Isbjørn +3
Dette var min første og største isbjørnopplevelse. Denne bjørnen var så sulten at han spiste tare. Han hadde nok også spist noen rødnebbterne-kyllinger eller egg, for fuglene prøvde å få ham unna.
Vi så isbjørn flere dager, men de var lenger unna. Det sto alltid flere på vakt med gevær når vi gikk i land, og vi fikk ikke gå langt.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2013-08-24 06:35:26
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2013-08-24 06:35:47
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2013-08-24 06:36:06
    Versjon #4
Utstyr
  • Nikon D90
  • Nikkor 70-300mm
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/30s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_644175} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Svein R J.

Herlig serie av den største og farligste av bjørnene,denne så jo skikkelig sulten ut også.kjenner jeg er litt misunnelig nå :)

Mvh Svein
Kirsten H.

For en opplevelse, Solvår! Bildene er jo flotte, så den kan ikke ha vært sååååå langt unna. Du er modig!
Mvh Kirsten
Solvår B.

Tusen takk Svein og Kirsten!
Her var vi ombord på Fram, så jeg var ikke modig i det hele tatt. Jeg hadde sovnet da meldingen om polar bear kom over høyttaleranlegget. Jeg satte helt sikkert personlig rekord i å stå opp og kle på meg, skifte obljektiv på kameraet og løpe 2 dekk opp. :))
: ) Solvår
Avsluttet .

Flott serie av isbjøenen. En mektig opplevelse.

Espen
Bjørn Åge O.

Flott bilde av denne isbjørn fra Svalbard, der du er n klepper og komme opp av sengen, og fott gode bilder attpå på til. Og mulig en sulten bjørn som søker en godbit i strandsonen som er FLOTT OG SE.< B Å O
Rune J.

Når motiver som dette er tatt i sitt rette element, får det en helt annen severdighet, enn fra en zoo. Derfor er det morsomt å få lov til å se serien. :-)

Du må ha vært stø på labben for å få så skarpe bilder med 300mm på linsa.
Rune
Solvår B.

Tusen takk for god-ordene Espen, Bjørn Åge og Rune!
Jeg støttet albuene på relingen, og klarte å holde kameraet rimelig rolig. Selvfølgelig har jeg slettet maaange uskarpe bilder av bamsen.
: ) Solvår
Roar K.

Stakkars arme jævler. Snart forsvinner de vel helt hvis isen og selen forsvinner.
Flott serie selv om du kunne trengt en 500 mm her.

Roar
Solvår B.

Vet du hva Roar - Jeg reiste ikke til Svalbard for å dokumentere, men for å oppleve. DET gjorde jeg. Da er det uvesentlig om jeg har 300mm eller 500mm.
: ) Solvår
Walter S.

Spennende bilde av en spennende opplevelses-tur!

Mvh,
Walter
Jan G.

En flott serie, en opplevelse for livet. Gode komposisjoner. Synes du leverer godt med 300 mm.
Mvh Jan
Eli S.

Spennende bilder fra en spennende tur.
:) Eli
Bjørnar P.

Velger meg originalen. Her er posituren til isbjørnen mest spennende. Ser du har lagt ut bildet med en oppløsning på 791x650. Det er veldig lite når maks størrelse er 1280 på lengste side. Uttrykket til bjørnen kommer dermed for dårlig frem.
Utsnittet kunne med fordel vært tettere. Det er bra med miljøportrett, men her synes jeg miljøet fyller for mye av bildeflata.
Ser andre foreslår lengre brennvidde. Ideelt sett er jeg enig, men mulig andre forhold tilsa at det ikke var mulig. Et noe tettere utsnitt hadde da vært et alternativ, forutsatt at originalen er skarp nok til å tåle det.
Stusser forøvrig over at du nærmest avfeier forslaget om lengre brennvidde med at det ikke hadde gjort din opplevelse større... Er det din opplevelse eller ditt bilde du ønsker at vi skal vurdere? Din opplevelse har vi ingen forutsetninger for å vurdere, men vår egen opplevelse gjennom ditt bilde kan vi si noe om. Er ikke vår opplevelse av ditt bilde viktig for deg?
Solvår B.

Tusen takk Walter, Jan, Eli og Bjørnar!
Takk for konstruktiv og kritisk tilbakemelding fra deg Bjørnar. Jeg var litt oppgitt da jeg skrev min kommentar til Roar. Min helse gjør at jeg ikke klarer å bære på tungt kamerautstyr, og det gjør ikke Roar heller, men det er igrunnen uvesentlig her på dotten.
Jeg ønsker selvfølgelig at bildene mine skal formidle min opplevelse og at alle dere også har glede av bildet/opplevelsen.
: ) Solvår
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu