Spurv
lite fugl på foringa , kan det vær den flotte hausten ?
Bildet inngår i albumet Fugler -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/200s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger151
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_649619} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Morten W.

Teknisk er det ganske så fint, men utsnittet blir feil.
Du bør kutte inn mot fuglen så mye at den blir sittende en tredjedel fra bildekanten. Da får den to tredjedeler med luft foran seg å kikke mot. Du kan også justere litt oppe og nede.
Det er viktig og få dette utsnittet i det man tar bildet, så kastes ikke så mye pixler bort på beskjæring. For print blir det helt håpløst.
Thore R.

Enig med Morten's kommentar angående komposisjon, men ellers er det ett flott bilde. Nydelige farger og en en passe dus bakgrund.
Jostein S.

Hei
Nydelig flott bilde
Veldig flott dekorativ ramme rundt
Bakgrunnen er ideel for motivet
Et godt helhetsuttrykk
Jostein
Heidi W.

Flott fuglportrett i nydelig lys og farger - minner mer om vårens lys og farger, enn høsten. Flott komponertet og fin bakgrunn som fremhever modellen godt :)
Avsluttet .

Nei Tove, det er jeg som har tatt alle fuglene, de skravler og krangler dagen lang i hagen. 12 arter på et brett.
Har ikke laget til foringsplass i hagen, fikk ikke lov av kona:) Men en foringsautomat og litt til.

Er ikke dette en grønnfink hunn da Tove. Spurven har litt tynnere nebb?
Flott bilde
mvh arild
Bjørn Åge O.

Flott og vakkert komponert etter min menig, Der jeg likte den flotte diagonale sittepinne fra nederst til høgere og opp til venstre i bildekant som hever hele motivet av spurven og den mosegrodde gren. Der det blir litt for dumt for meg og si att dette er et feil snitt der jeg er dypt uenig i dette, Ja hva er det som er riktig eller feil det kommer av situasjon og det hele på motivet der jeg etter min smak synes du har gjort dette seerverdig og flott og ikke minst ett flott kameralys , KNALL DETTE
Morten W.
+1
Man må jo bli forvirret av de ulike meninger om bilder og f.eks utsnitt som her. Bjørn Olavsen går i mot helt opplagte ting som er selve plattformen i estetikk. Ting som de store malerne oppdaget for flere hundre år siden.
Når man komponerer fuglebilder (holder meg til det), så gjør følgende: Tenk deg to streker på langs som deler bildet opp i tre like deler. Gjør det samme på tvers, og du får 4 skjæringspunkter. Hodet på fuglen din burde vært i nærheten av skjæringspunktet oppe til høyre.
Hadde fuglen vendt hodet motsatt vei skulle det vært plassert i skjæringspunktet oppe til venstre.
Men jo mer retningen på hodet hadde vært mot fotograf, jo mindre luft trengs i den retningen det har. Estetikk kalles dette, og det går egentlig ikke an og si det i mot. Variabler finnes, men ikke på et så klassisk motiv som det her.
Se bare på disse bildene. Dyret er perfekt plassert i henold til hva som foregår i bildet. Men så mener man visst noe annet når det gjelder ditt bilde. bilde nr. 707339

Det nevnes også diagonalen. Den gjør seg ikke om den treffer midt i hjørnet slik mange tror. Blir fort statisk.
Svein R J.

Nydelig skarphet på fugl og flott bakgrunn komposisjonsmessig er jeg jo enig med Morten visst du har mulighet for å komponere det anneledes da

Mvh Svein
Bjørn Åge O.

Hei
Tove, jeg personlig synes fuglen kommer godt frem ved ditt valg av snitt står fortsatt på det . Ikke meningen og lave noe stort nummer ut av det her. beklager dette

Tove Iren T.

Tusen takk alle :)
Helt ok og flott med flere meninger !


Tove
Tove Iren T.

Tusen takk Arild , viss du kamuflerer foringsplassen så kona ikke ser den , men vær så grei og send et par sorter til meg. Må jo dele :)

Tove
Avsluttet .

Okey då. Sender i morgen tidlig:) Kanskje jeg kunne kamuflere kona istedenfor hehe.
mvh arild
Frode L.

Hei.

Er veldig dårlig med fugl hos meg også, hadde mye inntil naboene begynte og fore.

Skarpt med flott lys og fine farger, ang. komp så er jeg enig med Morten.
Vi får tro det blir mer fugl da kulda fester grepet.

Frode.
Vidar A.

Knivskarpt, fint uttrykk på fuglen, flott lys, nydelig forgrunn og motiv, og nydelig bakgrunn uten detaljer.

Mvh Vidar Aas :)
Øyvind L.

Er det en spurv eller er det en grønnfink?
Synes bilde var fint ,jeg,behagelig dof og glimt i øye.
Men, har nok lest Morten Woldstad sin kommentar med stor interesse.Her ligger det en del viten man burde få med seg,men jeg føler at det går hus forbi?...og ender opp i fuglemater og sånt.
Ville selv mulig ha laget et firekantet bilde?
:)

Morten W.

Det fremstår i alle fall riktig for meg å gi en ærlig kommentar til bildene. Og om jeg via det kan gi litt inspirasjon, så blir jeg glad:)

Jeg synes, som Øyvind her over, at det er underlig at det går folk hus forbi og ender opp med koseprat. Det virker mer som små barn som sitter og deler glansbilder i sandkassa. Alt er bra bare man får bytte, les>gjenkommentar.

Øyvind har rett i firkantbeskjæring. I PS får man opp denne inndelingen jeg skriver om når man bruker beskjæringsverktøyet. Drar men inn høyre bildekant da, så får man til slutt høyre kryss rett under øyet på fuglen. Perfekt! Så kan man vurdere om man vil justere litt både oppe og nede.

Jeg oppfordrer Tove til å se på bildene til Frode Langdalen og Svein R Johannesen (kjenner bildene deres best), så ser hun at det jeg skriver går igjen hele tiden.
Jeg oppfordrer en annen person her over til å gjøre det samme:)
Tove Iren T.

Tusen takk Morten Woldstad for din oppriktige mening og bruk av tid på mitt bilde . Jeg bruker og mye tid på kritikken og lærer , prøver og bli bedre . Har og lært om det gylne snitt og skjæringspunktet. Og vet dette blir riktig, liker best når fugl har rømningsvei i bildet . Dine kommentarer er ikke godt meg hus forbi men ingen grunn og kalle noe for barn !Bruker og mye tid og se og lese på andre sine bilder . Trur jeg har noe fuglebilder der komposisjon er ok . Må nok bli flinkere og ta bilde i riktig komposisjon , trente mye på dette i sommer på mine fluer .Det har og vært bilder her inne der ingen regler er fulgt og jeg har latt meg begeistret og lar meg drømme i bare det vakre .

Vh Tove


Øyvind Løberg det er en Spurv og den er egentlig en ganske vakker fugl .

Vh Tove
Morten W.

Hei
Det var ikke deg jeg hadde i tankene med "hus forbi". Jeg siktet til de som er likegyldige i sine kommentarer til noe som jeg mener er helt avgjørende for et bilde.

Og jeg har sett insektbildene og landskapsbildene dine hvor en god tredeling er brukt.
Avsluttet .

Det er en ting jeg er uenig i med Morten. Å komponere bilder når man sitter/ligger/står og tar bilder av fugl, ja også macro som insekter mm.
Alle kamera og objektiv gir best skarphet i sentrum på bildeflaten.
Derfor er det lurt å kun bruke spotmåling midt på bildet. Og heller beskjære bildet etterpå. Om man har en avstand på 3-4 meter til motivet, og med en brennvidde over 300mm, kan man godt avse noen pixler. For, på slike bilder er vi ute etter optimal skarphet på objektet.
Men ellers er jeg enig med deg Morten.

PS: Tove. Fuglene ville være hos meg, de nektet å dra over til deg:) hehe.

mvh arild
Morten W.

Nå har "diskusjonen" her beveget seg inn på mer avanserte ting, og jeg vegrer meg sterkt for å fortsette nå av respekt for utlegger.

Men jeg må få nevne at jeg grunnet jobben min kun har brukt/bruker det best tilgjenglige utstyr. Har tilgode å ha mindre skarphet ut mot kantene, eller i alle fall ha måttet forkaste bilder grunnet dette. Og jeg forkaster fort.
Og hva med en 500mm påmontert et cropkamera, Arild? Skal heller ikke en sånn kombinasjon rettferdiggjøre å komponere bildet i søkeren?
I tilleg snakker jeg om å plassere fuglen, som her, ikke ut i kanten, men en tredjedel ut fra bildekanten. Det skulle vel være godt innenfor det skarpe området på rimeligere objektiver også?

Jeg påstår altså at man bør komponere bildet i søkeren uansett! Også med tanke på store print.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu