Ferieminner 5 - Frodig natur
Tatt med min Panasonic LUMIX G5 i Østerrike i slutten av september. PZ objektivet (PowerZoom kitobjektiv 14-42mm) står på 35mm, noe som tilsvarer 70mm ff. Nå er jo ikke G5 et typisk kamera man bruker til landskapsbilder, til det er sensoren for liten, men som et kompromis og feriekamera duger det fint.
Bildet inngår i albumet Reiseminner - Bilder fra reiser i inn- og utland.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2013-10-09 00:02:57
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • Panasonic LUMIX DMC G5
  • Panasonic G X Vario PZ 14-42mm f/ 3.5 - 5.6 ASPH OIS
  • Brennvidde35mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/200s
  • Nei
  • AnnetISO 160. Tatt på frihånd. Har klonet bort noen strømstolper og -ledninger i det fjerne.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_648285} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
John B.

Ja jeg synes dette var ett feiende flott feriebilde!! Du er kanskje i grenseland ang. fargemetning her, men det går!!
Fint med personene i bildet som gir litt liv i bildet!! Kunne nok ønsket meg at de hadde befunnet seg noe mer i forkant av bildet (rett før svingen), men det blir for sent å rope på de nå... c",)
Ett meget flott bilde som oser av ro og harmoni!!
John B.
Bjørnar P.

Godt komponert bilde. Kanskje burde trekanten oppe til høyre vært noe større? Oppskarpingen virker litt hard, da det er litt piggtråd-tendenser i gresset. Lavere radius under oppskarpinga pleier hjelpe mot sånt.
Stusser litt på din påstand om at sensoren i ditt m4/3-kamera er for liten for for landskapsbilder. Jeg vet ikke hva du savner av egenskaper, men personlig har jeg ikke opplevd sensoren i mine 4/3-kamera som noen reell begrensning for landskapsfotogafering, og jeg bruker derfor kameraet til dette uten betenkeligheter.
Tone A.

Gildt å sjå at eit kompaktkamera som duger til landskapsbilde. Eg har lenge vore på leit etter ei kamera til å ha med til trimturar,når ein ikkje vil dra på fotoryggsekken med spelrefleks og diverse objektiv.
Dette er eit vakkert landskapsbilde som osar av idyll kor du har fått fram dei flate markene i kontrast til fjella med alle trea.
Med den s-forma vegen gir harmoni og fin dybde til bildet.
Markert forgrunn med vegen som ledar til det store og frodige treet med menneska under som gir liv.
Det diagonale gjerdet gir midtgrunn og bakgrunnen med det tredekka fjellet gir god dybde.
Men eg er enig med Bjørnar om at du kunne hatt litt meir øverst, pga at det store treet treng litt meir luft.Også enig med Bjørnar om at bildet er hardt oppskarpa. Det blir litt uroleg å sjå på i lengda og grøntonane er litt vel friske, visst ikkje lyset var skarpt her? Men det er ingen skuggar bak personane.
Men pluss for at du får fram eit landskapsbilde som osar av stilla og harmoni.
Helsing Tone
Thore R.

En flott komposisjon med fin dybdevirkning.Tror litt demping av det grønne hadde gjort seg.
Walter S.

Takker John, Bjørnar, Tone og Thore for vennligsinnet kommentar! ;o)

@ Bjørnar: Når det gjelder m4/3 som jag har hatt i mange år (kjøpte min første Lumix G1 i 2009) så er G-serien (har også GF3, hatt GH2, etc) spesielt egnet til reisekamera, et godt kompromiss mellom kvalitet og størrelse (og for video for den som er interessert i det). Jeg påstår jo ikke at det IKKE kan brukes til landskap, men presiserer at det ikke er typisk førstevalg. Jag har mange landskapsbilder tatt med G-serien, hvis du vil se på de første bildene jeg har lagt ut her. Men etterhvert som landskapsfotograferingen min har økt,har jeg lagt om til APS-C (Nikon D300s) og siden ff (Nikon D700) og føler vel at jeg får mere ut av filene mine, spesielt kanskje fordi brennvidde-forlengelsen / cropfaktor på 2 isteden for 1,5 og 1 slår ut i favør av ff. Men, det er min personlige mening og preferanse. Jeg har ennå tilgode å finne en overkommelig priset og god vidvinkel til m4/3.

Ellers takk for tipset om lavere radius under oppskarping - et tema som jeg ikke har god overblikk over.

@ Tone: Igjen en utmerket analyse og dypgående kommentar. Du greier å sette ord på momenter som jeg selv bare føler og aner og legger inn i komposisjonen uten å tenke så mye på det. Har nå lagt ut en (kanskje FOR tam) ny versjon som svar på b.a. dine innvendinger.

Til alle 4: Jeg har lett for å bli revet med og litt FOR ivrig under etterbehandlingen og vet ofte ikke når jeg skal slutte å dra i spakene (hvert bilde skal bli "bedre" enn det forrige...!)
:o(

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu