Hoppende glad
Er artig å prøve seg på diverse fluktbilder av småkryp. Mange rare poseturer en får se som en ikke ser uten å ha stoppet de i luften.
Ikke helt syl-skarpt men liker godt fargekontrasten mellom insektet og bakgrunnen..
Utstyr
  • Nikon D700
  • Sigma 180 Macro
  • Brennvidde180mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/2500s
  • Nei
  • AnnetISO 2500, Stativ,
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger106
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_640173} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Christer H.

Morsomt bilde, med fine farger. Ikke helt sylskarpt, som du selv sier, men du fikk meg til å finne frem min egen macrolinse, så takk for det :)
Roar K.

...og så blir spørsmålet om det var insektet som var hoppende glad eller var det fotografen som var hoppende glad for å ha fanget insektet midt i hoppet?
Nå skyldes det gjerne delvis dyktighet og delvis flaks å få en slik insektfrys som dette.
Man vet jo aldri når de plutselig skal sparke fra.
Tenkte først litt toppkutt. Men tror det skal være som det er.

Roar
Rune J.

Det er lov å være hoppende glad når man får et blinkskudd som dette. Det er faktisk første gangen jeg har sett disse i flukten. Kritikk av det tekniske føler jeg ikke er riktig på denne typen blinkskudd. Det er et der og da - ta det som måtte komme. :-)

Rune
Svein Ove L.

Takk for kommentarene.
Hyggelig det Christer at du ble motivert til å hente frem macroen. Da er jo mye oppnådd med bildet..:)
Roar: Tenkte og på et kutt oppe, ca halvveis ned på det svarte men lot det være..:)
Avsluttet .

Hei!

Flotte saker du serverer her! Er det en bløtvinge du har fanget? Har selv drevet med slik fotografering de siste dagene, og kan gå god for at dette ikke er lett!!...men det er utfordringen som gjør det spennende. Av blenderen kan det se ut som du har brukt manuell fokus, og ventet tålmodig til "krapylet" letter.... Det som er kjekt med slik fotografering er at det bare er å gå ut i egen hage, og finne motivene. Har selv akkurat lastet inn dagens fangst, og skal gå gjennom ca 700 bilder, og slette og slette. Beholder kanskje 20%.

Ser fram til å se flere slike flotte bilder fra din side:-)

SES
Svein Ove L.

Hyggelig at du likte bldet Stein Erik. Ja det er en bløtvinge som tar av. heldigvis er det mange av de for tiden.:) Blir en del bom "les mye" men har en tålmodighet nok så slumper det innom et treff og to. Prøver meg og på å treffe før de lander da de da har en litt annen poseture. Ser utrolig klossete ut..:)

Og ja, det er manuell fokus som gjelder....
Avsluttet .

Ja, dette var kjekt! Selv om det er humler i flukt jeg fotograferer, så har jeg også heldigvis bløtvinger i hagen, og har fått sansen for disse. Høres imponerende ut at du tar dem når de lander:-)....synes de letter, og lander både her og der, så det må være utfordrende å vite hvor du skal fokusere.

Lykke til videre:-)

SES
Knut S.

Kjempefint dette her. Prøvde selv å jakte på insekter i flukt idag...men det ble bare nesten... nesten skarpt..nesten i billedflaten..nesten passe eksponert. Men er mjeg heldig (og dyktig)..så får kanskje jeg også et blinksuddd som dette en av dagene...
Inge S.

Godt gjort bare å fange den i lufta. Bra dette.
Elisabeth K.

Det er ikke alltid skarpheten må være på plass for at bildet skal ha verdi :-) Jeg ble hoppende glad av å betrakte det :-) :-) Mvh Elisabeth
Heidi N.

Litt "tjohei" over denne flua. :) Artig bilde! :)
Heidi
Svein Ove L.

Takk for kommentarene
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu