Frikvarter
Bildet inngår i albumet Vientiane. Laos -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2003-11-13 18:33:05
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReise
  • Lastet opp
  • Visninger1232
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_67287} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Inger-Lise S.

Hei! Et fint bilde med glade mennesker! Morsomt med hvite skjorter på alle.Og mørke skjørt og langbukser.Et klart og fint bilde.
Men her er vi inne på problematikken som det ble nevnt litt om under mitt siste bilde..Jeg syns dette er fint og har ikke problemer med å se på bildet/finne ro for øynene..Men temaet er vanskelig og jeg har måttet velge å kjøre mitt eget løp..Jeg liker det enkle og minimalistiske svært godt,men vi kan jo ikke ta kun slike bilder?
Sorry,jeg lot bare min frustrasjon komme til uttrykk her under ditt bilde,og det har hverken du eller bildet fortjent! Sorry!
Vennlig hilsen inger-Lise
Hans Petter G.

Det er helt greit det Inger-Lise . Jeg synes det er lærerikt å lese slike diskusjoner som den under ditt siste bilde, som jeg desverre hadde oversett inntil nå. Jeg har alltid stor glede av å se dine bilder.

Også jeg er opptatt av maksimen ''less is more'', men den kan jo ikke hindre oss i å lage bilder av motiver som er bygget opp av mange elementer - og hvordan skal vi da ordne dem på en måte som får budskapet frem på en klar og estetisk måte? Det kan være en følelse, en ide eller en fortelling, men problemer er vel egentlig det samme. Hvis elementene er for rotete kan de stenge for det vi vil formidle.

I dette tilfelle - skjortene, skjørtene og buksene er skoleuniformer - den falleferdige bygningen bak skolen - kontraster i et fattig land som viser at fattigdom ikke alltid er det samme som fattigslig eller dårlig livskvalitet.
Caroline M. S.

Stemningsfullt bilde. Får meg til å få lyst til å reise på ferie (selv om jeg nettopp er hjemkommet fra fire uker i Mexico).

Jeg synes du har lykkes godt i å formidle det du skriver at du her ville formidle og du har gjort det på en fin måte. Her er det glade ungdommer som er hovedmotivet. Du har ikke dvelt ved det vi oppfatter som dårlig, falleferdig og fattigslig (selv om det anes i bakgrunnen). Fine skoleuniformer de har forresten. Skjørtene til jentene er både elegante og litt etniske/tradisjonelle.

Det som er litt uheldig med bildet, synes jeg, er at det virker mørkt (særlig de to som står under treet) og litt hardt. Også ser det ut for meg som de hvite skjortene er svakt rosa. Jeg går ut fra at solen var skarp og stod rett på himmelen da du tok bildet og at det er grunnen til de mørke partiene og hardheten.

He, he - og ellers kan jeg jo fortelle at minimalisme har vært ut i minst ett år. Det er maksimalisme som er in nå. Ikke det at vi trenger bry oss om det, men i år skal det altså ikke være slik at minimalistene havner i god-smak-gruppen, mens maksimalistene plasseres i dårlig-smak-gruppen. :-)
Hans Petter G.

Sorry - jeg la inn en versjon av et helt annet bilde - og aner ikke hvordan jeg skal få slettet det igjen!
Hans Olav S.

Hei Hans Petter

Jeg må le jeg, har nettopp sett på begge versjonene dine, og de er ganske så forskjellige :) he he

Jeg regner med at versjon #1 er det bildet du vil ha vurdert så jeg tar for meg det.

Bildet viser en gjeng ungdommer i ivrig konversasjon, men han stakkaren lengst til venstre føler seg nok litt utenfor. En typisk hverdagssituasjon. Godt formidlet, om enn noe hardt lys.

MVH
Hans Olav

Nils L.

Varmt og godt bilde-uttrykk. Fint utsnitt/komposisjon.
Synes farger og den kraftige kontrasten passer bra her. Lyset på sørligere breddegrader er helt annerledes enn her oppe ( en får virkelig brukt korte lukkertider :-) ) Litt ''gammeldags'' preg i fargene, litt ''National Geographic'' -aktig kanskje ( for meg er det bortimot det ultimate kvalitetsstempel - fotointeresserte burde lese mer NG)

Bilde 2 skjønte jeg ikke mye av, i sammenhengen, før jeg leste din egen kommentar, bra det også :-)

Mvh Nils :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu