Fredrikstad Domkirke - interiørserie - 1. del
I begynnelsen av juli var jeg så heldig å kunne ta med meg stativet mitt inn i Fredrikstad Domkirke for noen interiørbilder. Virkelig et flott kirkebygg som har en særpreget tak-konstruksjon og et harmonisk, lett og luftig interiør.
I 4 dager fremover (torsdag, fredag, lørdag og søndag) skal jeg legge ut mine bilder der fra, i håp om å kunne videreformidle noen av mine egne inntrykk og noe av den stemningen fra den dagen.
3 bilder i dag med hovedskipet, sett forover.
Jeg har jo ingen spesiell forutsetning til å ta slike interiørbilder, men jeg forsøkte å bruke symmetrien så godt det lot seg gjøre og å rette opp styrtende linjer med min meget beskjedne erfaring når det gjelder å rette opp slike vidvinkel-fortegninger.
Bildet inngår i albumet Mitt Fredrikstad - En rusletur gjennom byen, sett gjennom mine objektiver.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2013-08-08 21:33:52
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2013-08-08 21:34:26
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2013-08-09 11:25:10
    Versjon #4
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D700
  • Nikon Nikkor AF-S 24-85mm f/3.5-4.5G ED VR
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetP.g.a. blandingslyset er alle bildene tatt på stativ - 24mm brennvidde på fullformat, og bearbeidet som HDR med 5 eksponeringer per bilde. Har brukt samme blender på alle 5 eksponeringer, men variert eksponeringstid med 0,7 EV i mellom.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_642819} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Carsten W.

HDR, hvor og hvordan det skal brukes. Et imponerende bilde fra kirka. Jeg kjenner ingen andre teknikk for å fa så tydelig delaljer frem under denne forhold. Så bra at du motsto fristelsen å "pimpe" litt opp;)
Jostein S.

Hei Sabla bra Walter
Ikke et fnugg av støv å se noe sted!
Presisjonsfoto, er det noe som heter det
Jostein
Jan Egil S.

Så fantastisk vakkert dette ble! Jeg har alltid tenkt at HDR ikke er noe for meg (og kanskje ikke for så mange andre heller....), men disse praktbildene gjør at jeg får lyst til å finne ut mer. Gratulerer!
Jan Egil S.

Så fantastisk vakkert dette ble! Jeg har alltid tenkt at HDR ikke er noe for meg (og kanskje ikke for så mange andre heller....), men disse praktbildene gjør at jeg får lyst til å finne ut mer. Gratulerer!
Per Ove H.

Flottå se så forseggjorte kirkebilder som her. Synes de tre versjonene utfyller hverandre, men må jeg velge holder jeg en knapp på originalen med sin gode symmetri og fine lys.

Mvh
POH
Harald G.

Aj, Aj, dette var lekkert Walter. Her viser du til fulle HDR mediets evne til å trekke frem detaljer i alle kroker. Venter spent på mer. Falt litt for V3 hvor galleriet leder blikket fint innover Venter på mer av dette.
Harald G
Jan G.

Her viser du en bevisst og gjennomtenkt tilnærming til motivet, suverent løst i henhold til din intensjon. Et flott kirkeinteriør hvor du mestrer lyset til fullkommenhet.
Mvh Jan
Jan G.

Her viser du en bevisst og gjennomtenkt tilnærming til motivet, suverent løst i henhold til din intensjon. Et flott kirkeinteriør hvor du mestrer lyset til fullkommenhet.
Mvh Jan
Sissel Elisabeth H.

Fine linjer og symmetri. Fantastisk detaljert og fine farger og lys.Kirke fra innsiden på sitt beste. Vakkert!

Mvh,

Sissel Elisabeth
Olav Bjarte K.

Denne serien har jeg sett tidligere, den ligger og glitrer på Nikonimages.com. - hvor du forøvrig har flere av dine aller beste på øverste galleri - nettstedets "Hall og fame". (Et "galleri" jeg til de grader har forsøkt å få redaksjonen til å opprette hos oss).

På tide at serien dukket opp her!

Favoritt? - V3!

Vennlig hilsen med ønske om god helg!
Roar K.

Kirkebygg er ofte svært takknemlige motiver både utvendig og innvendig.
Her liker jeg alle versjoner.
Kanskje ville jeg kutta et par cm i høyresiden på originalen slik at jeg kom inni neste grå kvadrat på galleriet slik at elementet som nå durer ut i hjørnet ville gått rent ut på høyre ramme framfor i hjørnet. Dermed får du utgang på høyre ramme til høyre og øvre ramme til venstre. Hvorvidt det gjør noe for bildets spenning finner du ut hvis du prøver.

Roar
Øyvind L.

Pent tatt og levert,stativ hører med til fotoutstyret og dette må en slik plass det kan gjøre nytten.
Har vært i en del kirker,men har fått litt avasjon og tror man kommer nærmere gud utenfor..eller noe.
Trygve B.

Arkitektektur på sitt beste, det må en kunne si her. Lys og farger er så bra. Dette er et utmerket fotoarbeid. Gode versjoner har du også lagt ved. Imponerende. Mvh Trygve
Walter S.

Hjertelig takk for de mange kommentarene, Carsten, Jostein, Jan Egil, Per Ove, Harald, Jan, Sissel Elisabeth, Olav Bjarte, Roar, Øyvind og Trygve!

@ Carsten: Nettopp det du skriver om HDR er tingen her. På slike bilder viser teknikken sin sanne styrke.

@ Jan Egil: Vel, HDR kan være meget effektiv i situasjoner som dette, hvor kirkebygg vanligvis er noe mørke innvendig og solskinnet ute kan lage problemer for riktig eksponering. Og riktig anvendt, så blir det heller ikke de litt sære artefakter som man forbinder med ToneMapping.

@ Øivind: Ja, stativ er uunnværlig til slike opptak. Var spent på om jeg fikk lov til å sette opp stativet i Domkirken, men en tidlig og høflig forespørsel til kirketjeneren ga tillatelse. Han låste til og med opp døren (som vanligvis er stengt for slike ting) til galleriet for meg, slik at jeg også kunne boltre meg der oppe.


Jeg trodde ikke at slike statiske interiørbilder ville fenge noe særlig fordi de jo er så forutsigbare, men er glad for alles syn på dette. Jeg må bare rose mitt utmerkede objektiv - denne Nikkor AF-S 24-85mm f/3.5-4.5G ED VR - som jeg har meget gode erfaringer med, ikke bare til stillestående motiver (landskap og interiør), men det har også vist sin styrke (VRII er nok så effektivt) som objektiv under "Månefestivalen" (Rockefestival i Gamlebyen / Fredrikstad) som jeg fotograferte mye med dette objektiv med. Serien om Månefestivalen kommer snart. Objektivet er jo ikke akkurat første valg som "arkitektur-objektiv, med sin ganske så store fortegning på 24mm, men det var ikke så aller verst og rette opp denne. Hvorvidt jeg har lykkes med det, er et annet spørsmål ...

Mvh,
Walter
Bjørnar O.

Rett og slett en fantastisk god bildeserie og en nytelse å se på.Er meget imponert over bildekvaliteten.

Mvh Bjørnar
Walter S.

Takk for enda en fin kommentar som jeg setter pris på, Bjørnar!

Mvh,
Walter
Arve H.

Utrolig bra bildeserie. Imponerende HDR teknikk.
Hvilken program bruker du og hvordan får du frem alle detaljene?
Walter S.

Takker også Arve Hansen for kommentaren!
Når det gjelder ditt spørsmål om HDR-teknikk og -program, så orker jeg ikke å skrive en hel avhandling igjen, her inne. Har svart på akkurat de samme spørsmålene så mange ganger at jeg tillater meg å kopiere link til noen av disse svarene mine, så får du heller lete deg frem i kommentarene hvor alt er beskrevet fra før:

Litt om opptaks-teknikk:
http://foto.no/cgi-bin/bildegalleri/vis_bilde.cgi?id=6243...offset=385

Fremgangsmåten med AEB'er og etterbehandling med HDR-program:
http://foto.no/cgi-bin/bildegalleri/vis_bilde.cgi?id=6940...;offset=70

- og til slutt litt diskusjon som noen av oss "HDR-idioter" har hatt i en tråd tilhørende Tom- Runar Johnsen:
http://foto.no/cgi-bin/bildegalleri/vis_bilde.cgi?id=6766...;offset=70
- hvor det står en del som er verdt og ta med seg.

Jeg håper på den måten å ha svart deg på dine spørsmål, Arve!

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu