En markering så ørene flaggrer
Dette bildet er lagt ut i iritasjon som markering imot de som delvis usaklig kritiserer bilder på en slik måte at folk vurderer å droppe denne siden. Dette er en bra side, og vi bør ha rom for alle medlemmer, også de som lar bikja vise en spesiell betydning av ordet markering.
Håper dette humoristiske naturbildet er mat for de som elsker å kritisere andre "så ørene flaggrer".

Dette bildet kommer neppe inn i naturfagboka i den norske skolen, selv om det ilustrerer noe alle pattedyr må gjøre iblant.
Utstyr
  • Nikon D80
  • Tamron 70-300 1:4-5,6
  • Brennvidde155mm
  • Blenderf/4.5
  • Lukker1/1250s
  • Nei
  • Annet"Bildet inngår ikke i en serie", og bra er det.
    Øyeblikksbilde fanget inn med tele, slik at modellen "Taana" ikke ble forstyrret der hun står kromrygget med flaggrende ører.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_638637} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Carsten W.

:)
Og pris i konkuranser far neppe heller for dette.

Ellers syns jeg at "øreflattrende" kritikk på et bilde er greit så lenge den ikke gar utover de personlige.
Truls Bastian H.

Dette bildet er teknisk sett ikke noe konkuransebilde, og har heller aldri vært ment å komme på denne siden med en så intim humor. Men må samtidig si at om konkuranser så er det iblant at ikke teknisk perfekte bilder får høye priser, men da er det som regel et budskap som teller.

På de bildene jeg gjør i mitt studio er det ofte egne webfolk i tredjeland som gjør etterarbeidsjobben. Hadde jeg innehatt deres ekstremt gode kunnskaper i dataarbeider så kunne selv et slikt bilde fått en premie, om temaet hadde vært riktig.

Gi deg et annet eksempel på hva fotoshopping kan gjøre i en konkuranse. I NM i frisørfag gjør frisørene jobben på modellene på sensommeren/tidlighøsten, og bilder blir så tatt - ofte av fotografer som har spesialisert seg på denne konkuransen. Så er det et bilde som blir vurdert i de regionale utvelgelser, før noen bilder til slutt ender opp i finalen i februar under den årlige frisørmessen i Oslo. Det er nå gått rundt et halvår siden bildet ble tatt, og modellene har for lengst fått nye frisyrer. Jeg kjenner en fotograf som flere ganger har stått bak frisører til NM gull. Ved et tilfelle så tok fotografen å kuttet ned hårlengden på bildet betraktelig i etterarbeidet, og dette bildet vant en klasse i det prestisjetunge NM. Når det er fotografen som klipper modellen i en så stor fagkonkuranse, så forteller det meg at etterarbeidet kan forandre et bilde til å bli vinnerbilde.

Konstruktiv kritikk er viktig. Men noen kritikkere (dette gjelder ikke deg Carsten) må forstå at innen kunst er det ikke et fasittsvar - de ser en eneaste løsning på hvordan gjøre et bilde, og sin løsning er svaret.
Det er ingen fasitløsning - Kunst er å prøve seg frem, ikke å måtte pakke sammen om en ikke lytter på en halvamatør. Det er opp til fotografen å vurdere hvilke løsninger han velger, som Roar engang sa om et av sine bilder.

En skal gi tips og råd - ikke be folk pakke sammen.

Dette bildet er lagt ut raskt, uten fotobearbeidelse - utover litt klipping. Derfor kan de som vil granske bikjas dritt, se at det ligger en snor i sanden opp til dritten som burde vært shoppet bort. Og bildet er lagt ut uten nødvendig bearbeidelse - så det har et potensiale for å bli bedre med litt etterarbeide.

Jostein S.

Hei
Et morsomt bilde
jeg tenker da på uttrykket "å drite i"
Det har du jo fått formidlet her
Enkelte ting får man bare drite i......
Jostein
Truls Bastian H.

Enig Jostein
På tide å drite i denne saken

I min studietid kjørte jeg Oslo-drosje på fulltid. I den årlige 7-ende sansen ifra sentralen stod det følgende på en egen side midt i boka hvert år:

"En drosjesjåfør skal aldri la seg irritere, bare la seg forundre."

Ironisk nok så stod disse visdomsordene hvert år ved siden av navnene på det sittende styret ved Oslo Taxi.
Roar K.

Et drittbilde i bokstavelig forstand og følgelig absolutt et natur bilde. Jeg har jo sjøl tatt nærbilde av indisk storfedritt og lagt ut som naturbilde.
I dette bildet gjør jo som tittelen sier selve susen i bildet.

Roar
Truls Bastian H.

Takk Roar
Ja det er naturbilde, men passer også bra under den mindre selvhøytidelig kategorien Humor
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu