Deilig er den himmel...
Så har også året 2003 gått over i historien, og en solid markering fant sted. Ovenfor kan du se hvordan man feiret inngangen til 2004 her i bygda. (Tatt Kl. 0:11 - 01/01/2004)
<IMG dynsrc=''http://home.no.net/fyrsten/musikk/himmelblaa.mid'' loop=''1'' height=''0'' width=''0''>
Jeg har også spilt inn noen parafraser (variasjoner) av R.M. Forwald over ''Deilig er den himmel blå'' som akkompagnement. Så vidt jeg vet har den aldri blitt innspilt tidligere.

Om du ikke hører musikken, så kan du bruke linken her:

<A href=''http://home.no.net/fyrsten/musikk/himmelblaa.mid'' target=''_blank''>http://home.no.net/fyrsten/musikk/himmelblaa.mid</A>

<Font color=''#FF0000'' size=''4''><B>Ønsker alle et riktig Godt Nytt År!</B></FONT>
Utstyr
  • HP PhotoSmart 715 (34 - 102mm objektiv)
  • -
  • Brennvidde34mm
  • Blenderf/2.0
  • Lukker2s
  • Nei
  • AnnetBrukte stativ. Det er neimen ikke lett å få med de helt store fyrverkeri kaskadene når man er ute på landet, med spredt bebyggelse, lite folk og sporadiske oppskytinger. Hadde kanskje hjulpet litt om jeg kunne hatt lengere lukkertid enn mine 2 sekunder...
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger547
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_71949} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (25)
Avsluttet .

Hei Hans Olav

Synes du har fått til mye med dine 2 sek lukkertid jeg. Det er jo begrenset som du sier, hvor mye man får med seg på 2 sek.

Tror det er første gang jeg har skrevet kommentar med musikk i bakgrunnen fra det bildet jeg kommenterer. Bra og artig utført. Nesten en god idè til dotten om at det kanskje kunne vært en kattagori her hvor man kan presentere bilder med musikk til.

Vh Svenn
Stig B.

Stemningsfullt bilde, stemningsfull musikk.

Godt Nytt År.

Mvh Stig
Inger-Lise S.

Hei Hans Olav! Et stemningsfullt bilde med fine farger! Musikken hører jeg nok ikke,men låten du henviser er jo deilig som himmel blå!
Lærte litt her....Det nevnes 2 sek. lukkertid..Jeg var på plass med stativ og kamera,og prøvde meg fram,men har ikke den ringeste anelse hvor lang lukkertiden var,-det føltes som en evighet..! (Og som om dt var granater.....).Fikk noen bra bilder til hjemmesida da! Artig å prøve noe nytt!
Kunne ønske jeg hørte musikken,men ok...
Et GODT NYTT OG KREATIVT ÅR TIL DEG!
Hilsen Inger-Lise
Jóhann Á.

Hei Hans Olav!
Hadde du synkronisert bygda? ;o) Godt gjort å få med seg såpass. Teknisk lider bildet noe, men ønskene er like gode. Godt nytt år til deg og takk for bilder og kommentarer i 2003!!
Caroline M. S.

Jeg er imponert over at du har fått med hele fire raketter - på bygda og med to sekunders lukkertid. Jeg bor midt i Oslo og kunne bruke lenger lukkertid, men tror ikke jeg klarte å få med mer enn to raketter på et bilde. :-)

Bra musikk også! Hvordan fikk du til det?

Ønsker deg et riktig Godt Nytt År! :-)
Inger Anne Maritsdotter V.

Heisann Hans olav!
Så flott musikk til dette stemningsmotivet;syns du har fått det bra til eg, tatt i betraktning som Caroline nevner;sikkert ikke så mange raketter som blei oppfyrt ute på landsbygda.
Dette blei langt bedre enn mine ''total miss-rakett-bilder;-)''
Tenke seg til hva du greier å presse utav et kamera;-)

Takk for alle konstruktive,inspirerende og lune kloke kommentarer fra deg i året som har gått;-))
Godt Nyttår til deg!
Vennlig hilsen Inger Anne:)
Marit E.

Kreativ, du! Fin musikk til nyttårsrakettene dine også.
Tror jeg må skyte opp noen ikveld jeg, mine bilder ble helt
''speisa''.

Et riktig godt nyttår til deg også!

Beste hilsen
Marit
Inger-Lise S.

Hei igjen! Nå har jeg hørt musikken,selv om det er feil med min bærbare.Hørte den på en annen PC,og det var nydelig musikk Hans Olav!
Inger-Lise
Kristine G.

Likte ideen med musikk og bilde i ett og lurer fælt på hvordan du har fått det til?? Tror jeg ville kuttet et par cm på toppen, syns det blir litt vel mye himmel. Godt nytt år til deg og :-)
Bjørn H.

Heisan -

Skikkelig nyttårsfeiring her ja ...

Bra resultat til å være 2 sekunder...

Hos meg er himmelen svart ???

Hører desverre ingen musikk ...

Ønker deg et riktig godt nytt år Hans Olav, og håper du har hatt en fin fering ...

Bjørn ;¤

Robin G.

Heisann Solav...!! :)

Synest dette var lekkert jeg med tanke på de 2 sek du har til rådighet... Men bildet hadde hatt godt av en tur gjennom neat image eller litt justering i PS...

Godt nyttår og takk for det gamle!!

-Robin-
grete l.

Godt nytt år
Prøvde meg også, med stativ og lang lukkertid. Men jeg måtte bruke selvutløseren, og jeg er sikker på at alle sendte opp rakettene sine akkurat før kameraet koplet inn. Fikk ikke noen scoop.
Så du fikk det bra til, om da ikke alle naboene sendte opp på signal fra deg??
:-)
mvh
Mariann S.

Godt nytt år til deg !
Fint bilde og fin musikk :-)
Hilde J.

Du overrasker stadig! Jeg vet hvor vanskelig det er med rakett-foto i grisgrendte strøk... Vi får ikke så mange sjansene. Dette var godt gjort synes jeg!

Godt Nytt År til deg og alle andre her på ''Dotten''

~~Hilde~~
Bergliot E.

Imponerende og flott bilde.
Fin musikk du har lagt til her.

Ha et riktig Godt Nytt År!
Tore U.

Heisann og godt nyttår!

Kreativ igjen! Skulle det være noe med bildet så måe det være at det synes litt uskarpt, men stemningen er deilig.

mvh
Tore
Avsluttet .

Hei

Godt nyttår! Jeg liker godt musikken du har spilt inn, det var en fin variant, du er god til å spille:) Koselig bilde.
Hans Olav S.

Takk for kommentarer dere :)

Svenn: Jeg tok 22 bilder, for det er ikke lett å vite når folk fyrer opp rakettene sine. Men dette var det som jeg fikk med mest fyrverkeri på :) 11 minutter etter midnatt.

Inger-Lise: Får du ikke opp opplysninger om eksponeringstid, blender, brennvidde og slikt du da mon tro? Det ligger gjerne i metadataene til jpeg fila, om du ikke har raw format da :)

Jóhann: Prøvde å få dem til å sende på likt vet du, særlig de som var mere enn 100 meter unna meg :P

Caroline: Viljen var sterkere enn resultatet. Hadde håpet på å få til et sånt bilde man presenterer i media, med haugevis av fargesprakende buketter, stjerner og slikt. Så måtte jeg nøye med meg dette da. Musikken ble sequenced inn i et musikkprogram jeg har Cakewalk, og så lagret jeg den som MIDI fil. Og lurer du på hvordan jeg fikk til bakgrunnsmusikk her på dotten, så har jeg kodet den inn som HTML på beskrivelse :)

Inger Anne: Selv takk for oppmuntrende og konstruktive kommentarer gjennom året som gikk :)

Kristine: Ja, det kunne kanskje gjort seg med litt kapping. Men jeg hadde så lyst til å få med den stjerna øverst i komposisjonen.

Bjørn: Himmelen er nok mest svart ja, men ser du at den er litt blå der den blir opplyst av sporlys buketten til venstre?
Trist at du ikke hørte musikken da. Du har lydkort og midistøtte? Kanskje du rullet for nedover, slik at lyden ikke rakk å laste? Mulig det fungerer hvis du tar en ny titt, hvis ikke så kan du alltids bruke linken her og høre på den med Windows mediaplayer, eller laste den ned:

http://home.no.net/fyrsten/musikk/himmelblaa.mid

Robin: Jeg prøvde med neat image, men det var ingen forskjell. Du skjønner, med 2 sekunders eksponeringstid midt på svarte natta, så blir resultatet egentlig alt for mørkt, så jeg har faktisk lysnet bildet en del, for at man i det hele tatt skal se noe landskap. Landskapet er undereksponert og dermed kommer det noe støy.

Grete: Jeg brukte ikke selvutløseren jeg, men lot det stå til. Kan godt hende det hadde blitt skarpere landskap ellers.

Hilde: Hyggelig at jeg kan overraske da :)

Tore: Jeg har bare autofokus, og det er nok ikke så enkelt å fokusere i mørke, så det kunne nok vært skarpere. Jeg brukte ikke selvutløser heller, men det kunne kanskje også ha hjulpet for å redusere bevegelse.

Bergliot og Cecilie: Hyggelig at dere likte musikken. Den kunne kanskje vært mere dynamisk spilt, men hadde ikke så god tid på meg.

c'',)

HOS
Hans-Einar O.

Hei Hans Olav!
Godt gjort å få med så mye fyrverkeri på så kort tid.
Ser jo litt av støyen du nevner, men på tross av kameraets begrensninger og sammen med musikken ble jo dette fint!
Fortsatt godt nytt år til deg ;-)
mvh Hans
Knut Ådne F.

Himmelen kunne nok med hell vært behandlet litt, den burde vært mye mørkere, tilnærmet sort.

Godt nyttår til deg!
Petur E.

Stemningsfullt bilde, stemningsfull musikk.

Petur
Sverre Farstad H.

Hei, Hans Olav! Og godt nytt år! Dette var et skikkelig fyrferkeribilde, mye fin nyttårsstemning her.Selv ville jeg kanskje ha vært litt hardere med kniven på venstre side av bildet - men slikt er jo bare ''synsing''.

Mvh Sverre
grete l.

Flott du sendte linken - nå fikk også jeg høre musikken - tøft.
Hørtes ut som du spilte på spinett.
mvh
Frode A.

Godt Nytt År ja :)
Ikke gæærnt med tanke på hva du bruker slags utstyr ;)
Jeg lekte meg litt med bildet i PS og ved å klippe ørlite i det (litt av venstre side og litt av toppen)+ å få himmelen litt mer svart gjør bildet enda bedre.

Mvh: Frode
Hans Olav S.

Takker igjen for kommentarer :)

Hans-Einar: Takk. Jeg prøvde så godt jeg kunne i allefall :)

Knut Ådne: Det er godt mulig. Det så litt bedre ut da i allefall, men samtidig så blir alt det andre rundt (bortsett fra fyrverkeriet) så mørkt. Var redd jeg skulle få klager på det.

Sverre: Jeg forstår, og er nok enig i at jeg kunne kuttet litt mere på venstre siden. Jeg tenkte mere på gardstunet og husene da jeg valgte utsnittet.

Grete: Fint at du fikk hørt musikken. Det er nok ikke spinett, men piano. Men det avhenger også av hvor godt lydkort og høyttalere man har. Er det for billig så er det gjerne litt spinkel lyd. Jeg skjønner hva du tenker på, for spinett lyder jo mye spinklere enn piano.

Frode: Takk for PS-leken. Bildet du sendte så bra ut det. Vet ikke helt om jeg skal legge det ut her, men er nok ganske enig i dine forslag ja.


Med vennlig hilsen

c'',) HOS
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu