Luft
Konsertbilde der all energi er sentrert inn i gitaren.
Konsentrasjonen - fantastisk.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetIngen kommentar
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriKonsertbilder
  • Lastet opp
  • Visninger494
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_6969} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Hans S.

Meget bra Åshild meget bra...
Vivian N.

Hva er bra? Jeg ser bare en håpløs grafisk effekt. kanskje gjemmer det seg et bra bilde bak der. men det synes ikke.
Avsluttet .

Eg trur at her, Vivian, ser du ikkje skogen for berre tre.

Det er for meg krystallklart at fotografen her har fanga litt av sjelen til musikaren, og utstrålingen fra gitaren er jo eksepsjonell.

Du har aldri vore sterkare, Åshild.

Erik
Åshild S.

Av prinsipp svarer jeg ikke kritikere som ikke har noe å vise til Vivian.

mvh
Åshild
Vivian N.

Helt i orden det Åshild.
Jeg regnet da heller ikke med at skulle kaste deg i skyttergraven og forsvare bildet ditt. Og jeg velger å si hva jeg mener uten å ha noe å vise til. Må jeg virkelig det? er det ikke lov å mene noe om bilder uten å være fotografguru med en enestående portfolio liggende?
Åshild S.

Viser til tidligere svar.
Vivian N.

Da så.
Alt kokers sammen til at du egentlig ikke tåler kritikk og finner en rar unskyldning for at andres meninger ikke teller.
Greit nok det bare at dette er et rart forum å ikke kunne godta kritikk. ''Bildekritikk'' vet du.
Schjetne S.

Helt enig med Vivian.
Et uinteressant konsertbilde som er negativisert i Photoshop - eller et negativ som er skannet positivt, for alt det jeg vet - for så bli ribbet for alle andre farger enn grønt, en farge som attpåtil er ''mettet'' over grensen for hva som kan kalles estetisk. For harde kontraster og uskarpt, med den konsekvensen at tingene som faktisk er av interesse - som øynene og ansiktsuttrykket - forsvinner (konturer av brilleinnfatning med tilsynelatende lukkede øyne gir liksom ikke helt den store nærheten).
Motivet er kjedelig og uinteressant i utgangspunktet, databehandlingen gjør at bildet fremstår som et patetisk resultat av fotografens ønske om å ''gjøre noe'' ut av et mislykket fotografi.
Avsluttet .

Eg ser me er delte om oppfatninga av detta biletet. Eg likar det, og det bør vel vera nok for dei fleste med genuin fotointeresse.

Me snakkar her om fotografar og ikkje teknologiske perfeksjonistar utan sans for det subtile.

Eg vil til slutt presisera at verkjen Vivian eller Schetne (skitne??) blir av meg kategorisert i denne gruppa.

Takk,
Erik
Johnny Roger P.

Å.S.J : Hvorfor har du laget denne effekten det ser jo ut som om at det kan ligge ett ok bilde under her...

Skal ikke legge meg for mye inn i denne debatten du har her bortsett fra å stille følgende spørsmål :

Hvorfor legger du ut bildet ditt under dette forum hvis du ikke vil ha kritikken som blir gitt?

Hva mener du med at du ikke vil kommentere kritikk fra personer som ''ikke har noe å vise til'' - tenker du da på at den som kommenterer bildet selv må ha lagt ut masse bilder eller tenker du på at kritikeren må argumentere for hvorfor vedkommende liker evt. ikke liker bildet?

Hvis det er sistnevnte er det greit og jeg er i utgangspunktet enig - skal man lære mer om sin fotomisjon er det greit med saklig argumentasjon.

Er det derimot det første så stusser jeg. Hva er da motivet for å legge dette ut?

Mvh nyskjerrig johnny :)

Åshild S.

Vivian og Schetne Steinar; viser til tidligere svar.

Johnny Roger: Denne gitaristen spiller i et band som kaller seg for ''Tåregass''.
''Tåregass'' er kjent for sitt spektakulere lysshow, samt gitarist Aage H. sine melodiøse krumspring og følelsesladde uttrykksmåte.

Det var under låta ''Borgerskapets menn'' jeg klarte å fange Aage i det grønne lyset, og v.h.a. en spesiell fototeknikk jeg har utviklet, fikk jeg det noe spesielle uttrykket.
Så dette er faktisk original bildet du ser her, men det er mulig jeg kunne manipulert det til å bli et ''normalt'' bilde v.h.a. fotoshop e.l.

Når det gjelder det med kritikk, tar jeg mer eller gjerne mot konstruktiv kritikk; det er slik vi kan forbedre oss.
Det er når de såkalte kritikerne ikke har et eneste bilde å vise til, jeg reagerer.

Hvordan skal jeg, i et forum som dette, vite hva de mener og står for når det ikke finst en eneste referanse?

Ønsker dere ellers en riktig god jul.
Johnny Roger P.

Takk for forklaringen, Åshild - da skjønner jeg litt mer av hva du tenker.

Det jeg derimot ikke forstår er hva som er så spesiellt med den teknikken du snakker om.
Dette bildet ser ut som om det er jobbet med i photoshop ( hvis det ikke er det - seriøst - får du heller bære over med enfoldige lille meg! :) )

Det er noe alle kan gjøre ved f.eks å først gjøre ett fargebilde sorthvit under hue / saturation evt bruke colorise for deretter å inversere bildet og endre kontrasten.

Derfor spør jeg : hvordan gjør du dette hvis det er ikke er manipulert men derimot tatt reelt under feks en konsert?

Ellers er det vel litt å stikke hodet frem å nekte å svare personer som ikke har lagt ut så mange bilder når du selv ikke har andre bilder lagt ut enn dette....? ;)

Man trenger faktisk ikke være fotograf engang for å ha en oppfattnig om ett bilde - enten liker man ett bilde eller så gjør man det ikke. Deretter kommer alle subjektive oppfatninger inn. Så firkantet kan det faktisk være...he he

mvh johnny
Sara Julie D.

Johnny har rett, han!
Ofte sitter man å ser på et bilde, og ''noe'' er ikke riktig, men man klarer ikke helt å sette ord på det. Da burde man ha lov til å si akkurat det(på en ordentlig måte, selvfølgelig!). Smaken er heldigvis som baken, og det er det som er hele vitsen. Noen kommer ikke til å like bildene dine, mens andre vil hive dem på veggen med en gang. Bare ris er nedbrytende, men bare ros er kjedelig og lite lærerikt...

:) Sara
Dag N.

Åshild, du skriver at du fanget Aage i det grønne lyset, men Aage fremstår i en negativ toneskala, da burde jo fargen også være negativ (magenta)?????
Carsten A.

Du skriver på siden din: ''Jobber kun med manipulasjon. Manipulerer kun med kamera, aldri i ettertid.'' På denne bakgrunn blir utsagnet ''fange Aage i det grønne lyset, og v.h.a. en spesiell fototeknikk jeg har utviklet, fikk jeg det noe spesielle uttrykket'' ganske vanskelig å forstå. Min oppfatning er at omtrent all (bevisst) billedskaping vil få elementer av subjektiv påvirkning (=''manipulasjon''), og at det er temmelig likegyldig på hvilket stadium i prosessen (før, under eller etter opptaket) det er gjort ett eller flere grep. Dag Nystuens spørsmål er berettiget, kanskje du vil utdype dine tilsynelatende motstridende utsagn noe nærmere? Altså, dersom opptaket virkelig er gjort ''i det grønne lyset'', hordan kan det da ha seg at bildet inneholder partier med rent blått ? Jeg finner f.eks. et område på gitaren der fargene er: R:0,G:0,B:147. Dessuten har bildet en ramme - er den tilført under opptaket?
MVH CA
Carsten A.

Joda, jeg har sett Nils Jansens innlegg. Andre som leser det får ta standpunkt til hva og hvem det forteller mest om.

Spørsmålene rundt Åshild Strong Johansen ikke-manipulasjon etter opptaket er selvsagt fortsatt interessante,
MVH CA
Avsluttet .

Nils Jansen??

Nei og nei.. ikkje far min òg.

Når vart du fotointeressert?

Helsing,
Erik
Avsluttet .

PS! Me har lagt vekk det skitne preiket her inne på foto.no, eg og Terje har reinska opp åtferda vår, og blitt respektable medlemmar av denne online forsamlingar.

Medfotografar, ta vel i mot Nils, og tilgje han denna eine språklege tabben.

Erik
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu