Rovfugl II
”Den lille snømusa sprang over snøteppet i lyset av vinterdagens siste glør,
Snart skulle dens liv ånde ut, flerret opp av kvast nebb og krumme klør”


En ny dikter er definitivt ikke født, men det er lov å prøve seg!

Lappugle med snømus. Fascinerende iaktakelse å se lappugla bli oppmerksom på noe, på andre siden av dalsøkket, for deretter å kaste seg ut over snølandskapet i lav flukt, runde et grankjerr og gripe snømusa. Hvordan den klarer å se (eller høre) ei hvit snømus på ti centimeter i dyp hvit puddersnø på bortimot et par hundre meter er en gåte for meg!

NB! Denne lappugla har vært presentert tidligere av andre fotografer, dog med andre utsnitt. Vi får derfor si som Disney, ”Til glede for nye lesere…”
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger436
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_72107} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Rune T.

Hei!

Skal ikke uttale meg om diktet men bildet blir mere interessant med den medfølgende historien. Det jeg liker med bildet er at det er en fin dokumentasjon av en av naturens hverdagssituasjoner med blodrødt nebb osv.
Skulle jeg plukke på noe, er det at du har kuttet uglen i underkant, samt at det øverst til venstre mangler skarphet for at bildet skal bli ''fullkomment.''

Selv har jeg ikke sett Lappugle siden jeg fartet rundt i dypet av Pasvik nasjonalpark på begynnelsen av 80-tallet som adspredelse fra militærtjenesten ved russegrensa.

MVh

Rune
Jonny E.

Et litt uvanlig fuglebilde,
tøff og lydlys jeger med sitt bytte.

Mvh JonnyE
Stig B.

Har faktisk aldri sett en slik i levende live. Historien høres fascinerende ut.

Bildet var flott; Etter naturlig fangst, fin detaljering og skarphet, fargetoner som viser mijø og tidspunktet veldig godt.

Var dette fra lang avstand??? Er det et fast jaktpunkt, eller hvordan fungerer det med slike fugler???

Mvh Stig
Per Harald O.

Nok et knallbilde fra en kjent fotograf!
Synes å huske deg fra biofotomøter i 80 åra?
Tore W.

Hei Stig.
Bildet er tatt med en 300mm, og uglen var MEGET tillitsfull. Den patruljerte et fast område på litt under en kvadratkm., hvor den fløy fra utkikkspunkt til utkikkstungt. Forøvrig er jeg ingen ekspert på lappugla. Det var første og eneste gang jeg fikk sett denne flotte og sjeldne gjesten i mine hjemtrakter. Derimot finns den straks innom svenskegrensa her i Trøndelag. Denne var nok på trekk og tvunget ut fra sitt vante territorium pga. svikt i smågnagerbestanden. Men tenk det for et herlig liv da; mus til frokost, middag og kveld, det hadde vært noe det!

Mvh tore
Reidar N.

Eit imponerande skue der skogens mystikk kjem til sin fulle rett.

Reidar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu