Kraftfull ettertanke
Nesten makroutseende på dette bildet. Gjenstanden er bunnen på ankeret til slagskipet Blücher som mange vet ble senket i Oslofjorden 1940.
Bildet inngår i albumet Former og effekter -
Utstyr
  • Canon 5D Mark III
  • Canon 24-70 L 2,8
  • Brennvidde54mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/125s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger60
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_638317} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Trygve B.

Utrolig bra fotografert med en sylskarp gjengivelse av detaljer. Noe av det bedre som jeg har sett. Mvh Trygve
Carsten H.

Tusen takk Trygve.

Mvh. Carsten
Walter S.

Utrolig kompakt og detaljrikt bilde som har et sterkt symbolsk preg over seg. I hvert fall når man vet hva det egentlig er. De sterke kjetting-lenkene som er smidd i grove dimensjoner, innfestningen til kjetting-øyene i siden og selve skaftet, så massiv og solid laget, alt dette er med på og underbygge styrke.
Så kan man jo også si at selve det korsformede utsparingen i sokkelen, kan være symbolsk for alle de omkomne. Jeg tror tallene variere fra mellom 800 og 1600 omkomne etter forliset.

Mvh,
Walter
Carsten H.

Takk Walter for dine alltid fortreffelige kommentarer!
Det er nettopp symbolikken som er intensjonen bak bildet.

Mvh. Carsten
Truls Bastian H.

Ja senket av den for lengst eldgamle kanonen Aron. Navnet hadde den fått fordi det var mange år tidligere to nye kanonen som skulle heises ifra en båt og inn på festningen Oscarsborg (nær Drøbak). Den ene falt i vannet med all sin tyngde, og vannet formelig skilte seg idet den traff vannet - Den kanonen fikk det bibelske navnet Moses, etter bibelhistorien om profeten som fikk vannet til å skille seg. Når den ene kanonen fikk navnet Moses, var det naturlig at broren fikk navnet Aron. Denne se3nkingen hadde tyskerne aldri trodd var mulig, og derfor ble alt forsinket i tyskernes fremrykkning. Alle soldatene som døde var ikke tyskernes største tap militært sett under invasjonen, men alle de små detaljene for ehn vellykket fremrykkning var i denne båten, som kart, etterrettningspapierer, norske penger og utrolig mye mere. Foruten at de fleste høyeste offiserene var på denne båten, og de som overlevde satt bløte i strandkanten ved Drøbak, og ikke sovende på de bookede hotelrommene ved daværende KNA-hotellet i Oslo (forøvrig booket inn på hotellet av den tyske ambassaden i navnet til et kjent tysk fotballag).
Carsten H.

Særdeles interessante opplysninger du her deler med oss Truls. Takk skal du ha.

Mvh. Carsten
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu