Bakgårdsidyll i Fredrikstad
Falt pladask for denne bakgården i Turngata (No:6 til høyre og 8 til venstre) og lyset som filtreres gjennom trærne, en av de mange ustabile dagene i juni, med solskinn og overskyet vær om hverandre. Fant denne idyllen mens jeg ruslet rundt på St. Croix i Fredrikstad, for å teste ut mitt nye "feriekamera" som jeg skal ha med meg oppi fjellene i Ober-Bayern (Reit im Winkl) i slutten av august.
Litt sånn "ullent" i noen løv-detaljer, p.g.a. mye vind (10 m/s) den dagen! :o/
Fotograf
Utstyr
  • Panasonic LUMIX DMC G5
  • kitobjektiv
  • Brennvidde24mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/160s
  • Nei
  • AnnetStativ og 5 eksponeringer gir 1 HDR-bilde.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_639210} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Roar K.

Her sitter som vanlig kompen og annet teknisk som det skal.
Huset rett fram er fra fordums tider. Kanskje er det som en gang var vannpostens plass ute på gårdsplassen byttet ut med en moderne skinnende blank bil.
Ikke alle har sett en slik vannpost. Men jeg så en noen ganger før de rev Oscar Braatens første hjem i Sandakerveien 10 i Oslo til fordel for en jævla betongkoloss.

Roar
Walter S.

Takk for kjapp reaksjon, Roar og for dine, alltid interessante tanker om livet!
:o)

Mvh,
Walter
Harald N.

Dette var nå flott, skal sei du har taket på HDR Walter. God komp, fine fargar.

Mvh Harald
Jan G.

Utrolig vakre farger og en imponerende skarphet. Ja, det er en fordel å bli kjent med kameraet før en drar på tur. Erfaringene fra andre kameraer sitter lenge i fingrene.
Mvh Jan
Bjørn Åge O.

Nydelig bilde,,det er bare og gratulerer støtter all ros du kommer til få på et sådant fotoskudd.
tom mamen b.

ideelt sett så skulle jeg gjerne sett at bilen var fjernet - ideelt sett. Men mar banker ikke gjerne på og ber noen å flytte bilen sin - så Walter: nok et fantastisk flott bilde fra Østfold's hovedstad (og nå blir sikkert kona grinete på meg, hun kommer fra Sarp/Varteig)

Bra jobba

mvh

Tom Mamen Braastad
Jostein S.

Hei
Flott dette med porten
Fin kombinasjon med smijern og hvitt stakittt
Fine fargekombinasjoner og godt lys
Jostein
Erik R.

Komposisjonen sitter, og ved første øyekast så er det lite som minner om Norge. Jeg tenkte Spania da jeg først så det.
Det synes ikke at det er et HDR-bilde, hvilket etter mitt synspunkt betyr at det er gjort veldig riktig! Flotters!!! Likte dette!
Alf B.

Kjempeflott HDR bilde med flotte farger og lys
Komposisjonsmessig og teknisk helt på topp

Mvh. Alf
Thore R.

Ser du mestrer HDR til det perfekte.Ikke noe å si på det tekniske eller kompmessig. Kunne vært artg og å få vite hva progamm du bruker til HDR og oppskarping.
Trygve B.

Meget bra dette. Du er spesielt god på lyssetting. Et gjennomført fint bilde med mange fine detaljer og fin eksponering. Mvh Trygve
Walter S.

Takk også til Harald, Jan, Bjørn Åge, Tom, Jostein, Erik, Alf, Thore og Trygve for vennlige ord i kommentaren.

@ Tom: Ideelt sett så skulle alle biler bli usynlig, med en gang man parkerte de et sted - da kunne jeg boltre meg fritt i Fredrikstad og spesielt kanskje i Gamlebyen hvor moderne og strømlinjeformede biler sjeldent går godt sammen med 300-år gamle hus og humpete brosten... men verden er nå blitt kosmopolitisk, internasjonalt heterogen og gjennomsyret av utålmodige mennesker som er avhengig av teknologi (meg inkludert!). Det går snart ikke et menneske på gaten lenger, uten å ha en mobiltelefon på øret eller med en glidende pekefinger på sin smartphone.
Ja, ideelt sett så skulle jeg ha bytta ut Mercedesen bak smijernsporten med en hest....
;o)

@ Thore: Ang, mine programmer til HDR og oppskarping. Til HDR bruker jeg Dynamic Photo-HDR (fra mediachance.com) http://www.mediachance.com/hdri/index.html og til både ned-skalering og oppskarping bruker jeg IrfanView

Forøvrig - hvis det er interessant - så har jeg lagt ut "sjela mi" i kommentar under bildet: "Fiskebåter i Papperhavn" - hvor jeg fikk et tilsvarende spørsmål om teknikk og om programmer jeg bruker. Les eventuelt her: http://foto.no/cgi-bin/bildegalleri/vis_bilde.cgi?id=6940...;offset=35


Mvh,
Walter


Bjørn Åge O.

Hei
Får bare lyst til en liten kommentar til Walter, når det gjelder bilen så synes jeg den skaper en helt flott stemning i motivet der den står parkert i den flotte gården blank og fin er den også, som kler motivet veldig godt.
Walter S.

Ha!
Avslørt av Bjørn Åge!

Der sa du det. Joda - bilen er faktisk en sentral del av komposisjonen (selv om den er et fremmed-element i bebyggelsen som omgir den) og samspill mellom de forskjellige kontrastene og strukturene. I praksis, et slags kontrapunkt.

Legg merke til hvordan jeg plasserte smijernsportens kryss / kors i portens midterste forsterkning og den loddrette listen i portfløyen - den tar bilen "på korn" som gjennom et kikkertsikte.

Det gleder meg at du har gjennomskuet bilens viktighet som objekt.

Takker for anda ett fint kommentar, Bjørn Åge!

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu