Sopp på skyggesiden
Har drevet og prøvd nærbilder med 24 mm'ern. Nytt forsøk. Det som er morsomt er at soppen er nesten helt inn til front glasset på objektivet. Og jeg kravler rundt ;o)
Utstyr
  • Canon T-90
  • Canon 24 f.2.8
  • Brennvidde24mm
  • Blenderf/22
  • Lukker1/4s
  • FilmtypeFuji Provia 100F
  • Nei
  • AnnetRispose som ''stativ'' og legg seg på magen.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger154
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_68408} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Kjartan T.

Morsomt eksperiment det å krype på bakken med 24 mm.eteren, men det blir for matt for meg. Du mangler lyset og det er også litt for rotete. Vidvinkel kan gi fin og gøyal næreffekt, men da må man også ha en bakgrunn som er med å løfter bildet. Det mangler du virkelig her.
Per R. G.

veeeeldig flatt lys
Fred S.

Har en 24 mm selv, men treg som jeg er har jeg først nylig oppdaget macroegenskapene til linsa. Litt forbauset over at dybdeskarpheten blir så liten, selv med linsa helt oppe i soppen. Slik blir det vel når en ferdes på skyggesiden. Pen komp, litt ''flatt'' fargemessig, synes jeg. Prøv fluesopp neste gang, uten å forgifte linsa.
vh fred
Inger Anne Maritsdotter V.

Hei Johann.
smiler, syns eg ser deg ja,er nett likedan selv;likte dette noe gråe men detaljrike motivet ditt,passende tittel;GOD ide;fint med den uskarpe bakgrunnen.
mvh Inger Anne
Avsluttet .

Heisann Jòhann

Lyset er nevnt. Synes deet er spennede å se bilder med slike linser. Har jo ike tilgang til slikt selv. Det blir sikkert endel interresante stillinger og mye kryping av det....hehe !!!!Det positive her er jo utsnittet synes jeg, plasseringen av soppene i bildet er bra. Synes også hellningen i terrenget kommer fint frem her.

Vh Svenn
Kurt S.

Ser ut til å være ei flott linse. Har dessverre bare 35 mm til rådighet selv. I minste laget. Foruten det nevnte flate lyset synes jeg dette ble et allright bilde. Fin komp.
mvh Kurt
Hans Olav S.

Hei Jóhann

Lyset var noe kjedelig her, og himmelen er litt blass/utbrent.

Men fine sopphatter.

MVH
Hans Olav
Jóhann Á.

Hei og takk til alle!
Summa summarum er jeg vel enig med dere. Selv likte jeg at det kom noen uskarpte sopper bakom og den hallningen i terrenget. Utsnittet syns jeg ble greit og ikke for rotete. Men er lite tilfreds med himmelen og lyset. Trodde først at bildet var kraftig undereksponert (er det kanskje litt), men det var lyset som var så flatt.
Når det gjelder dybdeskarpheten blir vel ''spillereglene'' andre når en føyer en mellomring i mellom objektivet og huset. Har ikke gitt opp prosjekte, men tror kanskje at bedre situasjoner kunne gjort seg!!
Dag Frode H.

Hei
Lyset mangler som nevnt over,ellers god komp og artig bilde. Du har mange spennende muligheter med denne teknikken.
Mvh
Dag Frode
Jan Ove H.

Artig bilde, Johan
Takk for komentaren.

Mvh
Jan Ove
PS
Bilde konkurransen neste tirsdag? Hva ?
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu