Morning has broken
Bildet kunne vært skarpere og hatt en mer spennende komp, men her trenger jeg tips. Dette er i utgangspunktet en raw-fil. Blek og tildels skarp morgensol og hvite ender i motlys. En utfordring. Ble dette for mørkt og er hvitballansen brukbar ? Setter pris på kommentarer fra dere. :)
Utstyr
  • Nikon D100
  • 70 - 300 mm
  • Brennvidde135mm
  • Blenderf/4.5
  • Lukker1/50s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger488
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_69029} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Wigdis W.

Syns det var fint lys og ok komp her jeg..synd det var uskarpt..stativ neste gang :-)
Inger-Lise S.

Et tett og fint utsnitt! Du nevner selv uskarpheten,og her burde du nok brukt stativ.Jeg syns ikke bildet er for mørkt,-i allefall er det bra på min skjerm.
Hilsen Inger-Lise
Stig B.

Dersom du ikke har brukt stativ, så er det første råd. 1/50 gir mulighet for uskarphet både mht egen bevegelse og svanenes bevegelse. Jeg ville kanskje gått opp på iso for å få bedre hastighet. En svak utfyllingsblits kunne kanskje lyst opp svanene, men dette er jeg ikke flink til selv.
Mvh Stig
monica p.

Hallo Marit
Skal ikke gi deg noen tips her, men lyset og hvitbalansen ser helt ok ut for meg, hvite svaner i skarpt motlys og at du har fått dem frem så godt er verdt en ganske høy karakter fra meg, veldig synd at de ble så uskarpe, for alt det andre sitter.
Mvh Monica:o)
Tom E. F.

Etter min ringe fotoforstand er det ikke noe i veien med lyset, Marit! Dersom du hadde fått flokken skarp, ville bildet løftet seg flere hakk.
mvh Tom
Caroline M. S.

Jeg synes dette bildet er ganske bra, og ikke så kjedelig som du tror. :-) Fint lys i vannet og stilig med gjessene bakfra og den ene som snur på hodet.

Jeg har ikke greie på verken motlysfotografering eller raw-filer og redd jeg ikke har noen tips til deg. Det er noe ved bildet som ikke er helt max - det er ikke skarpt nok til å være et skarpt bilde, ikke uskarpt nok til å være uskarpt, ikke mørkt nok til å være et mørkt bilde, men heller ikke lyst nok til å være lyst. Gjessene kunne vært hvitere - det er jeg enig i, men jeg synes det er verre at det er så mørkt på bakken og rundt beina deres.

Jeg kan forestille meg at å ta bilder som dette er en skikkelig utfordring. Hvis det var jeg som skulle tatt et bilde som dette, så tror jeg jeg heller hadde satset på et bilde som ble skikkelig uskarpt. :-)
Reidun G.

Hei Marit
Fin morgenstemning i flokken her, jeg tror jeg ville dradd litt i den midterste dippedutten til venstre på Levels (mellomtonene) slik at det ble litt lysere hos gjessene.
Synes selve bildet virker litt uskarpt.
Reidun
Inger Anne Maritsdotter V.

Hei Marit.
Likte godt dette bildet,det hadde nok vært enda finere om det var skarpere ja,men kompet sitter bra og lyset er nydelig her:)
vh Inger Anne
Rune L.

Morsomt motiv. Gjess (i guess) som står og ser utover havet.

Lysstyrken i selve bildet ser nå riktig ut her.

Et tips som gjelder skarphet. Ser du har brukt en brennvidde på 135 mm og en lukkertid på 1/50 sek. Antar det er gjort på frihånd. I såfall har du ikke holdt kameraet i ro så lenge som 1/50 sek.

Dersom objektivet er laget for et vanlig 35 mm kamerahus, kan du forholde deg til følgende tommelfingerregel for å unngå bevegelsesuskarphet ved frihåndsfotografering:

Ved 100 mm, bruk 1/100 sek. eller hurtigere.
Ved 200 mm, bruk 1/200 sek. eller hurtigere.
Ved 500 mm, bruk 1/500 sek. eller hurtigere.

Dersom du bruker objektiver for 35 mm kamera på et digitalkamera, vil regelen fortsatt være den samme. Fordi digitale speilreflekser utnytter bare en mindre del av linseelementets areal.

Mao burde du helst brukt stativ. Om mulig, større blenderåpning og/eller mer lysfølsom film.

Mvh
Rune
Rune L.

Rettelse. I ditt tilfelle vil mer lysfølsom film bety og bare velge en høyere ISO-verdi for lysfølsomhet. Men da risikerer du mere korn. Derfor er stativ og foretrekke for å få best resultat.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu