Dette bildet er tatt klokken grytidlig om morgenen. Mest for å teste min nyinnkjøpte zoom med macro. Funka det?
Utstyr
  • Canon EOS 10D
  • Sigma 70 - 300 mm, m macro
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetPoint 'n shoot... :-)
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger334
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_73570} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Inger Anne Maritsdotter V.

Flotte farger på steinene.
Liker sånne motiver.
Litt uskarpt på tråden med dråpene.
Brukte du stativ ?
Eit zoomobjektiv er vel kanskje meir sensitivt for bevegelse og ikkje alltid så lyssterkt.
Det vil då lønne seg å bruke stativ og utløser.
MVH Inger Anne
Inger-Lise S.

Hei! Fine fargenyanser på steinene her,men bildet er desverre litt uskarpt. Som Inger Anne skriver:Stativ og selvutløser er et ''must''! Skal utrolig lite bevegelse til før det blir uklart,det ser jeg når jeg dropper stativet en sjelden gang.
Gratulerer med ditt nyinnkjøpte utstyr! :)
Hilsen Inger-Lise
Ted Walter H.

Nei, dere har begge helt rett. Jeg brukte ikke stativ. Jeg har ett stativ, og vil jo da begynne å bruke det på slike bilder heretter. Jeg hadde det jo ikke med heller da, når dette bildet ble tatt... :-) Og klarte jo ikke å la vær å ta bildet når jeg så hvor flott det kunne bli...

Takk for rådene.

Ted
Kai-Wilhelm N.

Et stativ alene vil ikke gjøre noe som helst med dette bildet. Uskarpeten er ikke p.g.a. bevegelse, men p.g.a. fokus planet er satt feil evt. i tillegg til for stor blenderåpning.
Så min påstand her vil være at et stativ med fortsatt ''point and shoot'' teknikk, bare vil slite deg ut (et unødvendig stativ blir et drass).
Men, hvis du finner ut at du virkelig vil lære og få noe ut av motiver som dette, så dra med stativ, og bruk aktivt nedblending for å øke dybdeskarphet. Lær deg å få kontroll på dybdeskarphet hed hjelp av blenderjustering.
Så blir det bra.
Har du mulighet for tidsforsinkelse på utløseren i kameraet ditt, så fungerer det vel så bra som snorutløser på motiver som dette. Du slipper i tillegg en ekstra dings å dra med deg.

mvh
-kai
Birna R.

i tilleg til kai-wilhelms gode råd vil jeg legge til: vær *mer* selektiv. for å bli en god fotograf må du lære å velge *bort* det som ikke betyr noe, og konsentrere bildet om det essensielle. forenklingens kunst består ikke i at et bilde inneholder få elementer, men at de som er der også er *helt* nødvendige.
Ted Walter H.

Kai-Wilhelm: Takk skal du ha. Jeg har jo tidsutløser. Men jeg skjønte ikke helt hva du mente jeg skulle gjøre med denne??? Kan jeg ikke ta bildet selv? Ellers takk for konstruktive kommentarer, som jeg tro jeg kan lære noe av.

Bjørn: Jeg har sett mange av dine bilder, og har respekt for dine kommentarer. Men jeg forsto ikke så mye av dette. Kanskje du kunne fortalt hvilke elementer jeg her burde ha valgt bort?? Jeg kan nemlig skjønne at jeg kanskje ikke er helt selektiv, men i og med at jeg har ''prøvd'' å være litt bevisst når jeg har tatt det, kan det være fint å få hvite HVILKE ting jeg tok feil på?

Ted
Birna R.

jeg kan jo ikke lese dine tanker TWH, men bare se resultatet: her er det altfor mye med, tråden er ikke tilstrekkelig i fokus eller så godt definert som den burde være om den var et hovedmotiv (selv om den er midt i bildet) og dermed blir steinene hovedsaken og det var neppe meningen, eller hva?

altså: hvis du har funnet noe som skal være hovedmotiv, jobb deg inn i det slik at det blir visuelt godt definert og skiller seg naturlig fraomgivelsene. som regel betyr dette i praksis at du følger legendariske Robert Capas regel: kommer du tilbake uten gode bilder, har du ikke vært nær nok. gå nærmere, og så enda nærmere. da tvinges du til å bli selektiv fordi alt kan ikke bli med på bildet.
Kai-Wilhelm N.

Ted: En tidsutløser kan brukes til iallefall to fornuftige ting. Den ene er at ma trykker ne og løper som f... for å bli med på bildet når det blir tatt. Så kan du selv bli med på familiebildet.

En annen og vel så brukbar måte, er når man kommer ned på eksponeringstider under 1/60 (noen bruker andre tall), så kan man lett få bevegelse i kameraet p.g.a. at man trykker ned en knapp, dermed blir bildet uskarpt. Dette eliminerer du ved å sette tidsutløseren på 2 sekunder. Trykker ned avtrekkeren, og så slipper kameraet (hvis det da står støtt),. du slipper nå evt. bevegelsesuskarphet p.g.a. ytre påvirkning på kameraet; d.v.s. bildet har større mulighet for å bli skarpt.
Men som med alt prøv og lek og lær.

-k

Ted Walter H.

Tusen takk til begge to. Beklager hvis jeg virker noe grønn, men det er jo fordi jeg er akkurat det... :-)) Takk takk.
Inger Anne Maritsdotter V.

Men du kan også bruke det du har for hånden , til stativ , en stein , en planke ; hva som helst , bare kamera står støtt , eg har ikke alltid med meg stativ når eg er på tur , fotograferer ofte uten også:-)
Stå på og Lykke til !
MVH Inger Anne
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu