånd for potensialet/mulighetene, mens linjene i høyre hånd står for det man faktisk har gjort). Også ser det ut som det har vært en ring (giftering som er tatt av?) på høyre ringfinger. Dermed kom jeg til å tenke på det å ville tilbake til noe opprinnelig (noe som har vært, slik noe var før), og det kunne jo i og for seg passet til billedtittelen.

Når jeg så leser kommentarene her og forklaringen din, så ser jeg jo at jeg er helt på bærtur. Det plager ikke meg. Jeg er godt fornøyd så lenge jeg klarer å assosiere noe. Derfor bra bilde synes jeg. :-)
Avsluttet .
Kvite, blåfrosne hender! Så litt skrekkinjagende ut dette. Litt småskummelt. Døde overekstremiteter i vann....
martin t.
et enkelt bile...savner skarphet litt mer kontraster. Du velger en vanskelig kategori her synes jeg. Det kan fort bli personlig. Godt forsøk ihvertfall!

mt
Hans Olav S.
Ja selvfølgelig, det er en innfødt i ferd med å fange fisk. Man sitter med hendene i passe avstand fra hverandre, og venter tålmodig til fisken svømmer mellom hendene sine, da klapper man hendene sammen og vips har man fisk :)

MVH
Hans Olav
Birna R.
det flotte med fantasi er at den er uten grenser :)-
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu